Tittgodis

svenskttenntittgodis.jpg

Som den ST-nörd jag är, så resignerar jag naturligtvis inför denna bild. Nu var det ett tag sedan jag beträdde Strandvägsmark, men man får leva på färgbadet och mönsterrikedomen länge. Det må vara ett förutsägbart val, men det går inte att komma från det klassiska och eviga i tingen. Det blir stora hål i kassan, så här får man spara och leva på drömmar ett bra tag. Några ting på bilden finns i vårt hem. Om jag skulle jag få välja fritt bland plocket skulle jag ta några saker som jag har önskat mig länge. Kudden i mitten – A thing of beauty is a joy forever – dock i mer praktisk färg, paraplystället samt en Hortuskruka i grönt. Tja, jag skulle nog bli rätt så glad över det mesta faktist :).

Tittgodis by Svenskt Tenn via Elle Interiör.

Glöm inte att tävla! Sista dagen i dag!

15 comments

 1. HejUuuuuunderbar bild! Jag är oxå tennetnörd. Dock vill jag bara meddela att deras linnekuddar m div frankmönster som jag dyyyyrt investerat håller väldigt dåligt. Linnet blir slitet i hörnen och går slutligen hål i efter några år. Det är såååå tråkigt. (IKEAS diton håller bättre!) Jag påtalade problemet häromveckan i affären men de sa bara “linne slits”. “Nästa gång kan du impregnera kudden”. Tjaru´ – jag har inte råd med 900 kr gånger antalet kuddar därhemma att lägga ut på ett bräde…… Men allt från tennet är sååååå vackert! Min önskan från maken till jul är paraplyställ. Lovely.Du har en sån fin blogg dear W. Jag kikar in här emellanåt. Det är sånt ögongodis!!!Mvh Karin L

 2. Karin: Tack för fina ord! Jag stäcker på mig lite extra 🙂 Japp, håller med om linnekuddarna. Vi har iofs haft våra i familjesoffan och verkligen använt dem. Sonen hade en Mirakel-kudde som flarriskudde och pillade på hörnen varje kväll när han åt välling :). Det är samma sak med Klässbols linnekuddar, så det kanske ligger något i att lin slits. Men impregnera? Please…. Man tycker snarare att de skulle kunna sy in någon förstärkning i hörnen för det priset. Det är ack så vackra tyger och jag önskar mig några gardinlängder. Ett paraplyställ – ja tack. Ha en fin dag och kul att höra från dig!

 3. Håller mer er andra, Svenskt tenn och framförallt Josef Frank är stora favoriter. Jag kollar alltid in stuvlådan och en liten tygbit följer alltid med hem och läggs i skåpet med de andra. En bit röd/cerise elefantstuv har blivit mitten på ett gigantiskt lapptäcke med gula och rosa blandade bitar. Varje bit är 50×50 cm så det gick hur snabbt som helst att sy. Hortuskrukan är hett önskad av mig, fyller jämnt nästa år kanske ska önska mig den då. Ha en härlig dag (här skiner solen) 🙂

 4. Caroline: Haha! Jag anar investeringen. Min är svart – om det är vad jag tror 😉 Oak slits dock väldigt snyggt – jag har en axelremsvariant. Sannerligen svåra I-landsproblem 🙂

  Anna: Åh, lapptäcke låter fint! Jag är ju totalt okunnig när det gäller sömnad dock. Jag stod och bläddrade i Jansdotters nya sybok i dag och den är snygg, men kommer jag att sy? Man kan väl säga att på projektstadiet kan det verka som en god idé, men när det gäller slutförandet är det värre 🙂 Sol här också när jag precis gått en liten stadstur för luft och magasinshoppande.

 5. Hej! Varför broderar du inte en kudde med samma text, typsnitt och stil själv? Jag har själv gjort “Kopior” av kuddar från Svenskt tenn och de har blivit skitbra! För inte är det det faktum att grejjerna är köpta på Svenskt tenn som är grejjen? Jag har till och med köpt både grönt och brunt linnetyg och tryckt elefantfigurer med en liten svamp doppad i vit färg och lurat t.o.m min svärmor som är Svenskt tenn fantast… Ibland kan man spara pengar och göra sakerna själv. Lite ekotänkande på något vis…/H

 6. Ett lapptäcke är bara raksöm och på sin höjd lite zickzack. Jag vet att du kommer ihåg från slöjden hur man gör, “jag kan sy jag är inte rädd”, intala dig det och det kommer att gå hur bra som helst. 😉

 7. Helena: Jag skulle gärna göra en egen variant – om jag bara kom till skott! Jag fann mina avsomnade broderiprojekt i en garderob när jag städade och jag när en dröm att sitta och brodera framför brasan 😉 Jag har även Wordlat ordspråket (www.wordle.net) och skall göra utskrifter på det. Och det är bara fint om man blir inspirerad här, eftersom det är ack så dyra grejer. Jag beöver odla min pysselgen helt klart 🙂 Tack för fina ideér!Anna: Bara var ordet ja… Jag har så himla dåligt tålamod, det är väl det som är den stora stötestenen. Men det är jättekul med grejer som man faktiskt lyckats knåpa i hop själv. Jag gjorde ju faktiskt en pärlplatta tidigare i höstas som jag har som underlägg till min tekopp 😉

 8. Är det månne ett mullis-intresse jag anar?? (Eller så är jag bara ute å cyklar?)Jag är med i den klubben åsså, förutom tennet-klubben 🙂 Mitt i-landsproblem beträffande mulbäret är dock att trean (vild liten 14-månaders) just slitit sönder min 11 år gamla darling plånbok därifrån och nu måste ha en ny. Jag har hittat en bra ersättare på deras engelska webshop (verkade inte ha den modellen när jag ringde till Birgel jarls-butiken). Men Mullis vägrar acceptera min beställning (visakortet), trots att visa och banken säger att det är no problems. Nån som shoppat därifrån och haft liknande problem? /Karin L

 9. Karin: Japp, mullbär it is 🙂 Jag har inte shoppat från deras hemsida någon gång. Ibland kan det ju vara tillfällig vajsing med kortet. Plånbok äger jag ingen från dem, men skulle gärna vilja ha. Det är ack så mycket som man så gärna skulle vilja ha 🙂

 10. Åh äntligen hittar jag det jag letar efter! Min mamma är en inbiten Svenskt-tennare så att säga och hon pratar inte annat än om dessa kuddar med ordspråk. Ska nu brodera själv tänkte jag. Men vilka olika ordspråk har de på deras kuddar? Hade tänkt mig att göra två stycken… På deras svarta kuddar, vilket färg är texten med då? Vit? Eller snarare jag ska köpa två fina linnekuddar på Himlas fabriksförsäljning och brodera på dessa.tacksam för hjälp!Hälsningar Karin

 11. Karin: Vilken lyckost din mamma är! De ordspråk som jag tänker på ärA thing of beauty is a joy foreverThe world is a book and he who stays at home reads only one pageMen jag är långtifrån någon expert på alla deras kuddar :)Jag skulle spontant säga vit färg på svart ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.