Varmt vatten

dualit-copy.jpg

Min trotjänare till vattenkokare sedan elva år gav upp i går med ett ynkligt poff. Kaputt. Finito. Som en flitig tedrickare är det nästan ett måste med snabba möjligheter till varmt vatten. Nu får jag koka på induktionshällen och det fungerar väl även det. Jag har länge haft mina blickar på Dualits Kettle . Jag kan knappast förneka att det är såväl form som funktion som lockar i detta fall. Sedan tidigare har vi en brödrost och en Leila-elvisp från det brittiska flaggskeppet. Vackra ting som pryder sin plats i köket, även om jag nog tycker att vispen kunde låta lite lägre på den högsta effekten. I denna anda sneglar jag nu på den klassiska vattenkokaren. Snygg – och dyr. Jag har läst många recensioner och det verkar vara blandade omdömen. Är det någon som har en Kettle från Dualit? Eller har Ni någon annan bra vattenkokare?

Tekopp från Spode och Kettle från Dualit hos bland annat Bagaren och Kocken.

10 comments

  1. Jag har mina spanar ögon på den med till 1 april då jag fyller:) Jag vill ha en vit rackare! Jag tror faktiskt att den är bra, kanske inte den bästa på marknaden men alldeles ypperligt fungerande för ändamålet! Roligt med liksom en serie saker, har ju med elvispen och den är ju überbra:) Ha en fin dag i solskenet:) Kram

  2. Hur skulle man klara sig utan en vattenkokare? Dualits är snygga och speciellt om ni redan har andra produkter i serien. Sådant är inte helt oviktigt! Vi har t.ex. Krups FLF3SW eftersom vi har kaffemaskin o.dyl. i samma märke. Annars tycker jag att det är viktigt att tänka på bra effekt samt minst 1.5 liter när det gäller vattenkokare.

  3. Kan tyvärr inte ge någor tips men kommer att kolla in kommentarerna eftersom att vår vattenkokare sjunger på sista versen. Jag hoppas att den får bra betyg då den vita med glädje skulle få pryda vår köksbänk.Kram Åsa

  4. Vi är inne på vår andra Siemens, designed by Porsche. Den är ruskigt snabb. Skulle jag köpa en ny idag skulle jag dock leta efter en med möjlighet att välja temperatur. Jag dricker en del grönt te och då ska det inte vara kokande vatten.

  5. Vi har en Philips vattenkokare (Philips HD4685/90) med möjlighet att välja temperatur (40, 60, 80 och 100 grader) samtidigt som den har en keep warm funktion – hur bra som helst på morgonen när det är många aktiviteter samtidigt.

  6. Hej!Jag har följt din blogg ett tag och gillar verkligen din stilkänsla och fina inlägg om barnen. (Har själv en 6½-årig tjej och känner igen så mycket av det du skriver, på gott och ont.) Så med en verklig trivialitet ger jag mig nu tillkänna. Jag känner inte till just den vattenkokare du är intresserad av, men ett par andra rostfria jag varit i kontakt med har varit brännheta på utsidan då vattnet kokat. Så kolla upp det innan du investerar.Tack för trevlig läsning och inspiration!/Pernilla

  7. Hej!Läser din fina blogg ibland, måste bara säga att Bodums Ottini är världsfin! Jag har en och den är jättebra! Den finns på Bagaren och Kocken, den är i samma prisklass som Dualit, dyr alltså! Ha en bra dag!

  8. Jag har denna skönhet – fick den i julklapp av min man! Den som läst min blogg har förstått min förtjusning över vattenkokaren från Dualit som är snabb, smidig och ruskigt snygg! Enda minuset är att det inte finns temperaturreglage, men det har jag inte lyckats hitta någon snygg, klassisk modell som har tyvärr. Det är förstås lite negativt att den är lite dyr, men jag är nog redan uppe i 150 användningar så det börjar bli allt billigare per kopp! Och så snygg den skulle vara till dina andra apparater sedan! Mitt nästa inköp är mixern från Dualit, vet du om den är bra?Lycka till med vattenkokareinköpet! Vacker kopp förresten, liknar Rörstrands Skåne som jag och mamma samlar på i sommarhuset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.