Traditionell jul på Skansen

skansenbutik-copy.jpg

Anrika Skansen har gått och blivit med en föredömlig museum shop på nätet. Om man som jag är förtjust i hantverk finns här många fina ting att botanisera bland. Titta bland annat på grytunderlägget i trådslöjd , de stickade vantarna och den klassiska unicaboxen. Till jul firar man triumfer i traditionell halmslöjd och klassiskt pynt. Efter att ha sett många makeovers på det lilla pinglande Änglaspelet, längtar jag efter orginalet med rötter i 1940-talet.

Detta är en riktigt trevlig butik och en bra källa för presenter till jul och efteråt. Det är bara att hoppas att fler museer hakar på och bygger ut sina shoppar även på nätet!

Bilder från Skansenbutiken.

5 comments

  1. Änglaspelet säljer vi på Cervera.Kostar inte mer än runt 70:- och det bästa av allt: vi slår in det fint alldeles, alldeles gratis.Äsch, men jag såg att de tog 40:- för paketinslagning (och iofs en personlig julhälsning) och det tycker jag var mycket för ett sånt litet, litet paket. Har slagit in några sådana under årens lopp…..och vet att det inte går åt särskilt mycket papper eller arbetsinsats.Annars gillar jag också det klassiska mest numera.Har tröttnat på allt moderniserat.Det går lätt till överdrift.Här hemma blir det nog ett litet, plingande änglaspel till helgen!

  2. Vilken jättefin hemsida de har, SkansenShopen.Har suttit och tittat på alla produkter (tror jag) och de har mycket saker som folk har svårt att få tag på.Kruskavel, rånjärn, kulljusstakar och en massa annat som vi haft kunder som frågat efter men vi inte vet vad vi ska skicka dem. Får väl skicka dem till Skansen ;-)Kanonfin sida. Tack för tipset!!

  3. Caroline: Ja, vi hade också ett sådant när vi var små. Jag blev sugen igen nu!Susanne: Ja, ni på Cervera är sannerligen en av de sista utposterna när det gäller att få paket inslagna. Det är mer regel än undantag att det inte hinns med numera. Tråkigt är det! Klassikerna består oftast och jag gillar det tidlösa. Ibland kul med en modern twist, men ofta går man ändå tillbaka till originalet. Ja, det där plinget är speciellt :)Susanne: Visst fanns det mycket kul! Roligt att Du gillade!Anna: Jajamen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.