Utvalt: Maximalt

maxishopping-copy.jpg

Ett barn på källarpartaj med popcorn och film. Ett barn som scannar på stormarknaden. Det fungerar. Två barn i affären = kaos i vårt fall. Storhandlingar är sällan upphetsande tillställningar. Nu åker oftast Anders med en lista. Det är både en fördel och en nackdel att inte vara med själv. Han ser inte utanför boxen (och listan). Det börjar faktiskt bli lite skojigare på vårt maximala ställe. Det blir fler och fler ekologiska och roliga varor på hyllorna. Det är bara att handla och hoppas att de får stanna.

I dag var vi utrustade med en inköpslista inför nästa veckas veckomatsedel. Är det fler som tänker testa den nylanserade sidans recept i veckan som kommer? Jag har skrivit ut nästa veckas matsedel (fixas från sidan Veckomatsedel). Vissa grejer tvärvägrade familjen såsom ingrediensen brysselkål och tisdagens lena blomkålssoppa, men i övrigt tänker vi försöka köra.

Maximal shopping (ja, ni fattar ordvitsen ;).* Plötsligt stod min personliga favorit Wilmas Knäckebröd på hyllorna. Till eftermiddagsfikat provade jag surdegsknäckebrödet. Jättegott! Rekommenderas varmt!* Några tappra förpackningar av Renée Voltaires Lingonvecka fanns att tillgå. Måste testas såklart!* Vi är framförallt lättmjölksdrickare här. Det är ju dock omöjligt att inte ta en tur i mellanmjölkens land när Arla kör svart med anledning av den globala miljömanifestationen Earth Hour . Grafiskt snyggt!* Jag letade egentligen efter en glassmaskin, men hamnade i ett övergivet ställ med produkter från klassiska Le Creuset. Jag har överhuvudtaget inte noterat att stormarknaden har hållit sig med fransk elegans. En ugnsform och en kruka för redskap fick med lite rabatt finna sin väg till vårt kök.

Ha en fortsatt fin helg!

signature

13 comments

 1. Självscanning är bäst tycker jag. Vår stora tjej älskar att gå och blippa så då funkar storhandlingarna mycket bättre. Vi försöker verkligen vara duktga på att handla enligt lista och käkar alltid efter veckomatsedel, jag tror man spar pengar på det sättet också för att man anväder det man har i kylen lite bättre (mindre som blir gammalt och får slängas) så är det iallafall för oss.Hoppas du har en trevlig helg/Nina

 2. Skriver jag tio saker på listan, kommer min man hem med de tio sakerna och jag fråga “köpte du inte mer”…En liten fundering: det måste gå åt mer energi att trycka svart än vitt på mjölkförpackningarna. Men tanken var god.Detsamma till dej!

 3. Jättefint att du uppmärksammat Arlas Earth Hour-förpackning. Dock är inte syftet med earth hour att peka på vår energiförbrukning utan det är en miljömanifestation som syftar till att få vår omvärld uppmärksam på alla olika miljöproblem vi skapat och omges av. 🙂

 4. Brukar ta en tripp till det maximala stället ca en gång i månaden vi med.Oftast passar lillebror och jag på precis när storebror har gått till skolan en vardag. Brukar vara lugnt och skönt förutom halva seniorligan som springer affären runt med sin kundkorg.Gillar det faktum att det finns just lite av allt möjligt, problemet är att det oftast trillar ner lite allt möjligt i korgen och i stället för att minimera inköpen så blir beloppet på kvittot maxmerat. ;)Men har många gånger kommit hem med mycket småroligt som inte stod med på inköpslistan.Vem vet vi kanske susat förbi varann med kundvagnen i högstahugg någon gång……Kram kram

 5. Nina: Ja, scanning är bra. Men det tar lite tid ibland då man skall hitta grejer på vågarna i grönsaksdisken. Klassificeringen är inte alltid klockren tycker jag. Eller när man har två barn som båda vill scanna. Men allt löser sig. Och barnen stannar oftast hemma som sagt :). Vi brukar köra ett rullande schema med maträtter i lite mer format matsedel i huvudet, men jag lockas nu dels av nya recept, dels att testa att veta det mesta innan i skrivet format. Det skall bli skoj att prova! Ha en fin söndag!

  Caroline: Haha! Kan så vara ja :). Kolla länken här om färg på paketen: http://www.arla.se/Default____23255.aspx Det används tydligen kol till det svarta, som inte utgör någon extra miljöbelastning. Så det har man tänkt till kring när man kör miljökampanj – som tur är kanske 🙂

  Hanna: Tur att andra har lite koll ;). Intresserade kan läsa allt här: http://www.arla.se/Default____23201.aspx Jag mixade nog mellan tanken att släcka lampor en given timma nästa lördag som manifestation, med kampanjens helhetstanke. Läs länken för full information 🙂

  Linruz: Smart inköpsstrategi. Jag kan tycka att nackdelen med Maxi är att det är så enormt stort. Bara att förflytta sig mellan stationerna tar lång, lång tid. Nu har de ett lite skojigare sortiment, men vi brukar handla i en del mindre affärer mellan Maxi-varven. Ha en fin söndag! Kram

 6. Nu mot maxi=) Inte direkt favorit nöjet en söndag men vad gör man för att få bygga några extra minuter=) Hörde att vi hade samma plattläggare, skoj, vilket förslag blev det sen i era trädgård? Ha en fin söndag! Kram M

 7. Hemma hos oss har lingonvecka en något annan betydelse så jag fnissade faktiskt lite när du nu har det som tema/överskrift på bloggen. Mitt bästa miljötips är att alla kvinnor som bloggar borde ta allt ett steg längre och faktiskt utmana varandra mer på att tänka miljövänligt. En utmaning i veckan borde gå i “moder jords” tecken. Annars finns det en risk att miljön i blogvärlden endast ses som en trendig accessoar som man kan fundera på någon gång emellanåt när idétorka gällande vilken inredningspryl inträder. Lycka till alla! /H

 8. Mia: Ja, det var ju så skoj med Maxi, så vi var tvungen att ta en tur till i dag ;). Vi väntar in vår slutskiss. Jag tror inte att vi kommer att göra allt det föreslagna – inte alla planteringar framförallt – men grundstrukturen är jag jättenöjd med. Och det var den som jag så gärna ville ha hjälp med. Jag återkommer med skissen senare i veckan. Kram

  Helena: Jag undrar om vi inte menade samma L-vecka – eller :)?! Även om eko och miljö är högsta trend just nu, så är min övertygelse att det är här för att stanna. Och det är bra i grunden att det blir hett, eftersom det kommer fram mycket bra i dess kölvatten plus att många skriver och intresserar sig för det. En utmaning – tja, kanske det. Jag utmanar i varje fall mig själv för att försöka tänka i de banorna mer och mer. En god tanke!

  Hanna: Ja, Görel skrev också och tipsade om den svenska koppen. Det är säkerligen bra, om man kommer över användningströskeln. För nu satsar jag på att testa ekologisk bomull tror jag.

 9. Hejjag gick i fredags in och läste på veckomatsedeln och blev så sugen på kycklingenchiladas m avokadosallad, tomater och koriander.Det blev JÄTTEGOTT! kan varmt rekommendera denna rätt

 10. Kom på mig själv med att tänka att det där svarta mjölkpaketet skulle ju passa bra in i vårat kök. Snacka om att vara miljöskadad när man vill matcha mjölkpaketet med inredningen! /Ida

 11. Jag avundas dig som har lyckats få ihop veckomatsedeln redan på söndagen! Själv tänker jag varje vecka att jag ska göra en, men oftast hinner det bli torsdag innan dess… Veckomatsedeln.se är ju en lysande hjälp, tyvärr är jag en sån där jobbig vegetarian så en bearbetning av matsedeln krävs ändå. Men istället för att gnälla ska jag helt enkelt kräva att familjen knåpar ihop en veckomatsedel ikväll! / Hanna

 12. varför gjorde dom inte ett svart mjölkpaket som var ekologiskt???Så för att stödja Earth Hour måste man alltså skippa att köpa eko, lite dubbelt tycker ja…Apropå lingonvecka och mooncup så tycker jag att ALLA borde prova det! Har använt kopp i ca 3 år nu och är obeskrivligt nöjd, kan vara lite tricksikt att lära sig i början men sen är det både bättre för kroppen och miljön, dessutom är det fantastiskt att ha på stranden på sommaren!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *