Hemma hos H&M

hmhome.jpg

Det vore väl nästan tjänstefel att förbigå en av årets på förhand mest hypade händelser i inredningssammanhang. Den stora klädjätten H&M öppnar sitt Home-koncept på nätet i dag. Efter en till stora delar sömnlös natt – två med feber och en med öroninflammation – var jag tvungen att stilla min nyfikenhet nu. Och det första intrycket blir – nja. Det har varit mycket skriverier om designersamarbeten, men de lakanset och kuddfodral som synts mycket i media har säljstart först 26 februari. Trist, H&M. För min del känns det som om H&M lanserar sitt koncept aningen sent. Det stora företaget har redan fått bemöta kritik om uppmuntran till masskonsumtion, snarare än kvalité. Då talas det om satsning på ekologiska material och en mer långsiktig linje i designen. Jag vet inte jag. Det blir nog inga klick för mig vad det känns som nu i alla fall. Hittar Ni något skoj?

21 comments

 1. Det första jag tänkte på när jag såg kuddarna var att fyllningen var vita andfjädrar. Efter de skakande bilderna på plågade gäss tycker jag att man (om man har rent mjöl i påsen) borde ange att fjädrarna är plockade från döda djur. Frånvaron av den informationen gör att åtminstone jag tvekar att köpa. Överhuvudtaget tycker att att de beskrivande texterna på produkterna var undermåliga.

 2. Jag gillar knappkudden! Beställer nog två till sonens rum. De grafiska kuddfodralen gillar jag också. Inte alla, men några små guldkorn fanns det, tycker jag. Sedan är ju priset oslagbart. Jag gillar design som är till för alla.

 3. Jag kompletterade en beställning av blus med en NY-kudde. Är svar för siluetter och line-art.style :)Håller med om att konceptet går inte riktigt i linje med eko-slit-ej-släng-ej.

 4. Bläddrade bara snabbt igenom sortimentet och blicken fastnade på kökshandduken med cerise/gul text. Men det är ju för lite för att jag skulle betala en massa frakt avgifter för att beställa. Men ska vid tillfälle titta igenom sortimentet lite bättre. Men känner jag mig själv så blir det ingen beställning… Ha ha, jag har ju precis fått min Mademoiselle – ett stort webshopping-steg för min egen del 😀

 5. Jo jag hittade de rosa handdukarna och ett påslakansett var fint, annars inget specielt. Fredrik hade lite saker han gilllade så det ska bli kul att se vad som föll honom i smaken. /nina

 6. Jo jag hittade en del som föll mig i smaken..är lite nyfiken på hur det verkligen ser ut bara.Inte alltid bilderna stämmer överens med verkligheten…är nog mer en live shoppar ändå.kram kram

 7. V förhandsbeställde en hel del. Snåljåpen i mig vill ha Lexington- rip off till fritidshuset, där vi inreder enligt devisen New England goes Sörmland with lots of IKEA ;).Har dock inte kollat nätet, utan bara förhandskataolgen som kom i höstas. Gillade ganska mycket, faktiskt!

 8. Hejsan!Jag tyckte inte att det var något speciellt i deras kollektion jag hade faktiskt förväntat mig mer, men det kanske kommer så småningom.Ha en bra dag!ulrika

 9. Anna: När H&M storsatsar måste det väl till viss del bli lite strömlinjeformat som kan tänkas passa många. Nja, jag hoppade inte högt som sagt.

  Lo: Jag är benägen att hålla med ja :).

  Anneli: En brännande aktuell debatt som vi nog inte har sett slutet på. Det är mycket för oss konsumenter att ta ställning till.

  Annika: Det är så dubbelt kan jag tycka. Jag gillar också bra design som tillgängliggörs för många, men då tycker jag framförallt att designkonceptet skall lyfta ett snäpp som det exempelvis görs i IKEA:s PS-serie. Jag hittade inte så mycket här som fick hjärtat att klappa och det må det göra dessa dagar 🙂

  Caroline: Ja, den är lite cool. Jag gillar ju dina Lineart-gejer. De skulle göra sig på t ex en tygtavla.

  Mrs B: Aha, nu är oskulden borta ser du, så nu är det bara att fortsätta då 😉

  Ljusa Punkter: Man tackar 🙂

  Fyra i huset: Spännande att se ert urval också!

  Linruz: Jo, det är ju lite av nackdelen här att man inte kan känna på textilierna IRL. Det skall bli spännande att höra när folk får hem sina grejer och hur kvalitén verkar.

  Annika: Jag missade förhandskatalogen och får snällt vänta på mitt ex som skall komma i mars 🙂 Spännade att se vad du tycker om grejerna sedan!

  Benita: Dito. Det hela känns sådär.

  Ulrika: Ja, det blir väldigt spännande att följa konceptet framöver vad gäller design och materialval. Jag ser fram emot en mer ekologisk satsning som man har talat om i pressen. Ha en fin dag du med!

 10. Nej det blev inget klick för min del heller.Jag hade gärna sett att dom här satsade mer på ekologiska material. Det räcker inte att ha en serie som heter natural där nästan ingenting är ekologiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.