Utvalt: Fint hos IKEA

I går släpptes IKEA:s PS-kollektion för alla som inte har nära till de varuhusen som var först ut i februari. Helena har lagt vantarna på ett eget ogräs. Min favorit ända sedan pressbilderna kom är den lilla pallen Karl Johan. Jag tänker mig en pall i massiv kärnbjörk som ett litet sidobord för böcker vid en fåtölj. I helgen hoppas jag att jag kan titta på den på det stora varuhuset. I reklamfilmen för PS-kollektionen kan man se formgivaren Christian Halleröd gå runt i en animerad skog. Inspirationen till pallen är mycket riktigt Karl Johan-svampar. Jag gillar den!

ikeas09-copy.jpg

Jag skall även ta mig en titt på de nya mönstren av produktiva Edholm & Ullenius i textilien Cecilia. Det är riktigt fina stiliserade fåglar och blomster för det facila priset av tjugofem riksdaler per meter.

Sedan behöver vi några fler av denna sort. Det spelar inte någon roll hur ofta vi säger att merparten av förvaringen av återvinningen skall ske ute i garaget. På något mycket märkligt vis huserar ändå vår groventré/tvättstuga/värmepannecentral diverse påsar med aluminium och glas med mera… Ordning och reda – tack.

5 comments

  1. Tyget var ju bara såååå fint. Det fanns i en annan färgställning också med vitt, orange, rosa det måste jag köpa mig några meter av. /Nina

  2. Det trista med runda tunnor är väl att de tar mycket plats på golvet? Snarare tror jag på något fyrkantigt? Bra med tips kring sopsorteringen som är riktigt vardagsproblem. Jus nu har jag löst det med blandad påse under diskbänken. Trycker jag ihop sakerna riktigt ordentligt, typ fem mjölkpaket i ett, så räcker det en vecka. Så tar jag det i handen på fredagen på väg till fredagshandlingen. Här i stan har vi just fått ett riktigt stort stort varuhus i tre våningar och med parkering under tak. Invigdes igår så jag väntar nog en vecka till innan stormen bedarrar – om det räcker! Kram!

  3. Sara: Ja, det är sannerligen massor att ta hand om och förvara tills man åker till återvinningen. Vi har en behållare för plastgrejer under diskbänken, för det blir mycket sådant när man lagar mat. Kartonger, plåt och glas hamnar ofta i groventrén. Tunnorna tar en del plats ja. Vi har en större nu och det är ingen ultimat lösning, men jag gillar hur de tar sig ut ändå. Det kan mycket väl finnas andra behållare på det stora varuhuset. Jag hoppas inventera lite snarast. Kram!Skönt Hemma: Visst gör det! Ett riktigt äkta vårfynd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.