Frid

skonahem.jpg

Ni som har följt mig ett tag under husbyggarresan är förtrogna med min tendens att gå in i enskilda delar av projektet, böka runt ordentligt, nojja lite och sedan komma ut på andra sidan. Jag är sådan. Jag kör sådana processer med 110 % fokus och sedan blir jag en liten matt boll som förhoppningsvis kan leva med valen. I går fann jag mig själv stående mitt ute på vår jordiga tomt för att avgöra formerna för baksidan. På skissen har det hela tiden sett så enkelt och självklart ut, men där ute i jorden blev det något annat. Det fick bli snabba beslut medan grävmaskinen stod och väntade. Sådant stressar mig. Och då nojjar jag efteråt. Kontentan blev att cirkeln på baksidan som skall accentueras av en kansten blir lite mer oval och utdragen. Det blir lite mer gräsyta och inte fullt så stora döda ytor/planteringsytor i hörnen och vid kanten av tomten. Jag är så glad över vår trädgårdsskiss, men samtidigt märker jag nu att formen och ovanifrånperspektivet möjligen överskuggade våra tankar (inte så mycket planteringar i nuläget) och hur det hela tar sig ut i praktiken. Nu har jag processat detta fram och tillbaka. Det får lov att bli bra. Det är inte hela världen. En trädgård skissar man inte fram nu, utan den kommer att växa fram under lång tid – eller något i den stilen. Frid vare med mig :).

Frid med två splitternya magasin från brevlådan. Frankofilt hem som jag bara sitter och fånstirrar på samt Sköna Hems sommarspecial – Outdoor Living. Det blir perfekt på en blå plaststol lite senare det!

8 comments

  1. Javisst är det så – det får lov att bli bra! Och är det något man ångrar eller ändrar sig kring så går det ofta att göra något åt det även efteråt.Vi stod ute och trampade igår kväll, måttade och funderade. Varför tänkte vi inte på detta när vi hade grävmaskinen här… Men det går ju inte att tänka på allt (speciellt inte när taxametern för grävmaskinen tickar). Så det är bara att kavla upp ärmarna och fixa till efteråt. (Maken ser förstås möjligheten att hyra en cool bilningsmaskin för arbetet :-)Jag är fortsatt nyfiken på ert entreparti med stenläggningen – hoppas du lägger upp lite inspirationsbilder framöver!

  2. Mrs b: Jamen, precis – så ja. Tack för förståelsen – jag behövde den just nu 🙂 Stenläggningen på framsidan är nästan klar. Jag lovar att fotografera sedan!

  3. Jamen, svenskt tenn-huset är ju det som var till salu i februari. Det är som vanligt, just innan ägarna flyttar så finns det med i en inredningstidning. 🙂

  4. Karin: Haha! Ja, jag kände igen det från din länk! Visst är det så att folk släpper in kameran när det skall flyttas. Lite trist på sitt sätt att det är ett dokument av något som skall splittas, men det är väl månne då vi får lov att kika 🙂 Dreggel igen i alla fall!

  5. Eran trädgård kommer att bli så fin så fin när den är klar – det är jag övertygad om! Ibland måste man helt enkelt lita på sina instinkter och ändra på saker…Jag e likadan att jag går in för en sak 110% – och det är ju inte alltid det kanske är just DET som jag borde fokusera på…Som just nu, vi fick hem en underbar jackrusselkille för 2 veckor sedan o det enda jag läst innan och sedan vi fått hem honom är böcker o åter böcker om valkpar, hundar och uppfostran istället för att egentligen bara vara med vovvsingen och lära känna honom som den underbara varelse han är! Nu är jag sjukskriven denna vecka och får verkligen bara vara med honom då jag ska vila mina knän. INTE en enda hundbok ska öppnas före helgen har jag lovat mig själv 😉

  6. Hej Weronica!Vilket projekt du har att jobba med, trädgården alltså! Är övertygad om att resultatet kommer att bli hur läckert som helst. Jag ser iallafall fram emot fortsättningen. Det krävs ordentligt med tålamod för att anlägga en ny trädgård, samtidigt tycker jag att charmen med en trädgård är att den just växer fram!Hanna

  7. Eva: Haha! Carpe Diem var det ja 😉 Så skoj med er nya hund. Själv är jag allergisk, så inga pälsdjur här. Barnen börjar se bakom allergiargumentet. Men fiskar då – de har väl ingen päls ändå. Tja, nej, kanske inte 🙂 Ta hand om dig!Hanna: Nu börjar det närma sig slutet på grunden. I morgon skall förhoppningsvis matjorden på och under nästa vecka kommer gräset. Ack, ack vad det skall bli underbart att kunna gå på annat än jord 🙂

  8. Do not money to buy some real estate? Worry not, just because it is possible to receive the loans to resolve all the problems. Thence take a short term loan to buy all you need.

Leave a Reply

Your email address will not be published.