Trender och småplock

formex2009.jpg

Det är alltid spännade att se trendtemat för Formex. Nästa mässa blir det Wonderland Stories med blinkningar mot Alice i underlandet som ett surrealistiskt och humoristiskt sagolanskap för barn och vuxna.

“Formgivningen styrs av dagdrömmar, humor och poesi. Proportion och skala vänds uppochned för att skapa en lätt drömsk känsla, där oväntade syner och förvillande upplevelser uppstår. Ytorna är inte platta, tyger blir tredimensionella och färgerna är fortsatt starka och klara men kanske mer skruvade och annorlunda i och med att det nästan är en vårfärgskala fastän det fortfarande är vinter.”

Som jag skrev i går – det är tid för kokong. Det skall onekligen bli spännande att se var Wonderland Stories tar vägen och vilka uttryck det kommer att ta.

plock13okt-copy.jpg

Innan jag fick nys om trendtemat i dag fastnade ögonen på lite smått och gott för de små.

* Nästa vecka är det dags för Tiogruppen på PO.P. Jag kan bara drömma om att få på de där mönstren på mina barn, men ack så snygga grafiska grejer! Möjligen passar H&M:s stickade koncept lite bättre. Tröjorna må killas och stickas a´la Lotta på Bråkmakaregatan som gick loss med saxen på sin, men skjortan och blusen är riktigt fina och kanske kalasiga nog att passera nålsögat.* Skogsmulletrenden är stor inte bara med allt stickat, utan även i färger och fauna. Det är stora träd, fåglar, svampar, ugglor, hjortar och inte minst ekorrar. Den stora virkade svampen från Anne Claire Petit kommer snart till Bosieboo, ekorrskålen ingår i Sagaforms julsortiment och kudden med höstlöv från Ferm Living finns hos Designonline. Elefanten är lite svår att sikta i de svenska skogarna, men passar väl in i färgskalan. Mattan från Mairo finns bland annat hos Frapp och Barntyger.* Prinsessattributen kan lätt gå överstyr i vissa åldrar. Den här skylten ger lite attityd till allt det sockersöta.* Pernilla Stalfelt har gjort en färgbok med det där lilla extra. Provläs den hos Adlibris.* Detalj från retrotyget Leon av Lotta Kvist för Sandbergs nya barnkollektion Kaspar och Saga II.

All for now :).

14 comments

 1. Du visar mycket inspirerande, kollar igenom några inlägg tillbaka. Längtar tills jag har mer tid att sitta ner och koppla av lite. Gillar verkligen Prinsess postern!lisa

 2. Lisa: Kul att Du gillar! Jag ser fram emot rapport från huset!Charlotta: Haha! Den var bra den med! Jag försöker och kommentera nästan dagligen på din blogg, men det verkar inte fungera. Något skumt verkar det vara med funktionen för min del. Men så du vet – hej 🙂

 3. Kul skylt! Toad istället för towed 🙂 passar bra när det gäller pussande prinsessor kanske :-)Jag har sedan länge siktat in mig på att köpa varsin tiogruppen-tröja till barnen. kanske bäst att de följer med och väljer då? Snyggt collage!

 4. Nilla: Precis 😉 Tack! Här spelar det nog ingen roll om barnen får följa med eller ej. Svaret lär bli unisont – BLÄ! Jag hade siktat in mig på något till mig själv, men det verkar vara dåligt med något annat än en mammatröja och riktigt så kul tror jag inte att vi skall ha 🙂

 5. Nu har jag visat bilderna för barnen. Dotter var jättesugen på att få en röd! Sonen gillar bäst kortärmat så han står över… fast de gröna böckerna var fina!

 6. …och där fick du mig att shoppa loss, igen ;)!Älskar klassiska barnkläder, så HM-plaggen föll mig i smaken. Och så blev det en kofta till barnens mamma också – hoppsan, bara sådär!

 7. Jättefint collage. Mina barn kan jag se i såväl kläderna från pop som från h&m. Och fina kudden kan jag gärna se bakom min rygg 🙂

 8. Ah, hade det funnits Tiogruppen på POP när min flickor var mindre hade jag stått långt fram i kön. Nu är de större och jag gick min fyraåring tillmötes med en efterlängtad Hello Kittymössa i går, självklart rosa! Spännande med Pernilla Stalfelts färgbok, jag gillar henne skarpt!

 9. POP och Tiogruppen känns som en klockren kombination! Pernillas färgbok måste också kollas upp. Hon har lästs (knepigt ord, hur det nu ska vara…) flitigt här hemma.

 10. Fina grejer du visar som vanligt!Fast Formex… jag känner mig lite “bakom”, men var inte det alldeles nyss?! Ja ja, man bestämmer kanske nästa års koncept redan nu förstås… är inte hemma på området 🙂

 11. Nilla: Lyckos dig då med barn med smak 😉 Jag har inte ens visat kläderna, men man vet aldrig. Jag kanske kan sälja in en prickig dalmatiner till en liten kille som kryper sönder sina byxor som hund med kompisar på förskolan. Försöka duger :)Hemmabloggaren: Tackar!Annika: Haha! Det är bra! Glöm inte bort mamma!Sofia: Jag gillar båda klädkoncepten också. Det är helt olika stilar, men båda har sin charm. Och kudden är även den en sådan där som blicken fastnar på. Snygg! Kul att du gillar!Lo: Du – samma här! Jag skulle garanterat ha shoppat en hel del med småttisar hemma, men nu är det förmodligen tvärkört 🙂 Rosa och läderlapp, inget annat duger för tillfället. Jag håller med om Stalfelt – hon har alltid det där lilla extra. Charlotte: Visst är det så. Jag gillar det jag ser och hade hoppats på ett nattlinne till mig själv, men det verkar inte finnas i kollektionen tyvärr. Stalfelts Läskiga boken är en storfavorit här hemma just nu.Mrs b: Jodå, det var nyss en mässa och en till är på g i mitten av januari. Två gånger per år är det dags för nya trendvindar :)Anna-Karin: Visst är det synd att det bara är för branschfolk. Formex har dock blivit duktigare på att sprida mässan tycker jag med digitala magasin och annat. Hoppas att det publika anslaget fortsätter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.