I biofåtöljen

För länge sedan hade vi som tradition att gå och se den nya Disneyfilmen i adventstider. Det var på den tiden när Skönheten & Odjuret och Lejonkungen hade premiär. Sedan blev det en storfilm på juldagen. Nu siktar jag in mig på att finna en plats på biografen i mellandagarna. Efter min omvittnade svaghet för kostymfilmer blir mitt val föga förvånande The Duchess som har svensk premiär i kväll. Hertiginnan av Devonshire, Georgiana Spencer, levde ett spektakulärt och dramatiskt liv i 1700-talets England. Jag har Amanda Foremans biografi Georgiana i bokhyllan sedan länge, men jag har inte läst den. [Note to self – lova att Du läser lite i mellandagarna också!]. Filmen har fått lite blandade recensioner, men en sak tycks samtliga vara överens om. Det är en magnifik kostymfilm – och det räcker ganska långt ibland det.

6 comments

  1. Nina: Ja, det blir att traska iväg mot en biosalong :)Koselig: Haha! Japp, hon har helt enkelt tränat på den där minen :). Kiera har synts i många kostymdramer ett tag nu. Ralph Fiennes spelar hennes man i filmen och honom ser jag fram emot att se igen. Så min eller ej – film blir det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.