Privat

tisdagstemaprivat.jpg

Jomen, jag är ju just det, tämligen privat av min natur. Jag har en nära sfär kring mig och tycker att det är ganska behagligt att trampa runt i mina cirklar. Jag trivs tämligen bra med att inte alltid synas, utan snarare vara en bland många. Och just därför upplever jag nog förändringens tid på ett påtagligt sätt för tillfället. Det relativt anonyma lägenhetslivet i staden, skall bytas ut mot det mer nära och öppna livet i huset. Jag ser fram emot grilloset, barn som har nära till kompisar och vissheten om att det finns andra i närheten. Men jag kan inte sticka under stol med att jag instinktivt saknar gränser där ute i leran. Allt flyter ihop på ett märkligt sätt innan man får koll på sina vingliga tomtpinnar. I huset flödar energierna ut genom de vita rummen och de stora fönsterpartierna. Det blir naturligtvis en helt annan känsla när vi väl bor där. Det kommer helt klart att bli annorlunda, men på ett bra sätt tror jag. Och med detta vill jag inte säga att jag skulle vilja bo med ett enskilt läge mitt ute i skogen. Nix, det är jag alldeles för mörkrädd för ;).

Tisdagstema: Privat. En stenmur på Fårö.

11 comments

  1. Det var en fin bild! Faktum är att just “privatheten” var det jag saknade mest (och fortfarande saknar) från när vi flyttade från lägenhet till hus. Vi bodde väldigt högt upp med fantastisk utsikt över hela stan utan någon som helst ingen insyn. Vi flyttade in i huset med en miljon fönster i mörkaste december då det var som kalast i träden och jag tyckte vi levde vårt liv inför öppen ridå. Det första som åkte upp var persienner och gardiner…Nu fyra år senare känns det mycket bättre, den ljusa årstiden har vi dessutom en grönskande uppvuxen trädgård som skyddar. Men visst, även om det är trevligt att ha nära till grannar och så är jag också en “privat” natur som värnar om min sfär.

  2. Rebeccas: Ljuva Fårö! Sommarnostalgi :)Pia: Jag känner nog samma sak där och också att det är just årstiden som spökar. I somras när vi var ute vid huset upplevde jag inte alls samma sak, men nu när man vill in i sin lilla kokong, så känns det öppet och ovanligt. Och ja, jag mätte fönster i dag för att kunna boa in mig lite 🙂

  3. Ditt kök blir verkligen jättesnyggt! Jag skall också ha vita luckor med ekkanter. Jag älskar även den rosa färgen i din dotters rum. Även min minsta har valt rosa, fast som fondvägg. Så nu skall jag riktigt frossa och köpa detaljer som passar till det rosa. Inte tråkigt alls!Till skillnad från ditt husbygge, så är det inte mycket action i mitt just nu. Kort sagt, det händer ingenting denna veckan. (torktid kallas det – zzzzz) Får öva mig i tålamod och det är ju nyttigt, eller hur ;-)Kram //Charlotta.

  4. Känner igen mig i hur skönt det är att vara mer anonym, vi har ju valt vårt hus och läge just pga lantligheten och relativ avsaknad av grannar. Fast det blir ju vad man gör det till var än man bor, staket och häck kanske ;)Nackdelen för oss är lekkamrater till sonen, det blir till att skjutsa en hel del. Och mörkrädd är jag, 🙂 när maken är bortrest sover jag typ inte!

  5. Charlotta: Aj, aj – trist torktid! Man vill ju att det skall gå framåt. I går eftermiddag kom tydligen vår trappa. Det händer nästan lite för mycket nu på en gång i en sällan skådad ketchupeffekt 🙂 Det skall bli väldigt kul att se bilder från ert bygge sedan. Kul att vi har valt ett liknande kök. Ha en fin dag! KramHelena: Åh, jag är ju så himla mörkrädd – förstår att Du har svårt att sova då 🙂 Ja, det finns sannerligen för- och nackdelar med alla boendeformer. Förhoppningsvis uppväger det positiva här och nu i den situation som man befinner sig i. Häck – definitivt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.