14 december

lussekatter.jpg

Vissa saker skall man egentligen inte ge sig på. En av dem är att sätta igång med ett bak när man är lite för trött, när det är lite för sent och när tålamodet är som bortblåst. Men ibland gör man det ändå och ibland går det bra. Först blev degspadet alldeles för varmt med vår induktionshäll som jag fortfarande inte riktigt har vant mig vid. Så det var bara att få ned temperaturen. Sedan tyckte jag inte att degen jäste, men efter ganska lång tid sade det kabom och fluffet tilltog. Sedan välte Henrik ut en plåt katter på jäsning, så att de hamnade huller om buller och blev till lussemaskar. Men happy ending. Det blev ett riktigt gott och saftigt saffransbröd. Annika på Smaskens kan man lita på – receptet hittar Du här.  

Den röda glöggen hoppar jag gärna över, men Blossas vitvinsvariant är något helt annat det. Det var en trevlig lördagskväll och det är en seg söndag. Dock med gyllene fikabröd :).

6 comments

  1. Attans så kan det vara, men de ser ju ut att vara smarriga ändå…Ha en fin 3:e advent kväll:)En kram från andra sidna områdert M

  2. Ja, det har man råkat ut för många gånger. Och trots att man vet att det tar tid att baka, tycker jag alltid att det tar sån himla lång tid… Lussebullar, vetebullar, pepparkakor, det tar tid. Själv har jag bakat pepparkakor idag. Tre plåtar med sonen, sen stod jag ensam kvar med resten av degen. Men det hör till. Bullarna ser supergoda ut! Grattis till nya huset, förresten! Speciell känsla att fira första julen i nytt boende.

  3. Har precis hittat till din trevliga blogg. Kul att läsa om ert husbygge. Vill bara berätta att jag kommer att återkomma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.