4 december

I dag har vi lite snö på marken, men det verkar smälta bort igen. För det är lerigt här! Ack, ack, ack. Vi och tvättmaskinen för en mycket ojämn kamp för tillfället :). Så för tillfället använder vi mest groventrén där maskinen står någon meter från dörren. In med grejerna på en gång bara. Upphängning för ytterkläder är lite provisorisk än så länge, men det får det lov att vara tills jag hittar bra grejer som kan tänkas fungera i det ständiga problemområdet entré och hall. Tills vidare får det lova att fungera med det vi redan har.

tolix.jpg

För att få leran att se lite mindre grå ut, har jag pimpat huvudentrén med lite detaljer. När jag planerade hallen i tanken var det ett svart och vitt tema som gällde. Så har även blivit fallet. Den klassiska pallen från Tolix anger tonen. Förutom att vara snygg i största allmänhet, så är den praktisk med det lilla handtaget i sitsen som gör den lättflyttad. Och leriga fotspår går lätt att torka av. För visst kan man kliva upp på en pall med skor på. Man ser liksom så mycket bättre då :).

en.jpg

Brädan av Ylva Skarp är en inflyttningspresent som jag tycker mycket om. I krukan av Ingegerd Råman ur serien Domino för Gustavsbergs Porslinsfabrik står ett julmåste för mig. Jag köper alltid enar till jul. De är fina och om man bara kommer i håg att vara generös med vattnet, så står de länge, länge. Jag kan vara utan de obligatoriska julstjärnorna, men enar vill jag ha på julen. Här syns även en av våra vackra fönsterbrädor i kalksten. Det är en detalj som jag är mycket glad över att vi satsade på till huset. Stenen från Borghamn anger en klassisk ton som jag är förtjust i. (Och nej, jag tänker faktiskt inte så himla mycket på detta längre ;)!

matta.jpg

I entrén ligger alla nybyggares bästa vän – den klassiska dörrmattan från färgaffären och Forbo. Den köps på löpmeter och är den absolut bästa dörrmatta som jag har haft. Många tycks tycka att den är lite lagom snygg, men jag gillar den faktiskt! Nackdelen är att den är lite täckande för det vackra kalkstensgolvet, men så får det lov att vara denna säsong.

Med förhoppning om några minusgrader!

15 comments

 1. Älskar oxå mattan!!! Vi har en pyttentré som man även måste passera påväg till övervåningen, och med mattan stannar grus och annat skräp kvar – skönt! Dessutom kan snöiga skor komma in utan att man senare blir dyblöt om fötterna när man passerar hallen.Jättfina fönsterbrädor du har !!!

 2. Åh så fint…men nu blir jag verkligen nyfiken på en bild på hela hallen dvs. från lite perspektiv!Kram Malin

 3. Skruttans så snygga detaljer du visar! Förstår om leran “står dig upp till halsen” men jag som vuxit upp i två nybyggda villor vet att det som börjar med leråker slutar som trevligt kvarter… :)Jag formligen myser vid dina nytagna bilder från huset. Och jag håller med dig i din övertygelse om hur rätta val ni har gjort. Detta är inget “hastverk” och inget “överilat” – det är så rätt och genomarbetat som det kan bli. På alla plan!Nu hoppas jag bara att ni får en skön tid fram till jul. Och minusgrader!Kram kram från slaskland där minugrader kvickt försvann…

 4. Alacs: Visst är den bra!! Den är ju så himla praktisk och billig i sammanhanget. Och jag tycke som sagt att den faktiskt pryder sin plats också. Malin: Jag tog en översiktsbild av hallen på min “Uncut-husvisning” här – http://www.enmammasdag.com/weronica/?p=2945 Där ser man mer av hallen som helhet. Jag har tänkt att visa julrelaterat i huset nu, så här får du framförallt titta på enen :). Jag lovar att fotografera och visa efter hand, men några karameller får man suga på lite extra. Det är det där med att visa allt eller lite piffat. Ibland känner jag för detaljer, ibland för vyer. Bilder blir det i alla fall – så mycket kan jag lova :)Lina: Haha! Du, det låter mycket hoppfullt! Det är liksom lite svårt att se framför sig med all denna lera och byggbaracker 🙂 Tack! Jag är ju mycket för val som varar och som jag vet kommer att finnas med oss under mycket lång tid. Jag är inte de överilade beslutens kvinna eller någon som byter ut saker ofta. Nej, här kommer grejerna in för att stanna. Kram!Hemmabloggaren: 🙂 Jag gillar det!

 5. Ack ack säger jag bara så fint det blir:) Jo en tolix pall är välkommen hem till mig med:) Köpte du från urban living? En svart ska jag me köpa mig…Kram M

 6. Vilket härligt inlägg med toppenbilder att njuta av. Jag gillar de där bilderna där man lite får ana sig till motivet lika mycket som när man bjuds på hela paketet.Men är det inte lite Kragh Rosenberg jag anar längst nere? 🙂

 7. har själv den superbra mattan i hallen,var meningen för vintertid men får ligga kvar hela året om 🙂

 8. Mia: Ja, jag har köpt min svarta pall från Urban. Smidigt och snabbt levererat! Visst är den fin?! Jag skulle vilja ha en till badrummet också och så någon mer färgglad stol till sovrummet för att hänga kläder på. Kan man få nog av Tolix? Svårt tror jag 😉

  Linda: Tack! Interiörbilder är som bekant en stor utmaning för en glad amatör. Jag skulle gärna mixtra med ett vidvinkelobjektiv, men det finns inte just nu. Så det får bli lite närbilder varvat med vyer när andan faller på 🙂 Jag gillar också en mix mellan perspektiven. Ja, det är min väska från Kragh Rosenberg. En riktig favorit!

  Sara: Ja, detta gillar jag! Det svartvita är nog mest genomfört ute i hallen och där fungerar det fint tycker jag. Enkelt att gilla och en bra bas för småpiffningar sedan 🙂

  Jossa: Eller hur?! Jag kan misstänka att den braiga mattan blir liggandes ja 🙂

  Pethra: Japp, en sann klassiker som pryder sin plats!

 9. Jösses såååå snyggt!! Vilket hemreportage. Och pallen är bara en galet snygg solitär man formligen dräglar över!!!!! Underbart fint!! //Ha en fin fredag, Märit

Leave a Reply

Your email address will not be published.