Plock 4 mars

Ur dagens påse med blandat smågodis hittar vi detta. Jag hoppas att Ni hittar något som smakar bra!

plock4mars1-copy.jpg

Plockat för de små: * Kombinerad spökutstyrsel och snuttefilt – en genial sammanläkning i Bu från Little Red Stuga. * Ingela P Arrhenius nya kort för Bookbinders Design visar med all tydlighet barntrenden just nu – retro, starka färger och djur. * Säg är den inte alldeles fantastisk? Här är det Gogo´s morgon, middag och kväll. Det finns inget skojigare i denna värld – några veckor till i alla fall ;). * Bombadill fortsätter att utveckla sitt koncept med mjuka kakor. Nu kan man sitta på en bulle. * Klassikern Robust relanseras i nya färger. Jag förväntar mig att sikta en och annan stol hos trendmedvetna föräldrar i kommande reportage i inredningsmagasinen.

plock4mars2-copy.jpg

Ärligt talat så trodde jag aldrig att den dammsamlande lilla prylhyllan i furu skulle kännas aktuell igen, men nu är vi där. Jag skippar kanske snäckskalsdjuren, men lockas av tanken att exponera vackra ting i koncentrerad form. Favoriten är det antika skåpet, tätt följd av danska Hays moderna plastmonter. Prylhyllan från Handed By finns hos Vackra väggar.

plock4mars5-copy.jpg

I morse var tidningen full av annonser från Nordiska kompaniet som kör cirkustema som sin vårkampanj. Jag gillar den jugendslingriga grafiken i softade färger som känns mycket nu.

plock4mars3-copy.jpg

Vattenkannan Vållö av Monika Mulder för IKEA PS har blivit något av en modern klassiker. Till våren kommer den i en rad upphottade färger. Jag har ingen i min ägo, men det lär behövas fler kannor till kommande uteliv. Jag skulle gärna ha en ceris och en orange på rad. När vi fortfarande lever inomhusliv är det med fler och fler gröna växter. Jag skrev om min palm för ett år sedan – nu saligt insomnad – men känslan kvarstår. Jag tror att vi bara har sett början på ormbunkar och blomsterbord. Mer kommer, var så säkra! [Möjligen något av en paradox, då vi tycks få mindre tid att sköta om växterna – se klok iakttagelse på den här läsvärda bloggen].

Jomen visst. Såklart att man måste se om klassikern Stekta gröna tomater när den släpps på DVD nästa vecka. 1991 var den känslomässigt drabbande. Nu var det länge sedan jag såg filmen och jag är nyfiken på om den fortfarande håller. På tal om tomater – kunde inte låta bli den uppenbara kopplingen – så har vår stormarknad spottat upp sig rejält på det nya året. Nu finns Saltå Kvarns produkter. Jag plockade i en hel del i vagnen i lördags och hoppas på att satsningen stannar. Sedan finns äntligen de finaste av italienska tomater från Mutti. Om Ni inte har provat, så gör det. Smaken är något alldeles extra.

När det inte är Gogo´s så är det mycket Scobby Doo för tillfället. Lille Milo, son till alltid lika vackra Liv Tyler, bär på en väska som skulle göra garanterad succé i min femårings liv.

Här skiner solen i dag och i samma takt tilltar leran. Wanted: En trädgård!

18 comments

 1. Javisst gör jag det! Plastskåpet var snyggt. Det antika skåpet känner jag igen – kommer du ihåg vad du skulle placera där 😉 ?Kanelbullekudden tyckte jag först såg ut som ett stor plåster!Tack för lite onsdagsinspiration – ser fram emot att läsa om trädgårdens utveckling hos er.

 2. Korten från Arrhenius; de var jättefina! Och så skulle jag givetvis inte tacka nej till vattenkannan från Ikea. Men den där prylhyllan…den skulle nog inte komma innanför min ytterdörr. Gillar inte dammsamlare…:( Men krukväxter, däremot! Det finns ju många olika sorter att botanisera bland, som inte kräver speciellt mycket skötsel.

 3. Åhhh min Alexander skulle också älska en “mysteriebilväska” det har blivit mycket Scooby Doo den senaste tiden.Ha en bra dag!Ulrika

 4. Hua inga samlings hyllor för min del:S Visst var det roligt att besöka maxi med alla nya eco produkter, jag upptäckte det för några veckor sen verkligen upphottat kan man säga i saltåkvarn väg, kollade bara in priset på mandlar, tyckte 79 spänn för en påse saltåkvarn var liiiite i överkant ha ha:) Najsig plck för övrigt, bombadill leks det flitigt med hemma men jätte kankle bullen får nog stanna i affären tack! Ha en fin dag, solen kikar visst fram lite idag:) Kram M

 5. Whynja: Jag är inte riktigt redo för att damma småprylar i en prylhylla heller, men den känns verkligen helt rätt just nu med en återvändande svaghet för vackra ting som pryder sin plats. En monter med småplock – jättesnyggt! Växter finns ju alltid med oss, men är extra aktuella rent trendmässigt just nu. Och lättskötta klassiker som Svärmorstunga känns helt rätt också :)Ulrika: Henrik såg hos en kompis och sedan var han fast 🙂 Jag har inte sett så mycket Scooby-prylar här. Man får kanske spana over there för att finna. Ha en fin dag du med!Mia: Haha! Jo, priset ökar sannerligen när man shoppar ekologiskt… Jag köpte en del som skall provsmakas. Jag betalar gärna mer om det är värt det i slutändan, men visst finns det gränser. Förhoppningsvis shoppar fler och fler detta, så att affärerna satsar mera. Mina små har aldrig varit så våldsamt intresserade av mjuka kakor, utan här är det snarare riktiga grejer att stoppa i munnen i så fall 🙂 Japp, fram med markiserna nu bara! Kram

 6. Vilket långt och härligt inlägg! Stekta gröna tomater håller fortfarande, såg den för ett tag sedan faktiskt. Det är något speciellt med filmer som utspelar sig i Södern, det behöver inte vara England jämt 😉

 7. Jag måste erkänna, jag har inte sett Stekta gröna tomater än… Den har stått på min “vill se-lista” länge. Nu kanske jag gör slag i saken och beställer den. Den och Amelie fron Montmartre, som jag inte heller sett…

 8. Härligt med vår-plock! Idag var det ljumma vindar när jag var ute på lunchen, det borde väl torka upp lite i leran hos er 😉

 9. Stekta gröna… står sig väl än! Underbar film som jag sett om en massa gånger :)Har länge velat ha en prylhylla till barnens rum, tack för tipset!Gillar också NK reklamen, snyggt!Tveksam till Vållö men blomsterskötsel är inte prio ett hemma hos mig så det kanske förklarar saken 😀

 10. Äntligen stekta tomater på film! Jag har den på en sliten videokassett, inspelad från TV någon gång för länge sedan, och vill gärna ha den i lite bättre format. Även om den bitvis är ruskigt sorglig så blir jag ändå glad av den. Boken är också trevlig läsning, även om slutet är något annorlunda. I filmen lockas man att tro att det är den gamla damen som är Idgie, trots att hon presenterar sig som Ninny som var gift med hennes bror. I boken stryker verkligen damen med, men man får en glimt av hur Idgie säljer vildhonung vid vägkanten. I boken lever också Ruth mycket längre, och man får veta mer om bifigurerna. Rekommenderas varmt!

 11. Inspirerande smågodis! Den vita robuststolen skulle gärna få bo hos oss, vid närmare eftertanke även snuttefilten, kan inte få tillräckligt många (hittas aldrig när man behöver dem)! Gillar också att Saltåkvarns produkter exponeras mer (och annat eko förstås), att förpackningarna sedan är så snygga att de tåls att stå framme är bara en bonus!

 12. Oj va mycket fint du visar. Scooby Doo lunchboxen var ju ljuvligt tuff. Jag har precis målat mammas gamla prylhylla turkos, trodde heller aldrig att jag skulle be och få den. Jag ska dock ha den till smycken men det finns ju många användningsområden./NIna

 13. Åh, stekta gröna tomater! Jag hittade den på rea på HMV när jag var i England sist, och den håller verkligen fortfarande! En alldeles underbar film!

 14. Malin: Skoj att Du gillade inlägget! Jag gillar själv att köra upplägget med saker på ett pärlband ibland. Fler kommer säkerligen. Härligt att höra om filmen. Jag skall definitivt titta igen.Pethra: Amelie har jag sett en gång och det var väldigt länge sedan känns det som. Dags att titta igen tror jag!Anna: Haha! Blåser gör det här med, men vår nybyggarlera biter man inte så lätt på om man säger så. Om man går lite utanför en uppgjord stig då – klafs – är man nere i tja leran :)Sofia: Kul att du hittade lite grejer i plocket! Filmen verkar hålla god klass ännu då.Karin: Jag vet ju att det är en av dina favoriter. Det var evigheter sedan jag såg filmen, så det skall bli riktigt skoj att se om den nu någongång.Ida: Fina grejer – definitivt! Skoj att Du hittade lite i plocket!Nina: Man skall tydligen ALDRIG säga aldrig ;)Rosa Lisa: Så roligt att Du hittar grejer som inspirerar! Glad blir jag :)Anna-Karin: Snygga bilder på din blogg! Ja, det känns väldigt länge sedan nu – hög tid att se om!Missa Marie: Nu har så många sagt att den håller, så jag måste se själv 🙂

 15. Men barnmatstolen i vitt är ju bara heeeelt fantastisk men nu är mina tre små troll lite för stora, hmmmmm man kanske ska fundera på tillökning 😉 Kram Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.