Eget val

musli-copy.jpg

Det här tycker jag är en kul idé! Saltå kvarn (med de snyggaste förpackningarna till köket) lanserar en interaktiv tjänst där man plockar ihop sin egen müsli. Det är ekologiskt och biodynamiskt rakt ned i brevlådan. Man kan dessutom få sin egen blandning i en snygg plåtburk i karakteristisk Saltå-stil. För det är egentligen dags att hugga tag i frukosten för min del. Jag hade en period där jag alltid åt gröt, men se det slutade jag med någonstans på vägen. Nu blir det juice, dinkelbrödsmackor med ost och te. Same varje dag. Sådan är jag som bekant ;). Kanske lite müsli kan kicka igång den där grötgrejen igen? Jag väljer förmodligen inte vingummibjörnar i min mix, men kanske aningen choklad tillsammans med frukt, frön och nötter. Jag är nyfiken på att testa!

Pressmeddelande från Saltå Kvarn. Eget collage med ingredienser från Min müsli och skål Arv från IKEA.

15 comments

  1. Fantastiskt! Tack för tipset…och jag kan ju ta bilen och köra några minuter så kan jag handla på plats;)Kram!

  2. Jag äter också typ samma sak vareviga dag och borde egentligen vara urless på vad jag stoppar i mig till frukost. Gör mina tappra försök att byta ut delar men det slutar alltid med att jag går tillbaka till det där gamla. Det här är ju en jättekul och bra idé. Speciellt eftersom jag aldrig är riktigt nöjd med de müslipaket som jag köper hem. Så jag ska nog faktiskt prova. Tack för tipset. 🙂

  3. Spännande måste jag kolla på, håller med om att de har så fina förpackningar. Skulle hälla över våra solrosfrön i en burk men Tonåringen stoppade mig ville ha kvar de i den fina förpackningen!

  4. Superidé men vilket pris!!! Snuskigt dyrt. Med risk för att låta präktig säger jag att det är plättlätt att göra goda flingor själv och så vräka på med lite extra av just det man själv gillar bäst.Googla på müsli, många recept är rätt lika varann så det är bara att ta första bästa!

  5. Inspirerande inlägg 🙂 Jag måste verkligen ta och testa att göra min egen müsli 🙂 Och vilket härligt bildkollage – snyggt och grafsikt enkelt!! //Ha det gott, Märit

  6. Tack för tipset! Det kom precis lägligt. Jag har de senaste åren (! – jag är också vanemänniska ;-)) ätit min filtallrik med müsli varje morgon och har varit SÅ tillfreds med mitt hälsokost-ätande – tills det gick upp för mig att müslin förstås OCKSÅ är sötad…! Så jag har tänkt bojkotta färdig müsli och börja blanda själv så att man VET att det verkligen ÄR hälsokost och inget “lurendrejeri”….

  7. Åh, vad jag gillar internet när sånt här dyker upp! Bättre alternativ än den lösviktsmüslin jag köpte: det ingick en levande skalbagge. Även om man inte ska glömma bort att maten kommer från naturen och inte fabriken, så var det en mindre angenäm start på morgonen…

  8. Det vore något… att plocka ihop sin egen müsli. Då vet jag exakt vad jag inte skulle välja…..russin! :)Det är superkul med ett nytt objektiv och nu skulle man kunna tro att jag borde vara glad och nöjd ett tag med det… Men icke! När jag inser att olika objektiv “gör” olika saker för ens fotande, ja då blir jag naturligtvis sugen på mer 🙂 Vidvinkel tex står på min önskelista nu. Ett fast 50 mm är jag också sugen på fast jag inte riktigt vet varför ;)Ha det gott! (kul att höra att du följer mig, jag kikar ju in hos dig med även fast jag är dålig på att lämna kommentarer)

  9. Åhh vilken kul idé! Gick genast in och beställde en spännande frukostmüsli till mig själv och en burk i present till en kompis. Tyvärr kunde man bara beställa och betala en burk åt gången. Jag pratade med Saltå Kvarn som höll med om att det var en brist och lovade att lägga till möjligheten att beställa mer än en burk åt gången.Trevlig helg! 🙂

  10. jag älskar deras härliga förpackningar, låter dem alltid stå framme i köket! det är hur härligt som helst att åka till självaste saltå kvarn och handla på plats, jag kommer alltid hem med flera papperskassar med gott och min lille frågar mamma varför köper du så mycket jag hinner inte ens äta! mini

Leave a Reply

Your email address will not be published.