Första advent

adventstided.jpg

Anders slaskar och leran tilltar här ute, men annars är det fina fisken. Vi har tänt det första adventsljuset och nu skall jag hugga tag i några flyttlådor med porslin som envist står kvar i mitt arbetsrum. Så lite adventsstämning från det vita huset. Jag tillönskar er alla en riktigt fin första advent!

Elljusstake i fönstret i klassisk design av Sten Bengtsson, adventsljusstake från Anna & Anders Design och ljuslyktor Gräs ur kollektionen Slowfox av Ingegerd Råman för Orrefors.

18 comments

 1. Hoppas även er advent blir fin! Fint foto med fina ljusstakar. Vi åker snart på Julbord, det enda för min del, på ett stämningsfullt ställe.

 2. Elljusstaken är verkligen underbar! (drömmer om en egen sådan).. Tack för inspirerande bilder! Önskar dig en fin första advent! /Anna

 3. Vad härligt! Jag hinner aldrig med att fota under dygnets ljusa timmar, de är ju så få. När lillebror sover middag jobbar jag i arbetsrummet och när han vaknar är det redan mörkt, att jag aldrig lär mig. Eljusstaken är mycket mycket fin!

 4. Vad roligt att se hur du pyntat till advent. Verkligen fint =) Har också varit igång och pyntat både ute och inne denna helgen. Julstämningen är på topp =).

 5. Helena: Hoppas att julbordet smakade fint! Jag kämpar fortfarande med min aptit, så jag är nog inte riktigt redo ännu, men snart så 🙂

  Karin: Jag hoppas att även Du har haft en fin dag!

  Amanda: Eller hur? Det är mysigt att tända ljus nu!

  Annika: Precis! Hoppas att Du har haft en fin advent också. Vi behöver sannerligen alla tända ljus nu. Här har det regnat i dag och leran tilltar. Men ljusen lyser fint 😉

  Nilla: Tack! Detsamma tillönskar jag dig och familjen!

  Karin: Kul att Du kikar in lite under helgen! Mer lär det bli att göra framöver också 🙂 Ha en fin vecka!

  Anna: Ja, jag har velat ha en länge och slog till förra året när jag hittade den lite billigare. Det är väldigt roligt att ställa fram den och den pryder verkligen sin plats. Tack! Hoppas att Du har haft en fin dag med!

  Anna: Fotoljuset är inte det allra bästa just nu oavsett när man knäpper, men i mörker är det såklart ännu värre beställt 🙂 Jag går egentligen en fotokurs nu, men jag har varit en mycket passiv deltagare. Jag får sätta mig vid tillfälle och gå genom alla braiga tips därifrån, för de behövs sannerligen nu! Ja, jag gillar ljusstaken mycket!

  Ulrika: Mer kommer nog under december. Jag har plockat fram en del och tomtarna kommer nog så småningom 🙂 Härligt med julstämning! Det behövs i mörkret!

  Stämningsfullt: Happy Advent 🙂 Kram

  Mia: Härligt, Härligt ändå 😉 Välkommen till leran!

 6. Så mysigt ni verkar ha det! Den där ljusstaken är ju helt underbar, står på inköpslistan inför nästa jul för min del.

 7. Vi har tänt vår lille stjärngosse idag (Lisa Larssons luciatåg som jag använder som adventsljusstake) och myst med te och scones. Nu kollar jag bloggar och maken monterar ny media-bänk från IKEA. Det hörs en del fula ord som förtar adventsstämningen… 😉 Fint foto från ditt adventsfönster!

 8. Hejsan!Det ser ju finfint ut 🙂 Här hemma blir det inte mycket pyntat i år och heller inte i huset, vi får ta igen det nästa år 🙂 Trevlig 1:a advent!Kram Ulrika

 9. Maria: Det klassiska luciatåget är riktigt fint! Jag hade turen att hitta det för en femhundring och det kändes som ett helt ok pris. Hoppas att Du har haft en fin första advent också!Anna E: Mitt lilla tåg står också framme. Jag har aldrig tänkt på att använda det som adventsljusstake. Smart! Haha! Hoppas att mediabänken är på plats nu då :)Ulrika: Då får Ni fira jul med buller och brak – något att se fram emot! KramAlacs: Det kan nog tyvärr vara så att de ställer undan denna år från år, istället för att rea ut den. 495 betalade jag och det tyckte jag var ett riktigt bra pris!

Leave a Reply

Your email address will not be published.