2 december

Almanackan visar den 2 december. Här ösregnar det och leran tilltar i nybyggarlandet. Ljuset är i princip obefintligt, men i morse skuttade barnen runt för fullt till Felize Navidad på högsta volym (Repeat, Repeat, Repeat…). Så jo , julen närmar sig nog faktiskt :). Efter allt mitt prat länge om “tänk när vi pyntar i vårt nya hus”, så gäller det väl att komma upp till bevis nu. Det får lov att bli lite mera pynt från det vita huset framöver.

elefantjuled.jpg

Jag börjar med en ny favorit. Jag trodde väl aldrig att jag hade möjlighet att bli något av en städspray-förespråkare, men man skall tydligen aldrig säga aldrig. Jag tycker väldigt mycket om samtliga produkter som jag har testat från Isabella Smiths Maison belle-serie. Nu sprayar jag med juldoften Christmas Clean som även den doftar ljuvligt. Jag är lite kinkig med dofter och kände mig skeptisk till apelsin och kanel på flaska, men jag måste säga att det fungerar alldeles utmärkt.

Köket har även begåvats med elefanter på rad. Det må tyckas vara ett förutsägbart val med dessa djur som har blivit mångas favorit, men faktum kvarstår. Estrid Ericsons klassiska parad är riktigt fin. Elefanterna har funnits med mig länge, men nu har vi även en stor bricka med svart bakgrund som bland annat skall fungera som lite skydd för kaklet vid spishällen.

Och så Virrvarren då. Jag har fått en del frågor om hur jag upplever färgen på köksbänken. Den skiftar lite beroende på ljuset, vilket anas lite på bilderna. Vi har den antracitgrå varianten som jag är helnöjd med. Vi har underlimmad diskbänk och det i kombination med laminaten är svårt att slå ur ett praktiskt hänseende. Så jag böjer mig även inför denna klassiker.

virrvarr.jpg

6 comments

  1. Vad kul att se virrvarr eftersom vi också valt den som bänkskiva i vårat blivande kök. Olyckskorpar har varnat för att den kan se lila ut i kombination med vita köksluckor.

  2. Så snyggt med den “mörka”. Virrvarr! Sådana bänkskivor hade vi i vårt första gemensamma kök. Svindyra (åtminstone dp) men värda varenda krona.Nu tröstar jag mig med ett ynka litet ostunderlägg i samma material.Doften låter för övrigt underbart god.

  3. Karin: Haha! Det ligger något i det!Maria: Jag var skeptisk innan, för är det kanel inblandat kan det bli fel för min näsa i alla fall. Men det här är bara en fräsch doft med huvudbas av apelsin som ger julvibbar. Den fungerar fint för mig!Outi: Kul! Lila – nej det håller jag inte med om. Nu har vi i och för sig ett vitt kök med ekdetaljer, så möjligen tar träkänslan ned skiftningen mot grått/blått. Färgen ändrar sig lite med ljuset precis som jag skrev, men jag upplever den framförallt som grå/svart med ljusgrå skiftningar i.Annika: Ja, jag gillar den mycket! Vi har underläggen sedan tidigare och de är riktiga trotjänare i vått och torrt. Vår bänkskiva kom med i den allmänna kökskalkylen så jag vet inte vad den kostar, men för mig är Virrvarret “The laminat” och då får det vara värt det. Sprayen är en riktig höjdare också.

  4. Det är bara elefant-brickan som saknas sen vore bilden som tagen ur mitt eget kök 😉 Den grå VirrVarren är på plats se’n i våras, jul-sprayen inköptes i söndags och så var det elefanterna….. en annan dag……

Leave a Reply

Your email address will not be published.