Utvalt: Inspirerande utställning

utstallningsvenskttenn.jpg

Jag är mycket inne på arbetsrum för tillfället som har synts här på sidan. Jag känner starkt för att omge mig av saker som jag tycker om och som inspirerar mig. Jag känner också för den lite “murriga känslan”. Det lite kojliknande ombonade rummet med böcker, mörkt trä, läder, kristall, frodiga textilier och vackra ting. Känslan är lite av det klassiska herrummet, men utan de unkna värderingarna från den tiden och cigarröken. Mitt rum är som jag tidigare visat grönt med gula accenter. Nu blickar även en Mademoiselle på mig från fåtöljen vid bokhyllan. Jag blir i samklang med detta mycket inspirerad av att bara titta på en liten sneakpeak från den kommande utställningen (3 februari – 22 mars) på Svenskt Tenn. Jonny Johansson från Acne står bakom Ateljé där Svenskt Tenns klassiska föremål tas in i ett nytt sammanhang. Det är just det här som är en del av Tennets bärkraft. Tingen är så tidlösa och fungerar alltid. Och där står de igen. Alfa och Omega. Någon gång…

2 comments

  1. Jag ska till Stockholm till veckan – måste passa på att ta en titt på utställningen. Jonny Johansson kommer från Umeå – det kan man ju vara lite stolt över. 🙂 Jag är också inne på arbetsrum just nu. Håller på att fixa med mitt. Det tar längre tid än beräknat. Jag vill inreda nu! 🙂 Tack för alla dina fina inlägg. Jag läser alla – hinner inte kommentera lika ofta som förr. Trevlig helg! ?

  2. Jag gillar när man törs lite andra kombinationer, även om man är anrika Svenskt Tenn så bjuder man upp till dans med en modekreatör. Bra! Får ta mig till Strandvägen helt enkelt.Själv är jag inte så murrig i mitt arbetsrumstänk (mer en avskalad nordisk ljushet som vision…) men jag skulle definitivt behöva stuva runt och få en bättre vardag bland alla attiraljer som ingår.

Leave a Reply

Your email address will not be published.