Vilsamt

fatoljskrift-copy.jpg

Mitt i trista viruslandet fick jag en liten gåva häromdagen som gjorde mig mycket glad. Jag har bläddrat i Choklad av Elisabeth Johansson, men det har inte blivit något inköp. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen. Elisabeth Johansson är en av mina favoriter bland kreatörerna i den digra kokboksfloran. Hon får det svåra att bli enkelt. Det är fokus på bra råvaror och inte en oändlig lista på ingredienser. Slutresultatet blir alltid bra. Den lilla chokladboken är en naggande god liten pralin att bara sitta och bläddra i. Det blir inget bakat nu med tanke på den samlade konsumtionen av pappersnäsdukar, men jag blir ordentligt sugen på att prova chokladpajer, skorpor och lyxiga chokladbollar. Rekommenderas varmt!

En av mina favoritplatser i hemmet – min väl insuttna Howardfåtölj.

9 comments

 1. Här är vi också sjuka. Men vi har haft en mysig dag med sconesbak och annat så jag ska inte klaga.Jag älskar alla former av efterrättsböcker så den boken måste jag kika efter när tillfälle finns. Jag har andra chokladböcker men skulle gärna hitta en med mer pralinrecept, är det många sådana i Elisabeth Johanssons bok? Har du hennes äppelbok? Den verkar helt underbar, den måste jag skaffa nu när man är med äppelträd och allt.

 2. Caroline: Tack! Ja, visst är det som att sjunka ned i en soffa. Ned bland kuddarna och upp med fötterna på fotpallen. På med filt och bläddra i magasin. Då trivs jag 🙂

  Nina: Usch ja. Det är många som är sjuka nu. Vi får hoppas på en friskare februari. Mysigt med bak. Ja, det finns tryfflar och praliner i boken. Jag har inte “Lakrits, mint och choklad” från 2007, men där vankas ännu mer praliner tror jag. Min äppelbok är en stor favorit. Köp den – du kommer inte att bli besviken. Magiska bilder och recept i sann Johanssonsk anda. Jag gillar den mycket. Hoppas att Ni kryar på er snart!

 3. Jag vill inreda mitt vardagsrum med en Howard fåtölj och en fotpall. Var skulle du köpa en Howard idag? Jag vill inte gå ner på EM och köpa en, jag längtar efter en “riktig” Howard som kan gå i arv till mina barn. Tack för intressanta blogginlägg. Din blogg är min “vardagslyx”.

 4. Carina: Tack för dina fina ord om bloggen! De glädjer mig mycket! Howardfåtöljer finns i många olika prisklasser. Det bästa rådet är nog att titta runt och provsitta. Titta på materialen som finns i stolen. Få in känslan. Det här är ingen “riktig” Howardfåtölj, men en sådan skulle jag gärna ha i mitt hem – http://www.mastarfatoljen.se/ Våra fåtöljer kommer från en brittisk firma som salufördes på R.O.O.M ett tag för ett antal år sedan. Jag vet även att R.O.O.M har många varianter av just Howard och liknande fåtöljer. Lycka till!

 5. Howardfåtöljen ser verkligen skön ut och är också väldigt snygg! Sen tar du ju så vackra bilder… jag tycker jag fotar och fotar för att lära mig kameran, ljus, bländare, slutartid, ISO osv osv… men inte blir det bättre bilder för det. Kanske ett nytt objektiv som behövs. Tack för tipset om Elisabeth Johanssons kokböcker. Jag tror jag har tittat på nån bok någon gång men inte kommit mig för & köpt. På bokrean kanske!Ha det gott!Kram Victoria

 6. Den boken ser verkligen härligt syndig ut. Måste nog skriva upp den på önskelistan. Fåtöljen ser härligt skön ut den med…skulle jag lätt slumra till i. Kram kram

 7. Victoria: Fotografering är skoj, men ack så svårt och utmanande! Roligt att Du gillar mina bilder – det sporrar vidare :). Jag har fotat mycket automatiskt tidigare, men försöker nu att köra manuellt. Jag använder mitt 1.8 50 mm mycket. Det är ett ljusstarkt objektiv som fås för – en i objektivsammanhang -modest penning. Jag gillar det mycket. Det ligger en hel del i själva utrustningen och tekniken, men mycket finns även i bildseendet och att hitta vinklar. Och det är svårt. Jag tränar och knäpper många bilder. Ibland går det, ibland inte :). Lycka till! Kram

  Linruz: Chokladboken är en riktig liten pärla. En perfekt present. Kram

  Jellon: Ja, här trivs jag som fisken i vattnet :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.