Röda stämningar

rodaelefanter.jpg

Det är brytningstid. Vi har sett julgranarna, så nu är det dags för de första vita krispiga tulpanbuketterna. Nu är det bye bye julstämning och hello ljus. Excesser i julgodis byts till slanka linjer. Granarna körs till soptippen. Vi vill ha nytt. Och ännu är inte december till ända. För egen del stannar jag nog kvar en stund i det där röda. För det är ändå ganska trevligt. Och jag lär bli trist sist med att visa tulpaner, men det får jag ta ;).

Är ni klara med julen?

24 comments

 1. Njäääe, julen får nog stanna några dagar till, men inte så många. Det röda och småpynt åker först, men ljusen, ljusstakarna och slingorna brukar jag ha svårare att plocka bort. Dom gör det så mysigt…

 2. Så gott som. Två stjärnor hänger kvar i fönstren o mina glasfigurer från Ateljé Lyktan står ännu framme. Resten är förpassat tillbaka till sina lådor och undanstuvade. Skönt faktiskt! Imorgon torget o blomster 🙂

 3. Inte klar alls med julen än. Men den åker undan efter nyår pö om pö fram till trettondan. Och den röda elefantkudden blir jag aldrig klar med!!!!

 4. Japp jag är klar iallafall mentalt, för barnens skull får den attans matta gröna saken hänga i en dag till eller två…kram M

 5. Jag känner mig inte riktigt klar med julen än. Vi har fått tag på en jättefin gran i år, så den får gärna stanna ett tag till. Den slanka linjen bör jag nog hoppa på – om jag inte vill rulla in det nya året! 🙂 Tulpaner är jag längtar jag alltid efter. Gärna vita med blåbärsris. Men rött är trevligt. Älskar Estrids elefanter! Tack för de fina orden på min blogg! Jag blev så glad! Kram

 6. Hej W!Jag ÄLSKAR mellandagarnas kravlöshet. Är definitivt klar med julen, men njuter i fulla drag av tiden innan nyår. Granen är fortfarande fin och julblommorna också. Men tomtarna skall jag plocka undan så fort jag bara kan med för barnens skull…..Jag log igenkännande åt din beskrivning av tiden efter flyttningen. Precis så känner jag nu. Luften har liksom gått ur mig nu när vi bott i huset i drygt två veckor. Innan har vi kört i 110, men nu när alla lådor är uppackade och tavlor uppspikade så känns det inte så bråttom längre. Trots att det finns gott om små projekt… Men nu latar jag mig med gott samvete. I några dagar till….Kram//Charlotta.

 7. Ja, jag är ganska klar med julen. Julgranen är inte magisk något mer, men den lyser ju väldigt mysigt. Det gäller både adventstakar och stjärnor, de lyser så fint och får gärna vara kvar. De är dessutom vita och stör inte så mycket. Men visst är det ett vägskäl, en fot kvar i julen och den andra på väg bort.

 8. All jul är bortplockad och det blir alltid så ljust och frächt. Det röda är svårt att matcha med vår gröna fond vägg….

 9. Är jag den enda som älskar julen så mycket att den får vara kvar ett bra tag till?? Så länge granen inte barrar allt för mycket så tycker jag att den är den mysigaste ljuskällan så här års.Kram Marie

 10. Hej där!Jag är nog egentligen mer “färdig” med julen än vad resten av familjen är. Nu har jag lyckats övertala maken om att vi bara måste plocka ned julgranspyntet och kasta ut barren innan nyår då vi inte mindre än 17 personer ska få plats här hemma. Det är liksom lite granen eller vi-läge då… :)Tror nog att en del annat juligt ryker imorgon när väl kartongerna letat sig upp från källaren. Jag kan dock tänka mig att behålla ljusslingor, ljusstakar och vackra vita pappstjärnor i fönstret ett tag till. Och så får barnens rum stå orörda så är husfriden med det också “orörd”.En mammas list! :)Kram på dig och så ser jag fram mot den krispigt vita tulpanvår vi snart, om än inte först, möter!

 11. Nix! Än är det jul! Vissa år har jag låtit fönsterbelysningen vara kvar in i februari, så skönt är det att ha lite extra ljus i hemmet.

 12. Just städat bort julgran o allt rött “jättejuligt”, det var så mysigt med det förra veckan men känns så fräscht nu utan! Vita stjärnorna, glöggen , ledighet, filmer,spel med barnen- det är mellandagsmys det o får va kvar till efter nyår! Nu lägger sig isen nere i vår vik så kanske skridskor om några dagar. Du, tack för en bra blogg, bara följt den under hösten men instämmer i så mycket du skriver!!

 13. Jag känner mig ganska färdig med julen, men inte med julledigheten! Vi har inte haft så mycket julpynt här hemma, men inför nyår är det mest vitt och silver som gäller.

 14. Jag är nog lite inne på ditt spår. Rött är snyggt!Granen åker ut, den överlever inte länge till, vi har ju haft den inomhus i en månad snart. Sen är jag inte så mycket för pynt annat än det som hänger i granen och det plockas bort när granen kastas ut. Men mina stjärnor i fönstren, alla ljuslyktor och härliga ulliga, stickade kuddar får vara kvar. De hör mer till vintern än julen i sig. Vårkänslor och suget efter tulpaner får inte jag förrän snön börjar smälta bort och Zetas trädgård öppnar igen. I slutet på mars alltså 😉

 15. Inte med julen.Tycker det är så MYSIGT med rött och med alla ljus.Men julmaten är jag färdig med sen länge. Inte min favoritmat överhuvudtaget. Varken till jul, påsk eller midsommar….¨Här kommer julen var kvar några veckor till. Har inte så mycket tomtar och sånt och då blir det ju liksom mer neutralt.

 16. Det elefanttyget är sååååå härligt!!! Och julen varar nog ett tag till i vårt hus. Åtminstone till Tjugondag Knut. Kram och god fortsättning på ett nytt härligt år!!! //Märit

Leave a Reply

Your email address will not be published.