Stenläggning pågår

stenlaggning-copy.jpg

Lastbilar kommer och går här. Stenar läggs. Jord grävs. Det händer saker hela tiden. Och det är bra. Jag har egentligen inte någon 100 %-ig koll på utemiljön just nu känns det som. Vi var ute vid stenfirman en snöig dag då det inte gick att se så mycket. Visst har vi kollat broschyrer, men jag har inte gått in och gjort den grundliga researchen inför detta som jag kan göra inför andra projekt. Jag har i grunden drivits av känslan “så himla skönt när det är klart”. Vi har mest gått på trädgårdsarkitektens och stenläggarens rekommendationer. Det får lov att bli bra för grunden. Här läggs Benders Labyrint Antik i grått. Och där, i den där kilen mellan hus och garage, där skall jag ha min lilla innergård ;).

15 comments

  1. Härligt att det går så fort. Ska bli så kul att se hur allt blir. Vi har också några uteprojekt som snart skall påbörjas, bland annat ska vi ändra staketet runt lilla altanen vid köksutgången så det blir barnsäkert och även mer insynsskydd och sätta en grind så lilla L kan gå ut och kika utan att man måste passa precis hela tiden. Trevlig kväll/Nina

  2. Åh vad fint det ser ut med stenen! Ska bli kul att se hur trapporna kommer bli till båda dörrarna! Perfekt inspiration/diskussionsunderlag för oss som har samma “problem” att lösa framöver.

  3. Så himla fint det blir! Vi har detta lite längre fram eftersom snön inte ännu tinat bort här uppe i Norrland. Men å andra sidan slipper vi leran ett tag till 😉

  4. TIPS! Se till att komma iväg på “Trädgårdens dag” i sommar. Då har alla fina, inspirerande, tjusiga, knäppa, överbelamrade, romantiska osv osv privaträdgårdar öppet hus. Man bjuds på fika överallt och får tonvis med tips! Dessutom är det helt sjukt att åka runt hemma hos folk och fota och bara kliva runt i rabatterna. Boka in en heldag! Vet ej exakt när det är men jag har för mig att tidningen LAND brukar hålla koll på det där. Samt trädgårdstidningarna förstås…

  5. Oj vad det går undan så skönt att “slippa” bry sig och bara tänka angenäma tankar om NÄR det är klart och ni sitter där å njuter med koppen utan lera upp till fotknölarna. Blir det klart till helgen??

  6. Hej W!Vad kul att se att arbetet med er garageuppfart har börjat. Vad snyggt det blir! Själv går jag i väntans tider eftersom vår markfirma skall komma vilken dag som helst. Precis som dig så har jag inte riktigt koll på vad vi valt, men jag tror att det är något snarlikt dina ljusgråa stenar. Spännande! När börjar arbetet med trädgården?Ha det så bra och hoppas att solen skiner på dig!//Charlotta.

  7. Det här blir snyggt! Roligt för er att det går så fort, att ni slipper lera under tånaglarna när väl sommaren är här och strumporna åker av… :)Hoppas du får en fin torsdag, att solen lyser över ert färska villakvarter.

  8. Alla: Det går undan i rask takt här. Jag vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta. Den anläggare vi har här skall göra hela tomten med grävning, jord, sten, singel och gräs – exklusive trädäck. Som sagt – all respekt för denna process – jag vill mest att allt skall vara klart :). Fortsättning följer säkerligen i en blogg nära er! Ha en fin dag alla!

  9. Så klokt att ta hjälp med trädgården!Den har en tendens att dra ut på tiden annars… i åratal!Jättefint med det stenlagda, ska bli spännande att se din hörna sen!

  10. Kikar in…fin blogg du har!!Såg bilden på erat garage. Får jag fråga om du vet hur brett ert garage är & hur stor är lutningen på ert tak???Vi ska nämligen bygga upp ett nytt garage & nu har vi bestämmt efter många om & men att det blir ungefär likadant garage som ert. Är nyfiken bara på måtten???Tacksam för svar!!Har en trevlig kväll!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.