Nedräkning: 1 dag kvar

I morgon så här dags har vi nycklarna i våra händer. Och jag går runt här och är alldeles gråtmild. Jag ser fram mot det nya, men blir så väldigt nostalgisk i brytningsskeden i livet. Vi har bott i vår lägenhet mitt inne i staden i tio och ett halvt år. I dag är den sista vanliga dagen här. I morgon börjar vi köra ut alla våra grejer till “det nya huset” som vi sedan skall kalla hemma. Så ett sista ode.

nostalgi1-copy.jpg

Jag kommer att sakna stämningen och arkitekturen här. Det är något speciellt med en gammal stadsvåning. Nu är den i stort behov av omvårdnad och reparation, men det som sitter i väggarna sitter för alltid.

nostalgi2-copy.jpg

Jag kommer inte att sakna vår pyttebalkong ett dugg! I nostalgiska tider gäller det att påminna sig själv om att jag avskydde varenda sekund när Henrik hade vattenkoppor mitt i sommarvärmen. Vi satt ute på balkongen på förmiddagarna, sedan blev det för varmt. Och alla utbrott över barn som hela tiden var farligt nära räcket. Nej, gode Gud vad det skall bli skönt att ta den där tidningen och tekoppen ut till en uteplats!

nostalgi3-copy.jpg

Jag kommer inte att sakna vårt pyttiga matrum som är inhyst i den gamla pigkammaren. Man får liksom flytta bordet och justera det efter antal sittande för att få plats. Och de där nedklottrade väggarna…

nostalgi4-copy.jpg

Jag kommer inte heller att sakna vårt opraktiska kök. Det är låga bänkar, en spis som går på halvfart och förvaring enligt huller om buller-principen. Nej, det skall bli himla skönt med ett modernt kök!

nostalgi5-copy.jpg

Allt i allo-badrummet med tvätt på tork, gammal dusch och en dust av avlopp så där varannan  vecka. Nej, nu vill vi ha badkar och rymd!

nostalgi6-copy.jpg

Gamla våningar har helt klart sin charm, men det går inte att bortse från fönstren som sett sina bästa dagar och alltid är fuktiga när man vaknar på morgonen. Vårt sovrum har inhyst skötbord, barnkläder och all sköns grejer. Min förhoppning är att vi får en vuxen reträttplats i huset, men jag tror nog inte att det där hoppandet upphör bara sådär :).

nostalgi7-copy.jpg

Åh, min serveringsgång! Ack, vad jag kommer att sakna dig!

nostalgi8-copy.jpg

Packa, packa, packa massor av grejer på vagnen. Baxa in vagnen i minihissen. Frakta alla grejer på vagnen. Alla dessa dagar i lekparker bara för att få luft. Nej, jag har sett nog av er för en livstid! Kanske, kanske med mina barnbarn ;).

nostalgi9-copy.jpg

Utsikt från vår balkong för på dagen precis ett år sedan. Jag kommer att sakna att att ha de stora gyllene visarna som min klocka.

nostalgi10-copy.jpg

All denna vardag alla dessa år. Nu är det dags för det nya.

nostalgi11.jpg

Men jag kommer förstås att ha med mig det viktigaste av allt. Och det är det som räknas.

34 comments

 1. Lycka till med stora flytten! Jag känner så väl igen känslan av nostalgi från när vi flyttade från vår lägenhet i stan ut till vårt fina lilla hus. Trots att jag såg fram emot flytten enormt och längtade till huset, så var det med ett uns sorg i hjärtat vi lämnade lägenheten… Dit vi tog hem vårt första barn, allt vi renoverat och valt med omsorg, minnena…Men huslivet är härligt, så njut!

 2. Vad fint skrivet!Bor själv i lägenhet men är på husjakt. Det skulle vara SÅÅ skönt att flytta till ett mer praktiskt (på många sätt) hus. Lycka till med flytten o installerandet i ert nya hem! 🙂

 3. Ett fint “bildspel” med mycket känsla för både det nya och det gamla. Och det är ju uppenbart, att fördelarna finns “där ute i blåleran”. Det är verkligen jättekul att följa med er, att ta del av denna stora förändring. Stort tack för det och ännu större lycka till-kram till er alla – du och din fina familj!

 4. Känner igen mig i det du skriver om nostalgi i brytningstider; att vilja vara kvar i det gamla och samtidigt längta till det nya.Stort lycka till i det nya huset!

 5. Åh vilken underbar text med härliga bilder!Som en sammanfattning av denna tid jag har “känt” dig och läst din blogg, även jag har liksom ett minne till var och en av de bilder du visar och den vardag du beskriver.Blir nästan lite gråtmild själv…Stort, stort lycka till nu och massor av kramar!Nu väntar en ny tid!

 6. Så underbart fint skrivet. Varje bostad har sina fördelar och sina nackdelar. Ni kommer att hitta dem med ert nya boende också. Men så härligt att få börja nytt, öppna nya kapitel i livet och sitta på trappen med sin kaffekopp i majsolen. Ett av mina härligaste minnen från vårt hus är just en väldigt tidig majmorgon (småkylig) då mina två nakna barn rusar över det daggvåta gräset till gungställningen och gungar av hjärtans lust över att solen skiner och att det snart är sommar. Ett annat minne är dagen innan vi flyttade in, när vi rensade bort allt renoveringskaos från de tre rummen som var klara (nåja nästan, det fanns inga element eller fönsterkarmar/brädor) att flytta in i – då jag sitter i den nyligen inbaxade 2,40 breda sängen med Emelia då 1,5 år och Nathael 5 månader och läser en bok och bara känner känslan sprida sig i kroppen – här skall jag bo och här kommer jag att bli lycklig.

 7. Åh vad fint beskrivet! När vi flyttade in i vårt hus tog det ett par veckor innan det kändes som vårt. Det kändes som om vi var på besök hos någon. Jag önskar er all lycka med flytten och jag skall hålla tummarna för att ni inte behöver få en start i det nya huset med magsjuka!!Det skall bli så trevligt att få följa fortsättningen i det nya huset. Inte minst juldekoreringen som kommer…Nu skall jag och magen åka på en tripp till Umeå för att deltaga på en disputation i morgon. Det skall bli väldigt roligt att få en liten inblick i den akademiska världen igen…Qramar!!Sonja

 8. Vad vackert skrivet! Jag förstår precis hur du känner, jag är precis lika gråtmild vid brytpunkter. Och Linköpings domkyrka som utsikt går ju faktiskt inte av för hackor…

 9. Lycka till nu med nya huset och allt som väntar där! Hoppas ni kommer att trivas med livet som husägare 🙂 Det är allt bra skönt att man kan släppa ut barnen och leka. I sommras var Leo och Lowa konstant ute från morgon till kväll. De lekte med barnen som bor omkring oss. jag kan inte föreställa mig hur det är att bo i stan när man måste planera för en utgång. Vi hörs framöver. Kram Mikaela

 10. Jag kan ana känslan du har, men inte förstå den än (i allafall) Vi bygger också nytt och planerat datum för tillträde är 14 mars. Bara 4 månader kvar…Lycka till i huset!Ser fram emot bilder!

 11. Att vara eftertänksam och ha förmågan att reflektera över att förändringar både är bra och dåliga är bra egenskap. Med det menar jag inte att du inte ska vara glad för det nya utan mer att glädje och sorg går hand i hand. Du har det viktigaste med dig, precis som du säger, men jag förstår precis hur du tänker (been there).Jag önskar er all lycka till på stora dagen och ser fram emot rapporter (och kaosbilder). Titta dig mätt på klockan ikväll och imorgon är du redo 🙂

 12. Det är klart du ska vara nostalgisk nu! Om ett par dar så har du fullt upp med annat, både roligt och nytt!Lycka till med det sista nu!

 13. Så fint du skriver! Jag förstår att du känner dig nostalgisk efter alla år i er lägenhet. Snart kommer det dock att gå över i ren lycka när ni flyttar in i ert nya fina hus! 😉 Härlig bildserie! Och så sant; familjen är det allra viktigaste! Lycka till med flytten! Kram

 14. Fint skrivet. Känner igen mig i känslorna för brytningen mellan gammal och nytt. Men det betyder väl bara att hemmet verkligen har varit ett kärt hem. Det viktigaste, som du säger, har du med dig till nya hemmet. All lycka till inför den stora dagen imorgon.

 15. Vilken härlig resa.Och vilken etter bättre fortsättning.Det skall Er unnas och jag hoppas att morgondagen firas utöver det normala.(Minst ett fyrverkeri och Champis)Jag*är*så*glad*att*ER*dag*är* HÄR!*krams*

 16. Lycka till imorgon! Att starta på ett nytt kapitel i livet är alltid lite skrämmande men jag är säker på att ni kommer att känna er som hemma väldigt fort med tanke på all planering och den tid som gått fram tills att huset nu står färdigt. Du vet säkert var varenda möbel ska stå om jag “känner ” dig rätt! Trevlig helg!Kram Åsa

 17. Jag kan förstå vemodet men efter att ha kikat bakåt i bloggen kan jag också förstå lyckan. Vilket underbart hus och jag kan verkligen sätta mig in i känslan du har över köket. VI har själva ett helt förskräckligt kök och min stora dröm är att vi ska ha ett kök där man kan vara två utan att det blir trångt och att man kan ha öppet diskmaskinen utan att det ska bli omöjligt att ta sig igenom köket.Lycka till och grattis till ert underbara nya hem. Vad jag förstår har ni byggt det själva också och då måste det ju bli precis som ni vill ha det kan jag förstå.

 18. Jag tror att det kommer att bli bra. Lycka till imorgon, känn lugnet, ta er tid att bara känna in rummen – som Ernst så fint uttryckte det – och se även till att hoppa lite högt efter så lång väntan!

 19. Härligt! Äntligen dags!Glöm inte att räkna glasrutorna i sovrumsfönstret, gammalt skrock för att försäkra sig om att man alltid kommer att sova gott i det rummet. :-)Hoppas allt flyter smidigt, att internetuppkopplingen snabbt är igång för vi är ju galet nyfikna på hur det blir!

 20. Ååå lyckliga er! Njut av varje sekund av den här förändringen! Lycka till! Längtar till jag får se lite nya bilder. Tack för en superfin blogg! Kram Sara

 21. Åh, vilka mysiga bilder!Längtar till sommaren nu!!Brukar du köpa CD-skivor?När köpte du din senaste skiva, och vad var det för skiva??Ha en bra dag!

 22. Så vacker skrivet! Alla dessa dagar som gått, alla saker man gjort. Plötsligt försvinner en liten påmminnelse-bit av minnena, när man inte längre befinner sig på samma plats där sakerna upplevdes. Tack och lov finns minnena kvar ändå.Det skal bli så spännande att få “följa med” när ni flyttar in i huset.Jättekul att dessutom få se en bild av hela, fina familjen.

 23. Vilket härligt minnesinlägg du gjort – nästan så att jag själv blir tårögd :-)Va härligt med det nya fina huset, jag har minsann följt bygget med stor spänning och jag kan säga att jag är rätt avundsjuk på allt det fina och fräscha, själv målar jag om lite i hallen.Lycka till nu och hoppas allt kommer att gå bra och att ni kommer att trivas!Jättespännande att se hur det blir när ni flyttat in – blogga på bara! 😉

 24. Hi!, My name’s Natalia, and I’m from Argentina.You’re blogspot.com is a beautiful, and I like it.I always into in it, beacause it’s reaaly simple and sweet. Love, Nati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.