Syrligt

lemoncurdny-copy.jpg

Det är en trevlig helg med tid och energi till mycket gott i köket. I går gjorde jag egen Lemon Curd á la Leila Lindholm. Så här skall det smaka. Detta är den godaste citronkrämen som jag har ätit. Den är frisk, syrlig och helt oemåtståndlig. Det hela var dessutom en enkel process i köket. Som den glada förpackningsnörd jag är, skrev jag ut etiketter från Poppy Handmade som jag fäste på min glasburk. Övriga familjen förstod inte riktigt storheten i detta, men jag ler när jag öppnar kylen :). Detta är även ett bra tips på en liten gåva till någon som är glad i citroner.

Ha en riktigt fin söndag!

I Leilas recept är det 1 1/2 dl strösocker istället för råsocker.

17 comments

  1. Lilla Fröken: Jag hade den som lyxigt helggott på mina tekakor till frukosten. Man kan ha den på scones, i bakverk – t ex citronpaj, som tillbehör till andra desserter, tja vad man behagar. Det är så gott!

  2. Har länge tänkt prova just det recceptet lemon curd är ju syndigt gott och kan förgylla lördagsmornarna ordentigt!!Förstår dig prec med etikettena…hur snyggt som helst!!kram kram

  3. Jag förstår vitsen med fin etikett! Förstår även känslan av att bli glad när man öppnar dörren till kylskåpet. I mitt fall blir jag just nu extra glad när jag öppnar dörren till sovrummet 🙂

  4. Låter gott, måste testas! Får jag bara fråga om tyget i bakgrunden; var kommer det i från? Väldigt fint foto!

  5. Alla: Tack! Ni måste testa – urgott och enkelt! I morse inbillade jag mig nästan att det var lördag igen när jag tog lite citron på mackan ;). Anna: Det är den klassiska tapeten Malabar från Cole & Son. Vacker är den!

  6. Tack för ditt svar, det mönstret borde jag ju känt igen! Har precis beställt Rajapur från Cole & Son!

  7. I love lemon curds! and your little package looks SO adorable!! would you have the recipe in english??I would love to make some for myself and friends!!I’m happy that I found you through Poppytalk! I love your blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.