Gudagott

ramstreckad-copy.jpg

Här kallar vi det “mammachoklad”. Det är den mörka chokladen med hög kakaohalt som ratas av barnen. I denna dessert, som jag har hämtat från Veckomatsedel.se, får just mammas smaklökar fullt spelrum. Ni måste prova. Snabbt, enkelt och gudagott.

Jag hackade chokladen i småbitar och smälte den i mikron. Sedan vispade jag äggula och socker med en ballongvisp. Jag vispade grädden med elvisp, men bara så att den fick en rinnig konsistens. I skålen med ägg och socker blandade jag ned kokhett kaffe, lite stark dryck (vi hade ingen konjak, men det fungerade lika bra med en skvätt av makens whiskey) och den smälta chokladen. Sedan vände jag ned grädden i smeten och rörde om. Jag fördelade smeten i fyra skålar och ställde i kylen någon timma. Vi åt inte något till. I receptet föreslås rivet apelsinskal. Jag kan även tänka mig att det blir gott med lite bär till.

Fotografi: Weronica. Receptet är hämtat från Veckomatsedel.se

8 comments

  1. mmm gillar mammachoklad oxå mer och mer. örr ratade jag all mörk men börjar nog bli vuxen på riktigt för nu älskar jag en bit till kaffet.Lät smarrigt det där…tål att prövas.kram kram

  2. Bra recept! Ska genast pröva till helgen.Pröva att krossa några hårda saltlakrits-karameller och strö över chokladmoussen och toppa med ett par hallon. Det är supergod smakblandning.HälsningarBritta

  3. Ni måste prova! Alldeles excellent gott – och lättfixat! Britta – aha – laktrits ja. Det låter mycket gott må jag säga. Skall testas! Lisa: Det är faktiskt ett prov av en fin tapet av Tomas Sandell. Lite kul att fotografera mot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.