Kulört

plock27marsed1-copy.jpg

Ibland trasslar man in sig, så att man nästan inte trasslar ur sig. Men så fick det bli denna sista fredag i mars. Dagens brinnande fråga i takt med fredagsmysprasslet är såklart – vem vinner Let´s Dance :)?! Ha en riktigt fin fredag!

Läsa: En av de stora favoriterna i bokhyllan för såväl stora som små är Jonna Björnstjernas Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen. Nu kommer uppföljaren Fru skräck. Bu!Sova: Shyness är ett nytt svenskt företag som saluför hemtextilier med en klassisk stil. Produkterna finns bland annat hos Svenska Inredningsbolaget. Det är inte utan att man blir lite behagligt nostalgisk över örngotten med spets och knytband.Se: Under helgen pågår den stora mässan Nordiska trädgårdar. Plantagen lanserar i samband med mässan ett koncept med fyra olika trädgårdsstilar – nordisk trädgård, modern trädgård, asiatisk trädgård och romantisk trädgård. På deras sida kan man göra ett test för att utröna vilken typ man är. För mig blev det mycket spridda skurar. Vi får väl se hur trädgårdsprojektet utvecklar sig med det i bakfickan :). På sidan finns även en liten virituell trädgårdsplanerare som kan vara kul att testa. Efter en tur i trädgården, skulle jag gärna gå på Nationalmuseums utställning om Prerafaeliterna. Ett fascinerande bildspråk som bland annat influerade William Morris mycket.Göra: Inga utställningar för mig denna helg dock.  Så kanske dags att se över förråden i garderoberna? Hänga undan och hänga fram. Rensa. I dag är det vinteroverall på igen, men mycket snart behövs det andra typer av kläder. Funkar regnställen i vår igen? Utebyxor? Vindjackor? Fin sommarkjol från La Redoute. Skor och liten brosch från H&M.Äta: Lång Fru Kost. Brickan av Maria Dahlgren finns hos Juniform.

I bakgrunden syns detalj av textilien Susanna av Edholm & Ullenius för IKEA.

4 comments

  1. Kungsängsliljor är verkligen fina! Jag gjorde testet och häpnades över att man fick räkna ihop poängen själv! Jag blev verkligen alla typerna…Trevlig fredag till dej med!

  2. Du känner inte mig men efter att ha följt din blogg så länge så känns det som att jag känner dig och jag måste bara få berätta att jag har köpt ett HUS idag!

  3. Anne: Men det blev ju fel vinnare – tyckte i alla fall halva familjen 🙂 Hoppas att Du har haft en fin helg!Caroline: Kungsängsliljor är alldeles magiska tycker jag. Hoppas att livet har levt väl med dig i helgen!Ida: Så vackert hus! Mina varmaste gratulationer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.