Keramik de luxe

Min passion för keramik är ett stående skämt inom familjen. Inte en keramikbod till! pustas det från baksätet när vi gör roadtrip på Gotland på sommaren. Så himla många vet jag inte om det blev i år, men en är en för mycket för barn på väg till bad :). Det finns så många begåvade människor som gör fina saker. Några favoriter är Ingela Carlsson på Fide Fajans (jo, jag var i glashuset några minuter i somras), Åsa Lindström, Tina Hellman på Sturehofs krukmakeri  och Mikaela Willers. Men det finns många fler som får mitt hjärta att klappa. Dit hör definitivt danskan Anne Black. Detta är less is more när det är som allra bäst.

I senaste Boligmagasinet visas en vacker och inspirerande våning. För er som tycker om bokstäver och ord i hemmet finns mycket att hämta. Förutom det som syns på bilderna här – titta exempelvis på tavlan med punktskrift eller kudden med det enkla budskapet do! Och sedan Anne Blacks keramik då.

Vackert i all sin enkelhet.

Ett urval av Anne Blacks keramik finns bland annat hos danska Stilleben Shop. Även om sonen hävdar att tomten inte kommer till mammor, så kan väl ändå en stilla önskan vara på sin plats :).

Bilder från Boligmagasinet. Fotograf: Torben Petersen.

4 comments

  1. Vackra bilder! Jag står ofta och trycker näsan mot Mikaela Willers verkstad och butik. Hennes saker är så kreativt annorlunda vackra! Hennes ljusstaker är galet snygga.Men du, att mammor inte får besök av tomten… det örat vill jag nog inte riktigt höra på…

  2. Förtjusande allting! Jag fick en idé, skall sy en kudde med texten NU som en del i mitt nya liv att inte tänka på framtid och dåtid utan leva i nuet. I det livet ingår det INTE att oroa sig för fotoperation imorgon, det är för mycket framtid (jag försöker övertyga mig själv, märks det?).

Leave a Reply

Your email address will not be published.