Almanacka från Formstark

alamancka.jpg

Tja, sent skall man vakna ibland, men å andra sidan har jag inte haft någonstans att sätta en almanacka förrens nu. Formstark lanserade sina enkla grafiska almanackor förra året. Man kan tro att en del inspiration har kommit från den här designikonen.  Det klassiska typsnittet Helvetica står i fokus. Nu reas kalendrarna ut på webben. Jag hittade mitt exemplar på staden i går till halva priset. Det är trots allt en hel del kvar på det välsignade året tjugohundranio. Jag gillar kontrasten mellan det utsmyckade tyget och det enkla i kalendern. I köket har vi gladkalendern från Kleveland Ord. Olika uttryck förnöjer!

Missa inte dagens understreckare i Svenskan ” Framgångar kräver sina sagor” av Sara Kristoffersson. Artikeln handlar om hur man bygger upp historier i varumärkens profilering med exempel som IKEA och Ralph Lauren. En mycket intressant läsning!

7 comments

  1. Gillar också rena, svartvia almanackor. Snyggt. Och tack för tipset om artikeln i Svenskan. Ska läsa med intresse.

  2. Fin och stilren kalender! Själv väntar jag på en Kleveland Ord på väg hem från russinnet (också med lite rabatt) – bättre sent än aldrig! 🙂

  3. Som gammal grafiker gladde jag mig enormt att du skriver typsnitt och inte teckensnitt, men så tänkte jag en gång till och tänkte det är ju Wero. Skulle aldrig hända.

  4. Speja: och Nilla Japp, snygg! Och artikeln sammanfattade storytelling i företag på ett mycket bra sätt tycker jag. Intressant!Linruz: Jag hoppas att helgen varit bra för dig med! KramMrs B: Precis 🙂 Det är ju ganska mycket kvar av året fortfarande!Mo: Haha! Never – såklart ;)Tyra: Jag skall försöka få till några vinklar bland dinos och kladdigt smink 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.