Inspiration: 16 mars

Snabbplock av smått & gott! Håll till godo!

Nu börjar säsongen på allvar! Det är dags att se över förrådet av sandleksaker, kolla om gympadojorna fortfarande passar och investera i parklekarnas basplagg numero ett – fleecejackan. Vår favorit i fleecens förlovade land är Po.P:s variant. Det randiga företaget öppnar Webbutik i dag med fri frakt som lockmedel.  Glammam eller ej – i lekparken är det same, same :).

miffybody-copy.jpg

Jag har alltid varit mycket svag för Dick Brunas klassiska kanin. Nu finns den grafiska oemåtståndliga Miffy på bodysar från Lindex.

rislampa-copy.jpg

Rislampan är nog den mest förekommande belysningen i ett barnrum. En fin mer färgglad variant hittar man hos Inreda.

Jag är visserligen svag för gamla serier för televisionen, men kan det här verkligen erbjuda något mer än grym nostalgi? En stum förvåning över att alla faktiskt var klädda så där då, när man satt och skakade sin grillchipspåse i takt till den första svenska såpan? Nästa vecka är det dags för DVD-release. Jag är mycket nyfiken, men frågan är om den kommer in i min boxsamling :).

plock11mars2-copy.jpg

Vårdukning á la Marimekko med Pakkanen av Maija Louekari. I går skulle vi picknicka på lastpallen på baksidan, men mitt bland alla magbaciller var det dessutom bara grått och kallt här. I dag skiner solen dock, så vi får väl göra ett försök i eftermiddag. I alla fall om Anna får bestämma. Har man sagt något, tja då är det så.

plock11mars3-copy.jpg

Vackra kort med fröer att plantera ut i väntan på blomsterfägring från Cosas.

Jo, det är dags för detta igen. Ack, så skicklig jag kommer att vara innan denna sjukdomssäsong är till ända. Ha en fin start på veckan!

19 comments

  1. Åh skrev jättelångt inlägg om Miffy osv men så puts veck — Love till kaninen med de spetsiga öronen var kontentan iallafall :-D. Jag gillar den här årstiden när man får börja rensa i barnens garderober och i sin egen och kan börja plocka fram lite tunnare kläder, jackor och plocka undan det tjockaste.. Nya kläder till barnen hoppas jag ligger i Fredriks resväska på väg hem.. lång önskelista hade han med sig iallafall.Hoppas sonen kryar på sig snabbt och att ni andra slipper bli sjuka./Nina

  2. Ja, idag finns det hopp om våren igen- härligt! Solen ger en verkligen lust och energi att uträtta saker här hemma. Hoppas att resten av familjen klarar sig från magbacillen, det är ju lättare att torka kräks när man inte mår illa själv…Ha det gott!

  3. Tack för sympatier! Jag längtar ihjäl mig efter våren, att bacillerna inte kommer, att vår trädgård skall bli något annat än lera, att energin återvänder etcetera etcetera. Men för i dag får det vara bra med sol inne :).Nyfiken: Hemma är jag och fru är jag. Jag driver ett eget företag där utvecklingen av projektet En mammas dag är i fokus. Jag är även öppen för frilansidéer om de kommer längs vägen. Jag var hemma med barnen heltid tills Henrik var fyra år. Innan dess forskade jag på universitetet inom humanistiskt ämne. Tja, that´s it – ungefär :).

  4. Lampan tittade jag på i förrgår, ett möjligt alternativ till dotterns rum :-)Vilket påminner om vad det var jag skulle göra igår, men glömde bort – ska titta om nuvarande lampan har en 40W eller 60W i sig (den lyser för svagt). Vill helt klart ha starkare ljus i rummet, men är osäker på om en enstaka 60W (som lampan på bilden klarar) räcker.Här hade vi årets absolut finaste dag igår – tempen i solen visade upp mot 20grader! Dock mindre kul att sonen kände sig lite hängig, så det blev inte så mycket utevistelse som jag hade hoppats.

  5. Härligt kollage av våriga bilder …som alltid när man kikar in här. Tack för att du delar med dig av dina tankar och ideer…..Kram kram

  6. Hej, hittade precis hit till din blogg och gillar den skarpt. Den lägger jag till på min lilla läs-lista ;)Vilka otroligt smarta och härliga vykort, sådana vore kul att ge bort!Skickar med en liten utmaning till som du kan göra om du vill, en riktig humörhöjare!Så här när det fortfarande är grått ute och det känns som om det är väldigt långt kvar tills våren visar sig, kan det vara bra att påminna sig själv om allt fantastiskt som vi har att se fram emot. Härmed utmanar jag DIG att skriva en lista med minst tio saker som du ser fram emot. Det kan vara något som händer nästa vecka, nästa månad eller kanske till sommaren.

  7. Varje år i slutet februari/ början mars sätter jag frön av luktärt i tron att jag ska få lika fina stånd som min farmor hade. Som barn var de något av det härligaste jag sett, högre än mig! – och vilken doft. Verkligheten med min sådd är att hälften inte gror och resten blir taniga smala bleka trådar som lite senare när det är dags att plantera ut, drabbas av mjöldagg och ser hemska ut, torkar in och dör. Men drömmar är vad litet vävs av och skam den som ger sig!Nordiska vildblommor däremot har jag massor av på min tomt, både såna som själv valt att bo här och sådana som jag hjälpt att hitta hit. De i motsats till luktärterna är frodiga, gröna och förökar sig själv från år till år. De ger glädje och belönar mig istället för de svåra luktärtorna… i år får de sin sista chans, sedan får någon annan ta över stafettpinnen.Rislampan var jättesöt btw.

  8. Glöm inte Lösa Förbindelser! Varuhuset brukar räknas som den första såpan, men LF var såpig så att det räckte även om den inte gick i mer än ett par säsonger.

  9. Hej!Gå gärna in på vår sajt – elleinterior.se – just nu har vi en inredningstävling där man kan vinna 25 000kr att köpa inredning för hos R.O.O.M.

  10. According to my own monitoring, thousands of people in the world receive the loans at good banks. Thus, there’s a good chance to find a sba loan in all countries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.