3 december

I en pardörr vid matplatsen hänger ett av årets få nya tillskott till julpyntet. Det är de vackra tovade kulorna från Åre Snöflinga. Jag tyckte om dem från första titten och nu står de för den enda snö som kan siktas här ute i leran. De hänger på krokarna från våra hissgardiner från Åhléns. Jag har nämnt dem förut. Vi har dem för tillfället i nästan alla fönster i huset. Vi har linnegardiner för ljusinsläppet, förutom i sovrum och badrum där det hänger vita bomullsgardiner. Gardinerna är riktiga gamla favoriter hos mig. De är prisvärda och snygga och nu ger de en omedelbar hemkänsla i ett nytt hus utan så många gränser.

snoflinga.jpg

Över matplatsen har nu vackra Romeo Moon av Philippe Starck för Flos kommit upp. Den moderna klassikern från 1996 har stått på min önskelista i många år. Och till slut äter vi nu makaroner under dess fina ljussken. Matgruppen i ek köpte vi för ett antal år sedan på R.O.O.M.

matgrupp.jpg

Jag är så glad över våra skjutdörrar i glas. Från början hade vi inte ritat in några dörrar till det nedre vardagsrummet, men förra julen klurade jag massor kring att skapa rumskänsla. Nu känns det som evigheter sedan man satt och pillade i ritningen och tänkte än hit än dit, men jag kan bara konstatera att det blev riktigt bra. Det är luftigt, men skänker ändå en avgränsning. Dessutom tycker jag att de är väldigt vackra i sig.

20 comments

 1. Men åh, Weronica, så snyggt ni har fått det! Jag gillar skjutdörrar – tror att jag skrev det redan för ett år sedan. 🙂 Det blev jättefint! Bra val! Ni kommer att få så många erbjudanden att visa ert hem i inredningstidningarna! De kanske redan har ramlat in? 😉 Fota kan du ju göra själv! Hoppas att snön kommer till er också! Kram

 2. Så grymt fint! Vilken fröjd att få äta sina makaroner där! Måste fråga var den fina ljusstaken, luciatåget, kommer ifrån? Så söt! Kram Maria i Malmö

 3. Det ser så fint ut, bara dörrarna i sig är snygga. Lampan var kanon, den gillade jag. Här är det snö, ger lite julkänsla faktiskt!!

 4. Det ser verkligen jättefint ut hemma hos er! En bra blandning mellan designklassiker, hantverk och saker som man bara tycker om, helt enkelt. Jag gillar när man får till det där personliga i inredningen. Ser fram emot fler bilder från ert nya hus!

 5. Sååå eeenormt vackert ni har fått till det!!!!!!!! Ett fantastiskt hem med mycket god smak och tanke. Förstår att det är julafton varje dag i ert nya hem 🙂 //Kram Märit

 6. Hej hej – nu var det ett tag sen… OJ så fint ni fått det! Va kul! Vi flyttade in med buller och bång en vecka tidigare en beräknat i vårt hus, mäklaren ville hellre visa vår lght tömd och städad än i en flyttkaos. SÅ, utan att ha packat EN E N D A grej, körde vi över allt med en släpkärra en dag i början på november. Jag la in allt löst i bilen, haha tur med snälla vänner som hjälpte till! Min mamma stog i nya huset och plockade in allt i skåpen – så på kvällen när jag kom hit var allt så gott som klart! Nu har vi bott in oss, och supertrivs!! Köpte lampor i går (kopior på random Light), så nu är nog hemmet komplett faktiskt. Vi har impulshandlat nya soffor – den gamla såg för eländig ut i nya huset, stackarn blev en brasa på åkern utanför. Nya soffbord från BRUKA har inhandlats, stort bord (3.20) har vi köpt, plus målat om 10 stolar i engelskt rött. nya mattor mm blev det också.. haha, det drar iväg… men alla våra gamla möbler såg så bleka,slitna, små och tråkiga ut när dom kom hit. Vardagsrummet är på 50 kvm – och krävde lite större möblemang än det som stog i lilla lägenheten. Mitt stora gröna kök är så härligt, skafferiet på 2 kvadrat bara ääälskar jag! Ungarna springer runt runt, och vi eldar som galningar i kaminen!Känslan är obeskrivligt skön. Eller hur?? Hoppas få se fina bilder från dej, alltid kul – även om vi har helt olika hus och stil.Varm kram! // S

 7. WOW – Weronica! Vad fint ert matrum ser ut! bilden kunde mycket väl vara hämtad ur en inredningstidning!

 8. När jag ser ert hem förstår jag verkligen poängen med planering och fundering. Tror inte det är mycket ni kommer att ångra i efterhand just för att ni tänkt till en hel del. Klassiska och stilrena detaljer är helt klart också en bra grej. Något för mig att tänka på då jag oftast är alltför spontan och förhastad!

 9. Men Å. Vilken lampa. Jag blev helt kär när jag såg bilden från din matsal. Undrar om den finns i någon lampaffär här hemma? Jag är på jakt efter något liknande men skulle nog inte våga köpa en på nätet. Kram//Charlotta.

 10. Håller med det här är verkligen något som kunde vara hämtat ur en Inredningstidning . Det är så fint så jag nästan tappar andan och blir helt mållös här kommer jag att stanna en stund till och bara titta och njuta…Dörrarna var verkligen perfekta!

 11. Härligt med en sån stor matplats. Älskar att ha folk omkring mig och bjuda på fika och dyligt…men vi har det lite för trångt i bland. Synd!!!

 12. Ja vad ska jag säga, matsalsbilden är verkligen tjusig. Det är när jag ser sådana bilder som jag börjar fundera på om livet i hus kanske skulle passa oss.

 13. Alla: Tack för alla fina kommentarer! Just den här vinkeln i huset är tacksam för ögat :)Maria: Jag tror att Startrading har agenturen för den. Det är Sten Bengtssons klassiker som nyproducerats. Jag vet att den finns att köpa online hos Form & design, men många lampaffärer har den också.Syssan: Så himla kul att höra om ert hus! Det låter så fint! Och visst är det kul att finna inspiration hos andra, även om man gör väldigt olika på slutet sedan.Charlotta: Vi har köpt den lokalt hos en återförsäljare för Flos. Jag är så himla nöjd med den! En klassiker som ger jättefint ljus.

 14. Jag längtar efter den där rena känslan som det, förhoppningsvis, blir när man just har flyttat in. (i alla fall i någonstans.) Vi kommer att rensa ut byta ut en hel del om jag får bestämma. Dina bilder är så fina. Lugna och behagliga.

 15. Nilla: Vi har rensat en hel del och sedan har jag en ganska sparsmakad stil med få utvalda detaljer. Och nu är det extra avskalat eftersom vi inte har något på väggarna ännu. Men jag gillar det ändå. Det är vilsamt för ögat och lätt att leva i. Sedan behövs det lite mer liv, men det brukar det bli alldeles automatiskt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.