Spökmatiné

Jodå, några små spöken blev det ändå denna helg med Halloween. I vårt fall var det dock världens snällaste som stod på programmet. I dag var det matiné med Lilla Spöket Laban. Precis som förra hösten är det sex kortfilmer med spökfamiljen, som kommer att sändas på Bolibompa i vinter. Bioäventyret varar i fyrtiofem minuter, vilket är ganska lagom för barn med myror i brallan. Maria Lundqvist gör alla röster i de underfundiga filmerna med de karakterisktiska figurerna. Laban är som vanligt mörkrädd och Labolina kan härma alla ljud. Även som vuxen njuter man av de fina teckningarna och det långsamma tempot som numera är högst ovanligt när det kommer till barnunderhållning. Rekommenderas varmt!

5 comments

  1. Åh, Lilla spöket Laban är en favorit – hos mig! Sonen har aldrig varit lika förtjust! 🙂 Visst kan han gärna titta, men sagorna är inga favoriter. Att gå på bio med min son är bland det mysigaste som finns! Det är underbart att se hur han lever sig med i filmen – och njuter av sina popcorn. 🙂 Kram

  2. Annika: Det är ju mer själva äventyret med biograf som lockar – filmen har lite underordnad betydelse 🙂 Och då räcker det med tiden det tar att äta upp sin godispåse. KramCaroline: Precis! Vi vuxna ser ju annat än vad barnen ser. Det är en lite underfundig humor som tilltalar alla åldrar. Min favoritepisod är den ovan med kokosbollarna. Alla familjemedlemmar smyger ut i skafferiet och nallar, trots att de inte skall äta innan maten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.