Socker

sockerram-copy.jpg

Vad gör man efter ett tidigt frisörbesök på staden när det är iskallt ute och inga affärer är öppna? Jo, man kan exempelvis gå in på Hemköp och botanisera bland utbudet av socker :). Det är oftast mannen som storhandlar i detta hushåll och då är det en strikt lista som följs. Förra gången hade jag skrivit Bourbon ekologiskt vaniljpulver  och ekologiskt florsocker från Dan Sukker, men det blev ett klent resultat från den maximala affären. I dag blev det dock full pott. Det skall bli spännande att prova de nya sorterna som är kravmärkta och ekologiskt odlade. Jag bakar alltid med råsocker och tycker i linje med det att det är bra att sortimentet utökas. Den lilla vaniljburken blir man lycklig av genom att bara nosa på glaset. Det doftar ljuvligt. Jag får återkomma när jag har använt produkterna. Är det någon som har testat?

Jag kunde inte heller låta bli att gå loss lite på Saltå Kvarns förpackningar. De finns inte på vårt Maxi, men här stod de på rad. Ack så snygg vardagsdesign!

16 comments

  1. Vi har testat den lilllllla burken med äkta vanilj. Rekommenderas.Annars gör man lätt sitt eget vaniljsocker av vaniljstång, se recept i bla “Riddarbageriets söta”.Man vill ju inte ha vaniljsockret med vanillin (utvunnet ur rötad granved) i längre. Är tyvärr nuförtiden allt för präglad av “Den hemlige kocken”.

  2. Det ekologiska vaniljpulvret smakar lika gott som det doftar! Jag har använt det ett tag och tycker att det är ljuvligt. Jag hörde någon klaga på priset för ett tag sedan men jag förstår inte riktigt varför. Man använder så små mängder så en sådan här liten burk räcker hur länge som helst. Väl investerade pengar tycker jag.

  3. Jag skulle verkligen behöva känna lite vaniljdoft just nu. Näsan är full av andra dofter, tänker inte säga vad men jag tror du förstår 😉

  4. Vaniljsockret är kanon, vilka drömmar det blir. Ang saltås produkter så ar det lite kul tycker jag som ar uppvuxen runt och kring deras produkter att deras design alltid sätt lika dan ut. Designen har alltså vuxit ikapp Saltå. /Nina

  5. Gillar Saltå!De hittar man allt hos, fast Risenta är bra med!Efter att jag läst Jakobs Hälsokök så är jag såld på nyttig, ekologisk mat och “konstiga” ingredienser” som dinkel och bovete mm..Kan verkligen rekommendera den för alla som vill ha en ny start och göra snabb och bra mat till hela familjen. Kolla hans blogg med: http://blogg.passagen.se/jacobwismar/

  6. Ja, visst är det är trevligt att botanisera bland deras snygga förpackningar. Ekologiskt känns så rätt och inte gör en snygg förpackning att det känns sämre… ;)Har du sett kokboken de har gett ut? Jag gav den till min pappas sambo, hon odlar mycket själv, tänker på vad hon äter och dessutom åker hon förbi kvarnen varje gång hon besöker väninnan som bor söderut. Jag köpte sista exemplaret då, nu måste jag beställa en åt mig själv. Så många finfina recept.Trevlig kväll från migKramPS. Du kan tro att jag trivs efter ommöbleringen. Ibland ska man inte frångå sin första tanke. Dels för att den ofta är rätt och dels för att man då slipper övertala maken att flytta om och kånka på tunga möbler. Nu gick det fort att övertyga honom denna gång, det var faktiskt han som tyckte att det gott kunde få stå kvar även om inte alla bitar “fallit på plats” ännu. 🙂 DS.

  7. Jag använder vaniljpulvret. Det funkar bra men man får vara nogrann med doseringen så inte vaniljen liksom tar över.Såg i en kommentar att någon hade tyckt det var dyrt. Skumt. När jag köpte burken kostade den under 40 kr tror jag och det är ju riktig vanilj. Vad kostar en vaniljstång liksom? Jag tyckte burken var jättebillig.Ekologiskt florsocker har jag inte testat (men inte är det flor på bilden, det är ju strö?) men annars använder jag Saltås sortiment ofta. Särskilt förtjust i deras 4-kornskross som jag alltid använder när jag bakar bröd.Återkom med vad du tyckte sen!

  8. Vaniljpulvret är suveränt. Jag använder det i bakning och i mina glassar, när vaniljen inte skall ha huvudrollen. Mycket prisvärtr dessutom. Kostar 35 kr i vår ICA-butik, medan en vaniljstång (som dessutom inte är ekologisk) kostar 23 kr.Saltå-sockret har jag inte prövat, bara Dansuckers rättvisemärkta råsocker (är det ekologiskt) som jag använder till precis allt.Råflorsockret från Dansucker är ju också rättvisenmärkt. I bland föredrar jag rättvisemärkt framför KRAV.

  9. Saltå kvarns produkter är så snygga och så goda! Vi handlar alltid på coop och där finns det ju alltid så i det här huset har nog de flesta saltå kvarn-produkterna testats… Kan verkligen rekommendera mandlarna, kokosflingorna och russinen också! I vår familj är det också oftast mannen som storhandlar, efter strikt lista! Men det är egentligen jag som lagar all mat och gör allt bak så ibland måste ju även jag vandra upp och nedför gångarna och leta upp lite nya spännande produkter! Härligt mysig egentid för en småbarnsmamma! Trevlig helg!

  10. If you’re in a not good position and have no cash to get out from that, you would have to take the home loans. Just because that should aid you for sure. I get term loan every time I need and feel good just because of it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.