Fågel i bur

fermliving-copy.jpg

Just nu finns det en enkel psykologi i att dras till tematiken med en fågel i bur. Sjukstugan tar på krafterna helt klart. I början är det lite mysigt, men den känslan har avtagit dramatiskt om man säger så. Just nu är allt bara segt, dammigt och stökigt här. Vi står på benen alla fyra, men energinivån är mycket låg. Det må stunda bättre tider mycket snart!

Jag har alltid haft något av en fobi light mot burfåglar. När jag växte upp var undulater i ropet, men hu – nej tack. Den där lilla plywoodfågeln i mobilen från Ferm Living skulle jag dock mycket väl kunna tänka mig. Den är vacker i all sin enkelhet och med en tänkvärd symbolik kring att vara fast och behöva lätta på sina vingar lite. Eller att kanske trivas ganska bra där inne i buren. Jag har även skrivit om en mobil med fritt flytande fåglar förut och den gillar jag fortfarande.

Bilder från Ferm Living.

Glöm inte tävlingen!

4 comments

  1. Jag känner igen mig precis!! Vi har varit sjuka nonstop sedan början av dec. Vattkoppor gg 2, öroninflamation gg 1, halsfluss gg 1, 40graders feber i två dagar gg 1, maginfluensa gg 3, vanlig förkylning gg 3 mm… det tär helt klart på en. Denna vecka har stora tjejen varit hemma ifrån dagis eftersom lillkillen inte hinner bygga upp ett vettigt imunförsvar innan det är dags för nästa sjuktillfälle, hoppas att denna strategi hjälper, nu är iallafall hela familjen friska och jag hoppas att det fortsätter så. Jag hoppas att ni också kryar på er fort.Jag gillar ferm livings tyger, de är väldigt speciella och det skulle räcka med en kudde för att göra ett helt rum. Många finns på vill ha listan. Har du fått tyget till din memoryboard? Är nyfiken på hur det kommer bli.Trevlig helg./Nina

  2. Ja, förstår att det börjar kännas instängt. Här har vi iofs haft det relativt lugnt sen jul. En febervecka för storebror för ett par veckor sen, och nu ögoninfektion hos lillasyster igen. Men det känns överkomligt, än så länge.Ang. virkandet så tycker jag definitivt du ska ge det en chans! Du kan ju testa med att bara köpa ett garnnystan (om du inte redan har några restgarner), och prova att virka en eller ett par rutor (det finns bra instruktioner med bilder). Antingen får du till det och blir biten, eller inte alls och då är det inte heller hela världen. Dvs inget att förlora! 🙂

  3. Tack för att det är fler än jag som skyr burfåglar! Barndomsvännen hade ett undulatpar, och jag fick alltid svettningar då han släppte ut dem fritt i sitt rum. De flaxade hit och dit, och landade gärna i håret=panik! Nä, läskigt var vad det var, inte gulligt alls :-O Tacka vet jag katter…. gillar dock plywoodfågeln jättemkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.