Sött

sommarenssotaed-copy.jpg

Liten hängig son målar dinos. Jag trixar med en egen font. För hur kul är inte detta som har cirkulerat på diverse bloggar – jag såg det först hos Ann-Louise –  den senaste tiden? Svar – Det är jättekul! Och lite halvklurigt att få till det. På bilden syns mitt första test. Jag skall göra några fler omgångar för att försöka få till storleken och höjden på bokstäverna. Dock – för att vara första försöket med en alldeles gratis genererad font känns det ganska skoj att se sin egen handstil på skärmen :). Testa Ni också!

Och så boken då. Systrarna Eisenman kommer ut med en pastellig vackert stylad bok lagom till syrenerna slår ut. Det är ingen högoddsare att antaga att Sommarens söta ligger alldeles rätt i tiden och har potential att bli en stor favorit hos många, inklusive mig själv. Förhandsbokning klar!

10 comments

  1. Snygg font 🙂 jag är dessvärre inte begåvad men någon fin handstil utan skriver värre än de flesta tex läkare. Jag får scanna in fredriks handstil istället :-D.Kul att pyssla iallafall, rolig idé med en egen font.KramNina

  2. Vilken toppenidé, måste prova senare ikväll! Använder skrivplattan att skriva på ibland, men det blir ju inte riktigt samma sak. Appropå förra inlägget; vilket vackert hus ni har, förstår dilemmat med leran;)/Ida

  3. Kul att du prövat! Jag har bara varit inne och läst och funderat. Haen ganska karaktäristisk handstil, så det skulle vara jättekul med en egen font…men det verkar lite svårt för en ovan?Själv saknar jag systrarna Eismans Cookbook Café vid Jarlaplan – det är nästan så att jag önskar att de inte börjat skriva böcker (elaka jag).

  4. Vilken underbar blogg och inspirerande bilder du har! Får jag fråga vad du använder för program för dina collage och bilder? HälsningarAnnelie

  5. Nina: Snyggt eller ej – personligt i alla fall och lite skoj tycker jag 🙂 Du får ta mannens stil då! KramIda: Ja, lera har jag blivit alldeles fixerad vid sedan vi flyttade hit 🙂 Det skall bli så vansinnigt skönt med lite mindre av den varan. Testa fontgrejen – kul men ganska svårt att få till det riktigt 100 %.Linruz: Ja, boken är lite av ett måste för mig också. Man kan inte få nog av pastelliga kakor tycks det :)HomeRiver: Man tackar :)Annika: Jag har fösökt igen och visst är det ganska svårt att få till alla bokstäverna precis som man vill i de där små fälten. Det är alltid någon som blir lite knasig och kommer lite längre ner så att det inte blir riktigt rakt. Men det är ju en gratistjänst som kostar nada, så det är bara att experimentera och försöka. En kul grej. Den tekniska delen var inte alltför avancerad ändå, med tanke på att jag klarade av det hela alldeles själv :)Annelie: Tack för fina ord! Glad! Jag använder ett äldre Photoshop Elements-program. Fantasi, kreativitet och öva, öva, öva – typ 🙂

  6. Den boken har jag missat, måste införskaffas förstås! Det där med egen font är nog inte tänkt för mig, min handstil är näst intill oläslig (tyckte tom lärarna i plugget). 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.