Så ja

urklipphusohem-copy.jpg

Som bekant befinner vi oss inte i ett stenhus från 1923 i Skåne, utan i platt nybyggarland. Inspirationen är dock fri. I nya Hus & Hem som anlände i dag, finns ett fint reportage som mina ögon fastnade på. Jag tycks alltid återkomma till den där innergården, men den får vi inte till här hur man än gräver. De andra beståndsdelarna som i gräs, grus och trätrall blir det dock även hos oss. I första läget blir det fokus på grunden i trädgården. Man kan blott drömma om de där 1600 plantorna som kom på lastbil för att planteras ut till en frodig trädgård som i reportaget. Men med lite i taget så kommer man framåt. Just nu går det ändå snabbt i lerlandet. I eftermiddags anlände flera pallar med sten till garageuppfart, gångar och trappor. Det skall bli så obeskrivligt skönt att inte sjunka ned i lera utanför huset!

Egna bilder ur nya Hus & Hem. [Och jo, man måste nog ha bott i ett nybygge för att bli fullt lika fixerade vid lera som vi har varit ett tag ;)].

signature

11 comments

  1. Jag läste och drömde med Bolibompa som bakgrundsljud och fastnade också vid de 1600 plantorna. Det är rätt mycket. Undrar hur det såg ut när de kom.

  2. Vilken härlig inspiration! Det numret måste jag kolla efter i butiken. Vi bor inte heller i en skånelänga, eller något annat skånskt hus. Men det finns mycket att hämta där vad gäller inspiration, det har jag känt länge. Vi har ju haft så enormt mycket snö hela vintern (otroligt mycket, aldrig varit så mycket snö sedan 1978 tydligen..) och har fortfarande, så mycket av tomten har vi inte sett sedan i höstas. Fast jag tror vi slipper lervällingen, vi har väldigt mycket grus överallt redan. Det var praktiskt för alla leveranser som mottogs när byggtiden begav sig. Vad härligt att det har börjat hända grejer på eran tomt! Ska bli riktigt spännande att följa och se vad ni har tänkt er!Lisa

  3. Hej! Var glad att du får bygga din trädgård från grunden. Alla träd, perenner och anueller får du stå för själv. Grattis! Själv tog jag över en övervuxen trädgård där allt var “fel” tänkt. Iallafall enligt oss. Så klaga inte! Njut! ;-)Helena

  4. Förstår att du längtar bort i från leran……hu vad tvättmaskinen går varm här hemma. Ändå bor vi inte i ett nyygge.kram kram

  5. Caroline: Ja du, det måste ha varit något av en mäktig syn 🙂 Här blir det inte så många planeringsytor till börja med. Några få koncentrerade ställen på tomten, för att sedan känna sig fram hur mycket man vill ha. Några 1600 blir det definitivt inte i alla fall :)Lisa: Ja, det fanns flera fina trädgårdsreportage. Jag är så himla svag för gamla hus i den här stilen och så innergård också. Jag faller som en fura 🙂 Jag skall läsa lite mera i tidningen, men den första bläddringen gav vid handen att det fanns en hel del fint. Grus är inte helt fel och inte snö heller för den delen. I vintras var det räddningen här med lite vitt. Det skall bli roligt att följa dina trädgårdstankar med!Helena: Jo då, när väl grunden är lagd så kanske jag börjar att njuta lite jag med 😉 Just nu är det aningen svårt att se det hela framför sig och jag är total trädgårdsnovis. Men vem vet? Jag kanske blir riktigt biten sedan!Linruz: Jo tack. Jag njuter i fulla drag av att ha en torktumlare. Sicken uppfinning 🙂

  6. Jag är grymt avis på att ni får rubbet i basen på plats med en gång. Sten och allt – vad otroligt skönt! Och det blir förstås roligt att få se framfarten här på bloggen – du får ta mycket foton på det hela!Jag väntar på att få en skiss i min mailbox. Nu vet jag ju iofs redan hur den ser ut eftersom hon skissade det mesta undert våra två timmar i trädgården i måndags, men ändå. Och så otroligt skönt att ha ett underlag att utgå ifrån, då har man ju en plan att kunna följa eller modifiera såsom man vill. Jag skulle tro att vårt mål för i år blir ett häck-parti, vår stora “blomlåda”, och en lösning mot grannen där konflikten är just nu. Och en friggebod. Ja ja, vi får se vad vi mäktar med, men sugen blev jag allt på att dra igång lite projekt. Synd bara att man mentalt drogs ner av konflikten. Men vi kommer nog komma fram till någon lösning tror jag, trots allt.

  7. Jamen ser där ja=) Det tar fart med stora steg!!! Ska bli roligt att se hur ni får det… Ha en fin dag, idag blir det kanon väder ju! Kram M

  8. Jag älskar också innergårdar!!! Drömmen är en innergård med grus och klängrosor högt och lågt. Det kan jag inte få till i den här omöjliga trädgården jag har men en knastrande grusgång har vi fixat. Låter så härligt när man går på den!!! Man far tillbaka till barndomen i tankarna.Gjorde även en liten grusplan mellan 2 trädgårdsbodar. http://innimamma.blogspot.com/2008/06/fast-det-r-ju-mysigt.htmlMen det är mycket jag skulle vilja fixa till och ändra på i vår alldeles för stora trädgård. Just nu känns det som om vi precis håller näsan ovanför vattenytan i den eviga kampen mot gräsklippningen och ogräsrensningen. Tiden, tiden…det är den som inte finns. För jag VET precis hur jag skulle VILJA ha det.Är lite avis på att du få börja om från början.Och visst har du fått hjälå med planeringen?Det skulle jag också velat ha….Men det är härligt att drömma och planera.

  9. så härligt att få bygga från scratch! men oj så dilemmigt!!när det gäller reportaget så antar jag du menar att dom bättrat på huset rätt rejält inför fotningen? för så har jag förstått att det går till… på gott eller ont. det är ju skönt att veta att det faktiskt inte är riktigt så snyggt hos dom här människorna på riktigt. lite som photoshoppade modellbilder. typ.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *