Fredagsplock

Här var det plockat och klart. Solen skiner, regelverket till trädäcket är under färdigställande och fredagsstämningen börjar komma smygande. Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

I väntan på beslutet om vi skall investera i en glassmaskin eller inte, testar jag andra varianter som inte behöver maskin. Förra helgen intog vi Monica Ahlbergs Chokladglass med guldsås och hallon. Det smakade alldeles delikat, kan jag intyga. Det var inte speciellt svårt att göra heller. Rekommenderas som helgdessert! (Receptet ur Monikas bästa menyer för våren finns hos Recept.nu. Bilden är fotograferad av Ann Lindberg).

I morgon sänder SVT 2 den mycket uppmärksammade föreställningen från Stockholms Stadsteater med Helena af Sandeberg i rollen som Hedda Gabler. Den vill jag – den skall jag – se. (Pressbild från Stockholms Stadsteater. Fotograf: Petra Hellberg).

plock24april4-copy.jpg

Tryck? Nej. Det är väl ingen höjdare, sa denna mamma, när hon fick bestämma vad barnen skulle sätta på sig. Tryck? Jo, det är väl det som gäller och nästan bara det, tyckte barnen när de själva började bestämma vad de skulle sätta på sig. H&M förenar lite av viljorna i klassiskt randigt med ett tämligen grafiskt tryck på den odödliga Läderlappen. Snygg i denna genre, tycker nog såväl mamma som son.

plock24april3-copy.jpg

Jag har börjat intressera mig för helt andra reklamblad än tidigare. Det är mycket trädgård just nu. Häckplantor skall köpas in i första läget och sedan gäller det väl att få ned några tappra små träd och buskar som kan börja växa på sig. I ett annat blad kunde man läsa om att Granngården lanserar ett trädgårdskoncept för kvinns med sitt Rosegarden. Jag är egentligen inte speciellt mycket för att allt som kvinnor förväntas tycka om skall ha blommor på sig eller vara rosa, men här finns en del vettiga produkter såsom arbetsbyxor och annat i den genren. Bild med rättsnöre kommer från Cosas.

plock24april6-copy.jpg

Jag har ett trädgårdsredskap i min ägo. Den fick jag i present av mina föräldrar när de hade varit på vackra Skulpturfabriken. Sällan ser väl spadar så estetiskt tilltalande ut som när de hänger i det där sammanhanget. Det blir en tur dit i sommar igen. Man kan i alla fall drömma om att inreda uteplatser med cement härifrån.

plock24april5-copy.jpg

Jag vet inte om vi kan tråckla ned oss i regelverket med våra stolar, annars får vi väl picknicka på den packade jorden där det skall rullas gräs nästa vecka. Vacker ljuslykta inspirerad av gamla fyrar av Christian Bjorn för Menu till kampanjpris hos Royal Design denna vecka.

plock24april-copy.jpg

NUNC är ett nytt koncept på nätet som jag vid en snabb genombläddring fattade tycke för. Här tänker man mer scenografiskt, föränderligt och impulsivt när det gäller inredning, vilket förmedlas med mycket lyckade bilder. Det är inte lätt att sticka ut i det ständiga flädet av nya webbshoppar, men här tycker jag att man har hittat en ton som känns ny och som tillför en annan dimension. Jag gillar de uppbyggda miljöerna och att man får se produkterna i ett sammanhang. Det skall bli spännande att se fortsättningen! (Bilder från NUNC Inredning. Jag hittade till shoppen genom alltid lika inspierande Ida på Familjen i Uttran).

Trevlig helg! Må solen skina på oss!

8 comments

  1. Kul med många bilder. Hoppas helgen blir solig på ert trädäck!Själv ska jag tillbringa helgen med att skriva och rita i mina fina skrivböcker 😉 (Pennorna var riktigt bra!)

  2. Hej!Jaa, verkligen vilken fin webutik. Jag var tvungen att kolla direkt och som du säger så är det verkligen något nytt. Den kommer jag rekommendera vidare. Tack för tipset! /Josefine

Leave a Reply

Your email address will not be published.