Dirty Dancing

Jag börjar närma mig slutet på mitt förråd av boxar och filmer. Nu väntar jag på fjärde säsongen av Herrskap och Tjänstefolk och BBC:s Vanity Fair. Förra våren drabbades jag av nostalgica och köpte ett antal klassiska filmer när de fanns på DVD-realisation. Bland dem fanns Dirty Dancing från 1987. Det är således snart tjugotvå år sedan jag satt i den där biosalongen och såg filmen för första gången. Tjugotvå år! Tanken svindlar lite. Efter att ha sett den många gånger då, var det nu många år sedan. Allt var bekant fortfarande och visst är det lätt att förstå vad som fängslade då. Klassisk flicka möter pojke med twist. Om man köper genren och den förenklade storyn, blev jag förvånad över hur bra det fortfarande håller. Hungry Eyes  och Baby i sina vita Keds, japp – trettiosex blir femton igen på ett kick :).

16 comments

 1. Jag är lite för liten för att själv upplevt Dirty Dancing i biosallongen men vi har sett den minst ett tiotalgånger. Min man är ju minst sagt extremt filminresserad så vi ser en hel del film, det är kul att läsa dina inlägg om film och tv serier tycker jag./nina

 2. Åhhhhhhhhhhhh- nobody puts Baby in a corner….underbar film å vilken underbar känsla man hade i kroppen när man lämnade biosalongen – kan fortfarande förnimma den. Och du har ju å det vänligaste räknat ut hur länge sen det var 22 ÅR!!!!!!japp även jag 36 och visst känns det som igår man valsade ut från biosalongen liksom lite nykär och alldeles full av tonårshormoner. Tack underbara W för att jag fick en nostalgisk kick så här inför helgen:) kan tilläggas att jag även sett den x antal gånger i vuxen ålder;) Ha en supertrevlig helgKram Cicci

 3. Jag gissar att jag har några fler rynkor än du eftersom jag var för gammal för Dirty dancing, däremot var jag ett stort fan av Grease!Trevlig helg!

 4. Fun for Life: Klassisk – definitivt :).

  Jellon: Jag har ett par skinande Keds i garderoben. Jag brukar inte glömma bort grejer, men de här har blivit stående. Jag upptäckte dem i flytten. Så det får bli Keds när det blir lite varmare!

  Fyra i huset: Jag ser liksom ni, fram emot Winslet och di Caprio. Ni får skriva en recension sedan!

  Mia: Här är det segt fortfarande. Eländiga baciller – vik hädan! Keds och vår istället tack :)!

  Cicci: Jag kände precis likadant. Det där bubblandet i magen kom nu med – dels av nostalgiska skäl, dels för att det fortfarande funkar efter alla dessa år ;). Ha en fin helg Du med! Kram

  Lo: Åh, Grease! Den hade jag och en kompis hangup på när vi var lite yngre – det var kanske då den kom? Min morbror köpte dubbel-LP:n och vi tittade på en skakig videokasett om och om igen en hel sommar. Jag såg om den förra året och kunde fortfarande sjunga med i de flesta sångerna 🙂 Trevlig helg!

 5. 22 år!!! Jösses. Vi lyssnade på soundtracket varje rast i sjätte klass och det är fortfarande riktigt bra. Till slut fick vi se filmen på någon “rolig timme” eftersom lärarna undrade vad det var som var så speciellt. Jag kommer ihåg att de såg rätt överlägsna ut men jag förstår inte det. Idag som “vuxen” tycker jag fortfarande att den håller, mycket pga sin tidlöshet. Hade den utspelat sig på 90-talet tror jag glansen hade falnat däremot. Grease är en annan storfavorit som jag tror håller av samma anledning: bra musik och ett tidlöst årtionde. Vad långt det blev 🙂 Trevlig helg!Malin

 6. Nostalgi, jag gillade filmen så mycket när den kom och allra bäst var dansscenerna. Jag drömde att jag var den som dansade med Patrick. Underbara minnen 🙂 Nu har jag inte sett den på så många år, men kommer i håg allt ändå.Trevlig helg, kram!

 7. Malin: Jag tror att du har alldeles rätt där. Åttiotalsfilmerna som var märkta av årtiondet klarar inte riktigt samma grej i dag – där blir det bara nostalgi i de flesta fallen. Jag blev överraskad hur bra den höll. Ha en fin helg du med!Nilla: Visst har den något alldeles speciellt! Trevlig helg!Helena: Riktigt bra – tål att ses om :)! Trevlig helg!KramM: Detsamma till dig!

 8. Jovisst, såklart att det ska vara 80-talet inte 90-talet 😉 Var itne bra i matte då, inte nu! Eller kanske en släng av önsketänkande, 22 år var lite av en chock 🙂

 9. Å jösses… är det SÅ länge sen??En gång vann jag en dirtydancingtävling… vet inte om det hade med saken att göra att partnern numera är regissör på Dramaten. Konstigt, verkligen en generationsfilm. Kanske för att den var en så bra sex&samlevnadsupplysare? 🙂 Mysig. Förresten, på samma tema: Den blå lagunen gick på tv ikväll. Men inte kunde jag skicka barnen i säng redan vid 7…

 10. Åh. En film som berör något alldeles speciellt i mitt hjärta. Delade denna film som favorit med min bästa killkompis som tyvärr valde att avsluta sitt liv i förtid. Man gråter ju inte direkt mindre sen han försvann.

 11. Dirty Dancing, min absoluta favoritfilm! Köpte den själv för ett tag sedan på rea på Coop 🙂 Och jag kan inte annat än hålle med,d en håller fortfarande. Nobody puts Baby in a corner!

Leave a Reply

Your email address will not be published.