Plockat

adventsmys-copy.jpg

En blandad påse av smått och gott. Håll till godo!

1. Glöm inte bort museum-shopparna när Ni scannar efter lämpliga julklappar. En del säljer dessutom över nätet, som exempelvis Moderna Museet. Här syns Edholm & Ullenius små Dudes på ett anteckningsblock. Missa inte heller deras fina affischer som även säljs hos Juniform. 2. Anrika Victoria & Albert Museum i London håller sig med en webbshop av rang. Kanske en Morrisalmanacka inför det nya året? Jag fick mina kalendrar från Kleveland Ord i går och de är så fina!3. Dags att plocka fram all julinspiration från bokhyllorna. En favorit att bläddra i för de vackra bilderna är Decemberdage. 4. Snyggaste halsduken för liten penning kommer från H&M. 5. Min kvalificerade gissning är att Savon de Marseilles allenarådande ställning som stylingprodukt i badrum, kommer att få konkurrens av Claus Portos tvålar framöver. Jag har några vanliga tvålar som jag inte har använt ännu, men förpackningarna är oemåtståndliga. Jag håller dock hårt i min grapefrukt-tvål från Savon de Marseille oavsett överexponering i badrumsreportage ;).6. Åhléns firar jul med att haka på trenden med alternativa julpynt. Den här lilla tekannan i porslin är söt som socker, men jag skulle nog i så fall ha den på något annat ställe än i granen. 7. Dags att ta fram julfilmer! Jag såg om The Holiday för några veckor sedan. Romantiska komedier är en riktigt svår genre, men här räddas man av jultemat och en snöig brittisk landsbygd samt Jude Law (ingen gjuten favorit, men här fungerar han utmärkt). 8. Och dags för pyntet! Jag tar nog fram en hel del redan nu i helgen. Tomtarna kan vänta lite, men fina ljusstakar och annat är välkomna in.9. Jag trodde aldrig att dagen skulle komma när jag skulle hävda att tofflor är överflödiga. Med golvvärmens intåg i mitt liv är det dock omöjligt att gå runt i ulltofflor på nedre våningen här. Jag får skaffa mig ett svalare alternativ, för i stumplästen känner jag mig märkligt naken efter att alltid ha haft något på fötterna.

Ha en riktigt fin adventshelg!

12 comments

  1. Ett tips om man gillar almenackor eller adressböcker från museum är att söka på Bokus och Adlibris. De har mycket sånt och det blir betydligt billigare! De har även Moleskine, Cath Kidston och mycket mer som man liksom inte tror att de skulle ha..

  2. Åsa: Ha en fin helg Du med! KramSofia: Det har du alldeles rätt i. Nätbokhandlarna har ett riktigt vasst sortiment och är ofta snabba på att plocka in saker från utlandet. Om man inte får napp där går det även att scrolla t ex brittiska Amazon som har massor av kul grejer. Tack för påminnelsen!

  3. Jättefint! Dina ihopplockade collage är alltid så snygga och uppdaterade! Tvålen blev jag såklart nyfiken på, så många fina etiketter på dem! Ha en skön helg! (Golvvärme låter härligt!)

  4. Johanna: Detsamma önskar jag dig! KramNilla: Åh, det behövde jag höra efter en sällsam collagetorka 🙂 Hoppas att även Du får en fin adventshelg!Anna: Detsamma!Helena: Det tar jag som en komplimang – hopp 🙂 Kram

  5. Får man tipsa om att Rusta av alla ställen har helt galet fina julornament i år? har du nån gång varit i en såndär amerikansk julaffär? Julornament med alla möjliga teman; hammare, rymdraketer, motorcyklar, ballerinaskor, handväskor… Väldigt trevligt för oss som annars försöker vara välorganiserade, det här bli en helt galet kitchig gran blandat med allt som barnen kreerar (och som jag inte har hjärta att säga nej till). Mina handblåsta antika kulor får vänta några år till.

  6. Görel: Rusta verkar generellt ha spottat upp sig. Jag lyckas sällan pallra mig dit dock, men Du lockar mig nu. Haha! En galen gran kanske vi alla kan behöva ibland 😉 Att ha det gott: Kul att Du gillar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.