Huset: 22 oktober

I dag är det tio dagar till kontrollbesiktning och tjugotre dagar till inflyttning. Och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att vi faktiskt skall bo där. Poletten trillar väl ned när jag står och stuvar makaroner vid den där spisen, men ack, det känns fortfarande märkligt :).

hus26.jpgKöket med handtag, diskmaskin, spottar under skåpen, fläkt, spishäll och påbörjade täckskivor mot tak och golv.hus16.jpgJapp, där skall vi stå och laga mat!hus34.jpg

I badrum och WC med dusch är rördragningen klar. Här syns Vedums kommod med tillhörande spegelskåp och blandare från ORA som ingår i Myresjöhus standard. På fredag skall våra snickare sätta upp handukshängare och andra badrumstillbehör.

hus6-copy.jpgVår klädkammare/förråd intill vårt sovrum.hus45.jpgSkjutdörrarna mellan matplats och vardagsrum håller på och monteras upp.hus56.jpgVy från matplatsen mot vardagsrummet och mitt arbetsrum.

Om en och en halv vecka skall huset kontrollbesiktigas. Det finns ett och annat att städa undan innan dess :).

11 comments

  1. Det blir så bra!! Jag föjer bygget med spänning, eller rättare sagt mer glädje, och varje gång nya bilder dyker upp blir jag lika imponerad. Imponerad av hur himla fint och vackert ett nybygge kan se utt. Det finns ju ta mig tusan redan själ innanför väggarna. Jag vet, det låter som en upprepning, men vissa saker tål att upprepas! Jag förstår att du väljer bort husvisning, men ändrar du dig så hoppas jag att vi får veta det för då lär jag klä ut mig med stora glasögon och låtsasnäsa och köra de långa milen ned till era leriga gator. :)Nu blir det ju också himla roligt att få följa med in vid inflyttningen. Du skrev att du inte fotat så mycket hemma den senaste tiden, lite trögt på inspirationsfronten, men vet du, jag tror nog bara att du laddar inför ert nästa liv… Ha ha.Kram på dig

  2. Mm det ser verkligen ut att växa fram fint:) Kul att se dig idag (ansikte till den underbara bloggen) Hoppas det blir fler gångerKram M

  3. Huset kommer att bli superfint! Jag är på jakt efter en likadan bänkskiva till köket med Virrvarr-mönster – har sökt lite här på bloggen men inte kunnat hitta var du har beställt din – vore jätteglad om du kunde berätta det!

  4. Det blir verkligen så fint!Jag är så imponerad, så glad för din skull, …och så avis! :-)Särskilt det där med “klädkammare/förråd intill vårt sovrum.” 🙂 Jag vill ha!

  5. Ditt hus blir ju bara finare och finare dag för dag…. Vad kul det skall bli att se de slutgiltliga bilderna på det skinande nya och städade huset!!! Och sedan “Cribs-varianten” med möbler. Ser fram emot detta!Är det valnöt på täcksidor / kanter till det vita i ditt kök? Trodde att det var ek, men det ser lite mörkare ut på bilderna. Snyggt är det i alla fall! Badrummet blev också super-fräscht. Vi har också valt Vedum. Jag skall till huset imorgon eller på måndag och ta nya foton.23 dagar till inflyttning – det är ju ingenting! Vad bra med gott om tid emellan slutbesiktning och inflyttning. Vi flyttar in dagen efter vår. Inte alls optimalt! Tyvärr kan vi inte påverka detta. Just nu är man mest förväntansfull och tacksam för att vi i alla fall kommer på plats innan julafton….Ha det så bra!Kram//Charlotta.

  6. Hejsan!Det är så roligt att få se hur ert hus växer fram, och att tanka lite inspiration 🙂 Det är ju inte alls långt kvar tills ni flyttar in nu. När reste de erat hus? Är lite nyfiken på hur lång tid det har tagit.Ha en bra dag!Ulrika

  7. Lina: Inte behöver det vara visning för att Du skall komma ;). Du är välkommen till leran any day! Tack för fina ord. KramPetra: Ja, vi får väl se hur vår insuttna soffa matchar de där väggarna ;). More to come i alla fall!Mia: Jättekul att ses! Vi får väl ta husturer i våra nya hus sedan :). KramLouise: Vi har beställt skivan genom vår köksleverantör. Jag tror bestämt att den finns att köpa genom Marbodal. http://www.marbodal.se/sv/Kok/Skap-och-tillbehor/Bankskivor/Laminatskivor-monstrade-forts/ Lycka till i jakten!Nilla: Jo då, fortsätt att vara avundsjuk tills du ser det där utrymmet full av kartonger ;). Vi siktade lite förvaringsurtymmen på vinden i går i alla fall. Var skall man ha alla sina grejer? Det ständiga förvaringsdilemmat!Charlotta: Jo, det är ek i köket. Det beror nog på hur ljuset faller hur man uppfattar det. Jag är jättenöjd med kombon vitt/ek. Jag hade väldiga problem med att få till köket i tanken förra hösten, men nu känns det helt rätt.Kul med fler bilder från ert bygge! Det ser jag fram emot! Ha en fin dag! KramUlrika: Det är sexton veckors produktionstid på Myresjöhusen. Huset kom i slutet av maj, men sedan gick det bort lite för semester också. Ha en fin dag du med!

  8. Det blir verkligen fint, jag tycker om alla fina dörrar, de fina handtagen och så blir jag extra förtjust över gå in garderaben, det är ngt jag saknar i detta hus!Det blir väl härligt – snart står du och lagar mat i ett nytt kök!? 🙂

  9. Oj oj så fint ert hus blir!!! Verkligen! Vi fick idag besiktningsdatum (jippi) 5 november! ..har inte packar EN E N D A SAK…. gulp….. Håller med dig i att tanken är lite surrealistisk, att vi faktiskt ska BO där, att jag o kidsen ska ta till vänster i stället för höger i rondellen när vi åker hem från dagis. Att jag ska BO med den fantastiska vyn över vatten, åkrar och öppet bond-landskap som en gigantisk tavla utanför alla fönster i vardagsrummet. Att jag kan öppna dörren i sovrummet och gå UT, att barnen kan öppna dörren och gå ut, utan att jag hela tiden varnar “akta bilar”.Att jag också ska få stuva makkisarna på min härliga köks-ö!! (2.40 x 1.20)Att papppa timrar ett fantastiskt härbre/förråd/carport till oss av den minst 200 år gamla lada som stod på platsen, innan vi gjorde en tomt av all sly, sten och bröte som fanns där då.Att jag och familjen kommer att få vara med i en härlig by-gemenskap!Ja, huset i all sin ära och prakt – men för mig känns det även som att “komma hem” i ett annat plan. Jag är uppväxt i byn, hade kompisar och hästar inom cykelavstånd. Dessutom är det en ö, så bad och vattenaktivitet var/är så nära!Nu känner jag mina nya grannar sen mååånga år, och dom är dom bästa!!!!Hoppas att du och din familj kommer att trivas med platsen, grannar och kompisar! För visst är det lika viktigt som själva huset?Ha det gott!! // S

Leave a Reply

Your email address will not be published.