Eld

brasan-copy.jpg

Äntligen kom vi till skott! Vår murspis har stått där som en vit pelare i ena hörnet av vardagsrummet – orörd. Den är visserligen en del av inredningen och vacker som sådan, men den blev ännu ståtligare nu naturligtvis. Den knastertorra veden som vi hade stående i lägenheten i tio års tid (en gammal öppen spis som det rök in från…) gav klara och stora lågor. En viss distinkt doft avgavs från den nya spisen. Men det finns nästan inget mer rogivande än att bara sitta och titta in i en eld. Barnen tröttnade efter hamburgerpicknicken (Maxboxar på filt framför brasan) och förstod inte att den trista mamman bara kunde sitta kvar och titta, men se det gjorde hon. Nu har vi det sommarvarmt härinne, men det är kallt ute, så det känns mest gemytligt. I dag hjärtar jag det enkla. Att bara sitta och titta på flammande lågor. Ett nöje så gott som något.

[Och man får öva upp förmågan att filtrera bort Never Ending Toon Disney i bakgrunden ;)].

17 comments

  1. Eva: Vi har modellen Classic 65. Jag tycker om den storleken. Den känns lagom. Än så länge skräpar inte veden så mycket, men det kan bero på att vi fortfarande kör med den torra lägenhetsveden 🙂

  2. Vi har satt in en täljstensspis i vårt hus – det är bland det bästa vi gjort. Tv-tittandets tid är nästan föri, det är så mycket mysigare att sitta med kopp te och titta på elden!

  3. Anna: Jag nöjer mig så fint med elden, men barnen är av en annan uppfattning ibland. Jag vrider fåtöljen mot spisen och de hänger i soffan framför apparaten. Alla blir saliga på sin grej – och ibland kommer de smygandes mot elden också 🙂

  4. Haha, kan inte låta bli att berätta att min svåger just satt med en öl framför vår kakelugn och tittade in i lågorna. Plötsligt säger han att det känns som att bada bastu ung. Så vi föreställde oss genast hur han skulle hämta handduk, ta av sig kläderna och sitta där och basta:)Detta är nog stora mysardagen framför alla andra. Man gör liksom inget (jo såklart, städar efter i går, äter rester och myser) men inget seriöst. Brasan brinner fortfarande här och det är så mysigt!

  5. Mmmm mysigt är bara ordet, men jag får nöja mig med att drömma om en ett tag till(samtigt som bearbetandet av mannen sker!!!) Kram M

  6. Vad avkopplande det ser ut! Jag kan höra den sprakande elden ända hit! Och det blir ju rena rama meditationen, om du fokuserar på elden och samtidigt stänger ute Disney Toons :)Lisa

  7. Hej Hej! Gott nytt!Vi måste elda varenda dag, varje timme vi är vakna för att inte frysa i nya huset. Pannan har vi ställt ner rejält och ofta slår den av sig helt när kaminen lyckas värma upp alla 152 kvadrat!Ved har vi gratis, så det har väl blivit att hugga, stapla, bära några kubik från i mitten på nov när vi flyttade in.Hur känns det nu för dig i ert nya hus, är det som du förväntade dej jul och nyår? Har ni haft inflyttningsfest? En fråga till – ser få mattor på dina bilder från huset? Har ni valt bort mattor eller inte skaffat några än? Kanske jag har kollat dåligt… haha! Jag själv bara älskar att ha stora mattor överallt. vårt vardagsrum är ju på totalt 63 kvm, och ryggåstak – så det behövs ljuddämpare… Ha en skön helg! // S

  8. Åhh, vad mysigt det såg ut! Vi eldar minst morgon o kväll, både för nytta och nöje 😉 Jag tycker stämningen det ger är så härlig.

  9. Jag som bor i lägenhet drömmer om en eldstad som jag kan sitta framför och hypnotiseras av lågorna. Och lukten! Det luktar så gott. Så om jag hade en eldstad så hade jag nog eldat varje dag. Säger jag nu i alla fall….

Leave a Reply

Your email address will not be published.