Dagens glass

När det kommer till glass är jag en anhängare av Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk. Senast i går kväll (en av mina favoriter i melodifestivalen är denna mäktiga sak) satt jag och pillade efter vita chokladbitar. I dag var det simhall på programmet. Efter några timmar i söndagsstimmet och värmen där var en paus påkallad. GB:s glassbox lockar barnen, men inte mig i lika hög utsträckning. I dag var jag dock tvungen att testa “Wichen” från Ben & Jerrys som gör ett gästspel denna säsong. För tjugofem riksdaler får man två cookies och mellan dem är det ett lager med glass. Det blev dock ett nja från min horisont. Kakorna i anrättningen blir av naturliga skäl mjuka, andelen glass var lite snålt tilltagen och sött i överkant var det. Som simhallskost och i skriande behov av snabba energier var det väl okej, men jag kommer inte att köpa fler dyra Wichar för att de är så himla goda. Svaga tre badbollar av fem möjliga.

Jag är istället sugen på att prova att göra egen glass. Förra våren gjorde jag en kokosglass som blev väldigt god. Annika på utmärkta matbloggen Smaskens gör alltid så himla frestande och inspirerande glassar. Jag bläddrar även i Elisabeth Johanssons Iskallt som jag köpte på bokrean. Jag har inte någon glassmaskin ståendes i skåpen efter den riktiga boomen då alla skulle ha en sådan, men det kanske är dags nu. Jag lockas av konceptet att blanda i riktiga grejer som man har koll på. Någon som gör egen glass?

Ha en fin avslutning på helgen!

12 comments

 1. Nej jag har aldrig testat göra egen glass men jag har hoppet att jag någon gång ska våga prova=) Man kanske skulle köpa det tillbehöret till sin Kitchen Aid för det finns väl om jag inte minns helt fel! Smarrigt att kunna bjuda på en trerätters med en egengjord glass till efterrätt!Var boken något att ha den där du köpte?Trevligt avslut på helgen du med=) Kram M

 2. Vi fick en glassmaskin förra julen med ett sådant gåvokort man får från jobbet typ delicard men det var något annat. Den maskinen var inge vidare så jag skulle nog gå på en kvalitetsmaskin isåfall. Sedan blir det inte heller hundra när man fryser utan man bör äta på en gång tyker jag. Gott, nja. Jag hittade inte så många bra recept som inte innehöll jordgubbar eller nötter (är allergisk) men annars tror jag absolut det är gott. Sorbe är ju hur gott som helst och youghurtglass. /Nina

 3. Hej W!Eftersom jag är en riktig gottegris och älskar att exprimentera i köket så har jag skaffat en glassmaskinstillsatts till min KitchenAid. Denna maskin står ju framme jämt eftersom den är så snygg. Risken med en separat glassmaskin är nog att den blir stående i ett skåp eftersom man inte precis gör egen glass varje dag. Det är en riktig happening varje gång vi gör glass. Barnen vill vara med och smaka på den goda smeten och sedan står de och väntar tålmodigt den halvtimma det tar innan den förvandlas till glass. Jag är en stor Ben & Jerry-fan och har provat att göra min egen variant av deras Chunky Monkey glass. Receptet hittar du här: http://hemmaplaner.larssonslounge.se/#post307. Man kan givetvis göra receptet utan glassmaskin, men då blir det lite mer som parfait. Gott det också!Trevlig söndagskväll!//Charlotta.

 4. Weronica, det är verkligen kul att du uppskattar min blogg! Dessutom länkare du så flitigt, att du nog är ansvarig för att ha genererat ganska mycket trafik till mig under de gågna månaderna.fast egentligen vile jag bara skriva och tacka för att du påminde mig om kokosglassen du lagade och som jag då tyckte lät så makalöst god. Det blir nog kokos-inspoiration för mig i framtiden.Köpte förresten Matador-boxen när du tipsade om att den äntligen kommit i kompakt format; har inte velat ha den tidigare, med alla separata konvolut. Nu unnar jag mig att avsluta många vardagskvällar med ett avsnitt eller två… härligt!Hoppas du har en skön söndagskväll!

 5. Jag har också blivit extremt sugen på en glassmaskin efter att ha läst Annikas goda glassrecept. Maken var lite tveksam till ännu en kökspryl men efter att ha visat honom alla goda recept och lobbat lite för att det blir så mycket mer äkta (och inte massa läskiga tillsatser) så har han börjat vackla lite. Kanske det blir en till sommaren, jag hoppas!

 6. Är verkligen en glassfantast men känner mig oerhört tveksam till en glassmaskin ändå. Kommer den verkligen användas eller blir den stående i ett skåp???Kokosglassen lät farligt mumsig . Måste prövas.Kram kram

 7. Åh, man glömmer bort sin glassmaskin ibland. Det är ju faktiskt riktigt lätt att göra, bara koka ihop mjölk och ägg. jag äääääälskar björnbärsglass. Min kompis gör helt grym citronsorbet, och en gång sorbet på överbliven champagne, åh… Till barnen gör jag ibland youghurtglass, det brukar vara uppskattat. Bara att hälla i valfri sort. TIll och med vanlig vaniljyoughurt med en näve frusna blåbär rakt i maskinen är ju gott.

 8. Så flott blogg du har! Det er morsomt å lage sin egen is, og så mange spennende smaker man kan få til! SYnes det er bra å vite hva som er oppi den også.

 9. Efter det här inlägget kan jag ju inte låta bli att tipsa om mojsglass!:.) Recept finns i inlägget som jag skickar med -kanongott!:.)http://mammamelissa.blogg.se/2009/january/mojsglass-mamma.html

 10. När hypen med glssmaskin kom ( kan det vara 15 år sedan?) fick jag och min syster varsin. Min åkte till återvinningen för ett par år sedan, totalt utsliten och med ett sprucket frysblock. Nu har jag fått “ärva” min systers som nästan aldrig varit använd. Oj så gott det är med hemgjord glass, hade glömt hur gott och enkelt det är. Och ffa vad kul att göra sin egen. Synd bara att maskinen tar så stor plats.

 11. Gjorde mycket glass förr i tiden när vi hade en fungerande glassmaskin med eget kylaggregat.GB-glass säger jag nej tack till om det inte handlar om isglass, samma när det gäller Sia om det inte är mangosorbet. Triumfglass kan slinka ner som fulglass. Ben & Jerry är inte min grej, tycker den är för krämig. Häagen-dasz är det som vankas här hemma om vi äter glass. Glass ska vara som den äkta italienska glassen, kompakt, seg, utan inpumpad luft och massa läskiga tillsatser. Bästa glassen i mitt liv åt jag på en glassbar i Zaragoza i SpanienNågot av det bästa i glassväg i Sverige får man om man åker till http://www.olofviktors.se/

 12. I had a dream to begin my own business, nevertheless I did not have got enough amount of cash to do this. Thank God my close colleague said to use the loan. Hence I received the sba loan and realized my dream.

Leave a Reply

Your email address will not be published.