Andra advent

I dag tog jag fram saffranspåsarna och gjorde ett dubbelbak med biscottis. Morteln till saffranen fann vi i groventrén efter bakets slut, men smaken var den samma. Jag känner mig fortfarande lite som novis i mitt eget kök och måste bringa lite organisation i lådorna. Saker som man gör ofta sätter sig i händerna och sker med automatik, men dit har jag inte riktigt kommit ännu. Men det gäller kanske att njuta av den här första upplevelsen, så länge som den nu varar innan det blir same, same och vardag :).

adventsfika.jpg

Det här är en av de detaljerna i huset som jag känner mig extra nöjd med. Det blev jättebra med en utskjutande bänk med arbetsyta, förvaringsyta och många extra lådor. Bänken delar av köket mot matplatsen. Den massiva ekskivan kompletterar den praktiska Virrvarren på ett sätt som jag tycker om. Min mormors gamla bakbord passade perfekt här. Och så smidigt med varmluftsugn! Efter att ha levt i ett något modifierat tjugotalskök är alla moderniteter grädden på moset just nu. Över arbetsbänken hänger två pendlar från Bestlite – även de något som jag har önskat mig länge, länge. De blev pricken över i för köket.

adventsfika1ed1.jpg

Glasburkarna är fyllda med skorpor, liksom den lilla Puss-burken som ingår i ett set med tre av Karin Mannerståhl för Boda Nova.

Jag hoppas att Ni har haft en riktigt fin andra advent!

19 comments

 1. Vad lustigt – jag har också planerat att baka idag (om det hinns med ikväll)! I alla fall blev dom sista ingredienserna inhandlade idag.

 2. Här har också bakats biscottis idag, jag tog dock ett recept utan vit choklad. Det blev sådär. Prövar ditt recept nästa gång! När jag ändå var igång gjorde jag Rocky Road för första gången, skall provsmakas senare ikväll. Trevlig söndagskväll!

 3. Hej W!Njuter av dina bilder av julstöket i ditt snygga kök! Man riktigt SER hur gott det doftar av allt nybakt!Min andra advent var ganska omysig. Inget pynt och huset fullt med flyttlådor. Men vi har gjort det bästa av saken och druckit glögg och ätit lussebullar mitt i kaoset. Bara tre dagar kvar nu. Imorgon är det slutbesikting. Du, om någon, vet nog precis hur jag känner mig just nu…..Kram //Charlotta.

 4. Åh, dina Bestlite! 😉 De blev verkligen klockrena på sin plats över bänken! Jag måste prova att baka dina biscottis. Blir lika sugen varje gång du skriver om dem. Njuter av dina fina bilder! Kram

 5. Hej igen Weronica!Kul att du gillade vår altan! Lärk är ungefär dubbelt så dyrt som tryckimpregnerat virke. Vi sparade lite på kostnaderna genom att använda vanligt tryckimpregnerat till de bärande reglarna och sedan lägga lärk i golv och i räcken. Man slipper giftiga stickor i barnens fötter och de gröna nyanserna i virket. Värt en hel del! Sedan finns det ju också tropiska träslag som cumaru som är assnygga men VÄLDIGT mycket dyrare än lärken. Skall ni bygga altan till våren?Trevlig söndagskväll!//Charlotta.

 6. Jag har också bakat dina biscotti idag. De är helt enastående och kommer definitivt att bli en baktradition hos oss. Eller, har man bakat dem två år i rad, så kanske det redan är en tradition…?

 7. Känner igen ugn och micro! Vi hade samma i vårt förra hus och planerar att inom kort sätt in samma i årt nya hus. Vet du att man kan ändra de irriterande 30 pipen till tre på micron? Håll inne knappen längst ned till höger rätt länge , om jag minns rätt, så kan man själv ställa i med ratten antalet pip. Eller så är du så duktig att du redan läst instruktionsboken pärm till pärm? 🙂

 8. Jag slås av hur fina lampor ni har skaffat till flera rum! Mycket fina dessa också. Det ser så mysigt ut på bilden, jag gillar de snygga burkarna.Ha en fin kväll!

 9. Så passande att du gör ett inlägg om biscotti, för jag tänkte skriva och tacka för ditt recept. Prövade nämligen göra dom för första gången i går – med kanel och kardemumma – och det blir garanterat fler gånger! Det var ju superenkelt att göra dom och så smarrigt!Ja, jag älskar vår köksbänk också. Där brukar jag också stå och baka.

 10. Nämen ta på tusan har du inte hängt mina favoritlampor över bänken. Grattis till ett utmärkt val. Jag ligger nerbäddad i förkylning och betar av missade blogginlägg. Biscottina låter fantastiska skall prova vid tillfälle!

 11. Viveka: Åh, vit choklad och saffran som blir så himla gott tillsammans! Men jag brukar även göra skorporna utan saffran och med mörk choklad istället. Mumma kan jag lova 🙂

  Mrs B: Hoppas att du har bakat nu då! Nu har vi i alla fall skorpor så att vi klarar oss över julhelgerna 🙂 Jag planerar lite andra bak framöver. Vi får väl se var det landar.

  Jessica: Jag och mina Bestlite tackar för lyckönskningarna. Jag tror att vi kommer att leva ett mycket lyckligt liv tillsammans 😉

  Anna: Jag hoppas att Du sitter och smaskar nu då 🙂 Jag siktar mot lite te och mina skorpor snart!

  Charlotta: Åhå, spännande tider för er nu! Och för oss läsare som skall få kika in i härligheten ordentligt sedan hoppas jag 🙂 All lycka – nu är Du snart i mål! Tack för altantips. Tanken är att det skall byggas framåt våren ja och jag vill så gärna ha lärkträ. Det låter inte alltför avskräckande det Du säger i alla fall. Mitt hopp fortsätter att gry här ute i leran 😉

  Annika: Ja, det är något alldeles speciellt med det där som man har gått och suktat efter under så lång tid. Alla dessa söndertummade broschyrer under åren 🙂 Det är riktiga klassiker som aldrig går ur tiden och jag är så glad för dem. Testa skorporna du! De är riktigt smaskiga och nästan omöjliga att misslyckas med. Kram

  Anna: Tradition – definitivt 🙂 Kul att Ni gillar dem! Det blir mycket resultat av ganska lite ansträngning tycker jag – och sådant gillar jag när det gäller bak!

  Caroline: Host – senast i dag hittade jag inte instruktionsboken till ugnen trots att vi har ställt alla på samma ställe – trodde jag då 😉 Jag får läsa på – igen! Tack för tipset 🙂

  Helena: Ja, vi har satsat på ett antal lampor att leva med länge till huset. Möblerna är desamma i stort, men det kändes roligt att sätta prägel med några distinkta inköp som jag har tänkt på så länge. Jag hoppas att Du också har en fin kväll!

  Anki: Visst är det ett bra recept! Lite kanel och kardemumma kanske man skulle testa nästa gång – det låter mycket gott!

  Charlotte: Aj, aj! Krya på dig! Ja, de är något av personliga favoriter för mig också och jag har suktat i bra många år. Och nu var det dags 🙂

 12. Åh hej på dig. Länge sedan jag kikade runt bland mina favoritbloggar men äntligen så… lite egentid. Låter smarrigt värre med saffransskorpor. Måste försöka hinna baka jag med. Hur trivs ni i nya huset? Läste att du numera måste skriva inköpslistor när du ska till stan… känner igen mig jättemycket. Vi bodde också mitt i stan och nu på landet bland hästar, får och kor, plus massa åkermark. Det blir en kontrast helt klart.KramNina

 13. Köksbänken ser jättefin ut!Kul att du gillar din.Denna helg blev det inget bak, men väl en massa julklappspåsar. Brukar köpa dukar för nån krona styck på Kupan, och så syr man ihop dem som påsar, ibland med en bit fleece eller billig velour som baksida. Very stylish och eco som bara den!kram!

 14. Gud vad fint det är i ert kök, antar att ni trivs som fisken i vattnet där! Och nu gav du mig inspiration till att baka saffransskorpor, lillkillen har sovit bra i natt och för en gångs skull har jag inte sovit till långt ut på förmiddagen för att komma i kapp så idag kanske det finns både tid och energi till lite julbak! 🙂

 15. Some time before, I really needed to buy a building for my organization but I did not earn enough cash and could not purchase anything. Thank God my colleague suggested to take the business loans from trustworthy bank. So, I did that and was happy with my term loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.