Favorit i repris: Saffransbiscotti

saffransbiscotti-copy.jpg

Trogna läsare känner igen detta recept från förra året. Men för att kicka igång mitt eget bak och kanske ditt – en favorit i repris. Detta recept är lättbakat och mycket gott. Prova! Ni lär inte bli besvikna!

Jag vet att jag fick frågor förra gången om chokladen skulle vara smält eller inte. Det skall den inte. Grovhacka choklad och blanda i smeten.

Fotografi: Weronica – En mammas dag

13 comments

  1. Vilket sammanträffande. Jag står här med en burk saffransbiscotti som jag bakade igår kväll efter ditt recept. Kände du doften och blev sugen? 😉 (Fast mina blev inte sådär gula som dina. Det kanske beror på att jag inte mortlade saffranet!?)

  2. Om man inte vill ha dinkelmjöl, kan man byta det mot vanlig mjöl då?Hoppas att ni trivs i huset. Ser fram emot fler bilder.Kram Malin

  3. Sara: Men du – det måste ha varit det 😉 Jag har saffranen stående, så det är bara att skrida till verket nu! Malin: Det är bara att byta ut det siktade dinklet mot vanligt vetemjöl ja. Om man inte vill använda råsocker så kan man dubbla mängden och ta strösocker också. Men godast med det råa sockret tycker jag! Det är så himla dåligt fotoljus för tillfället, men jag lovar att försöka ta lite mer husbilder. Kram

  4. Ja, de måste jag ju göra i år med! Bjöd på dem på glöggfesten förra året och alla ville ha receptet! Så det är vida spritt! ;D

  5. Mmm, vad gott! Angående att få ut det mesta möjliga gula av saffranet så lärde jag mig för länge sedan att om man mortlar saffranet tillsammans med en sockerbit och en pytteliten skvätt sprit (jag brukar ta whiskey) så får man ut smaken mer. Jag har ingen aning i om det ligger något i det där med spriten men det känns bra på något sätt så jag gör alltid så. Ibland tänker jag att det där och många sådana där andra saker man bara gör för att någon sagt det sitter någon och skrattar gott åt. En annan grej jag lärt mig är att om man skär äv den spetsiga delen av gurkan först så blir den besk. Det gör jag inte heller, jag börjar i den rundade änden. Lättlurad, förmodligen 😉

  6. Har precis köpt hem saffran i dag och funderade vad mer jag skulle baka av det än Lussebullar men nu vet jag:D Tack för tipset!Så fint ni har det i ert nya hus , tack för att vi får vara med på er resa det är uppskattat!

  7. Bara några timmar innan du la in receptet letade jag tillbaka i dina gamla inlägg för att hitta receptet. Så nu står de underbara saffransbiscotti i ett glas på en hylla i köket.De är helt underbara, både jag och yngsta dottern är helt tokiga i dom. Det var hon som började fråga efter dom för några dagar sen – och då har vi inte bakat dom sen förra julen. Så de har gjort ordenligt intryck på 9-åringen.Tack för en helt underbar blogg – du har blivit nogot av en styleguru för mig. Gillar dina köptips och mer än en gång har jag klickat hem något som du tipsat om./Cathis

  8. Jag bakade dina fantastiska biscotti igår, men jag bytte ut den vita chokladen mot mörk. Jag blev förvånad över hur lätta de var att göra, och hur proffsigt resultat blev!Tack för receptet och en fin blogg.//Marta

  9. Alla: Men så kul att Ni har bakat dem! Jag har inte kommit till skott ännu, men det är ju inte slut på veckan ännu 🙂 Cathis: Tack för fina ord! De värmer! Roligt att kunna inspirera!Marta: Visst är de enkla att göra! Kul att Du gillar!

  10. Hej!Jag surfade in på din sida och blev väldigt sugen på att baka dina skorpor efter att ha läst receptet och alla kommentarer. De ser goda ut! Det jag också undrar är vilken text-stil du skriver receptet med? Konstig fråga kanske…, men jag letar en vacker stil att skriva på mina tavlor… Tack på förhand./ Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published.