Vackra ting: Keramikplattor av Maria Holmberg

Förra året stod hantverket i fokus. Det genuina blev det trendiga med bland annat Celebrating Traditions på Formex. Äntligen, utbrast jag, som gärna skulle ägna semestern åt att botanisera bland samtliga hantverksbodar som kom i min väg. Inte en keramikkruka till, säger övriga familjen, men kan man verkligen få för många :)?! Det brukar heta att man skall blanda gammalt och nytt och det må så vara. En annan trevlig väg är att krydda hemmet med det unika. Jag tycker att handens verk ger karaktär åt ett hem. Ibland är det trevligt att se spåren av en människas hand i tingen, än att bara omge sig med den perfekta formen.

mariaholmberg.jpg

En annan annan av mina käpphästar är att låta säsongerna avspegla sig hemma. Om basen är konstant, är det lätt att föra in andra känslor i form av blommor och små detaljer. Nu skulle jag exempelvis gärna sätta upp några av Maria Holmbergs keramikplattor för att skapa en stämning av ljus. Vackert!

Just ja! Skogen var det ja ;)!

Keramikplattorna finns bland annat hos Erika Tubbin.

2 comments

  1. de plattorna är superfina! jag har en gul där det står solstråle, vid min arbetsplats, och en turkos som det står swimmingpool på, på badrumsdörren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.