5 december

fidefajansskal.jpg

Det känns fortfarande ganska märkligt att åka IN till staden och inte befinna sig mitt I den. I dag gick jag förbi vår ingång till min frisör som bara ligger ett stenkast från vår gamla port. En lite märklig känsla det med. Men vår lägenhet har tydligen gjorts om till kontor och inget är sig likt därinne. Lite sorgligt på sitt sätt, men det är ju nya tider nu. Så för första gången på många år hade jag med mig en liten lapp på stadsärenden. Tidigare var det bara att gå ut när något behövdes, men så är inte fallet nu. En ny upplevelse mitt i vardagen :).

Den korta visiten inkluderade ett besök på torget för att köpa lite julgrönt såsom granris, järnek och lingonris. Jag hann även med ett kort besök på bokhandeln och där fann jag ett guldkorn. Jag vet inte hur jag har missat den innan, men där låg den för tjugonio riksdaler. Skandinavisk jul är en sådan där bra dansk bok med ljuvliga fotografier och ett väl utfört lifestylekoncept med gott och blandat i en skickligt stylad mix. Jag har snabbläddrat i härligheten och än så länge är det bara lovord. Skynda fynda!

Vinteräpplen i vacker gallerskål från Fide Fajans. En av mina favoriter i huset!

6 comments

  1. Visst är det annorlunda att behöva åka In till en stad istället för att bara gå UT i den. Precis så var det vi flyttade för några år sedan. Tack för tipset om boken, den verkar vara härlig! Du har visat din Fidefajans tidigare och jag faller fortfarande som en fura!

  2. Det låter som en av mina drömmar men jag är inte där ännu… ditt liv låter så fridfullt och lyckligt även om Ni precis som andra har magsjuka och snuva ibland. Men det är nog så att om man får vandra på sina drömmars väg kan det väl inte bli bättre. Njut!Boken ser jättefin ut, en sån att ha på en tavellist där man kan byta tema efter årstid. Var hittade du den?Vänligen S

  3. Linruz: Fynda är mycket fint det! En fin bok för tjugonio kronor bara sådär är inte helt fel 🙂 Jag hoppas att Du har haft en fin helg också! KramKarin: Nytt är det, allt det som väl blir alldeles vanligt sedan 🙂 Skålen suktade jag efter ett antal år, innan jag lite andaktsfullt köpte den. KramLo: Ja, visst är det så. Men det var skönt att komma hem igen och då är man väl ändå på väg åt rätt håll på något vis 🙂 Skålen är speciell för mig. Jag var där i glashuset och tittade flera gånger, innan jag sparade ihop pengar till den. Och den glädjer mig varje dag!Jellon: Jag har redan bläddrat mycket i boken. En del lite för avancerat pyssel för mig, men jag njuter av biderna i sig. Billigare än en tidning och då är det fint 🙂 KramSia: Jo tack, alla har vi nog vår beskärda del av bekymmer, men på något vis får man försöka att få ihop det till något som ger energi 🙂 Jag hittade boken på Akademibokhandeln, men den fanns även på Bokiakedkjan under namnet Julboken 2006. Jag rekommenderar den varmt till det priset för att komma i fin julstämning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.