Favorit i repris: Apelsinsallad

apelsinsallad-copy.jpg

Förra fredagen inleddes en ny artikelserie i Svenska Dagbladets Min helg. Tanken är att varje vecka presentera en aktuell råvara som är i säsong. Jag vill äta mera säsongsanpassat och tänkte inleda en utmaning med mig själv för att försöka få in fler sådana varor i vårt kök. I fredags presenterades blodapelsinen. Jag bad maken köpa hem några stycken under förra lördagens snabbhandling. Det var möjligen inte de italienska delikatesserna som avsågs i artikeln som återfanns i affären, utan snarare några halvt bortglömda exemplar från en orange frukthög. Men jag har ätit en blodapelsin i veckan i alla fall :). Jag kom att tänka på en dessert som jag åt mycket under förra vintern. Apelsinsallad med choklad och valnötter – en mycket god kombination som jag först såg hos Ingela. Det skall jag nog hacka till mig i kväll!

12 comments

  1. ÅHH! Det där lät onekligen gott… måste jag nog prova ikväll! Och jag har ju blodapelsin hemma, dessutom.. Smarrigt smarrigt…Tack för det tipset! 🙂

  2. Tänk, apelsinsalladen blir serverad även i radhuset i Drammen ikväll! 🙂 Det är en så god dessert/mellanmål så här på vintern när apelsinerna är saftiga och goda!

  3. I AoM nr 3, alltså den senaste, finns det ett suveränt recept på saft av blodapelsin. Supergod och lätt att göra. Har fått högsta betyg av alla i familjen, och då är den god! Dessutom kryllar den av c-vitaminer.Krya på dig och trevlig helg!

  4. Nu måste jag vara trött för jag läste “apelsinsalt” och jag fick aldrig riktigt till det, hur mycket jag än lästa ditt inlägg – om och om igen… Efter några ögonblink och huvudruskningar fattar jag det och jag ska verkligen testa ditt snabba recept! Tusen tack för tipset!Och visst är det så, att vi behöver bli duktigare på att använda säsongens varor. Min stora utmaning är att välja bort gurkan och köpa annat till dagens gröna på barnens tallrik. Gurkan sägs vara skräpigt dålig, på alla sätt och vis, just nu, men ack vad ungarna gillar den ändå. Kanske en apelsinsallad (dock utan choklad) kunde funka intill färsbiffarna. Värt ett försök i alla fall. :)Hoppas ni kryar på er och får en frisk och skön helg!Kram kram

  5. Alla: Hoppas att det smakade :)! Ingela: Jag tackar för det enkla och goda receptet igen :)!Elisabeth: Det låter som något som jag sannerligen skulle behöva just nu! Anna står och handpressar apelsiner och dricker, så man kanske skulle göra en mer samlad insats :). Lina: Haha! Så kan det bli när tröttheten slår till ja. Min kära dotter älskar gurka och äter det som snacks. Mina instick om att den smakar ju absolut ingenting just nu och är mer en sommargrönsak möts av kalla handen där. En sann utmaning var det ja. Tack! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.