Läget

tradgard1.jpg

Snickarna som byggde vårt hus var här i går och spikade upp regelverket till trädäcket. Nu fattas det “bara” brädor och såväl budget som råd talar för att det blir vanligt tryckt trä. Det skall bli så skönt när det är klart. Tänk när man kan sitta därute. Ack, ack, många trallskruvar blir det innan dess :).

tradgard.jpg

Anders fick för sig att börja rensa i vårt förråd. Jag kan i och för sig hålla med om att det är bra att kunna gå in där, istället för att bära sin väg framåt genom saker som staplats på hög sedan vi flyttade in. Här står en del grejer som skall finna sin plats inne i huset också, när jag väl kommer över “borra-i-väggen-ångesten”.

tradgard2.jpg

Det mesta av stenläggningen är klar nu. Det är fortfarande mycket damm och sten i omlopp dock. Framsidan ser allt annat än färdig ut. Här syns gången till entrén och ytor med gårdsgrus där jag senare ser fram emot att sätta krukor med buxbom. Det skall bli väldigt roligt att börja piffa lite, istället för att hoppa över grushögar!

Nu skall jag sätta mig i solen med ett gäng tidningar. Ha en riktigt fin dag!

10 comments

  1. Victoria: Den stod jag på väntelista på Tiogruppen bra länge. Betänk det lite fåniga i det – kölista för en dockvagn 😉 Men fin är den än och den håller för några generationer till!

  2. Vad fint det blir! Jag blir så sugen själv att få börja fixa iordning ute… suck!Vi som inte ens bor i vårat hus ännu. Men nu är det bara max 2 månader kvar!Apropå vanligt tryckat. Vi har haft det i båda våra hus tyvärr har det genererat flera stora flisor i barnens fötter och mina. Antingen så har vi gjort väldiga fel när vi har lagt det eller haft en hiskelig otur med kvaliten på virket. Brädorna har liksom spruckit där skrivarna har skruvats i. Jag hoppas inte ni drabbas av samma problem, kanske har era snickare något hantverkstricks för att undvika detta.

  3. Vad härligt med däcket som växer fram så sakteliga. Skönt höra att det är fler som saker staplade på hög i förrådet 🙂 Fast vad skönt att rensa i röran!Lisa

  4. Nilla: Ja, vi får tro det! Nu börjar jag bli rastlös och vill helst att det skall vara klart – typ nu. Det är maskiner, transporter och annat som skall klaffa… Vill bara ha tomten i ordning ju :).Tina: Dockvagnen var en sådan där grej som jag absolut ville ha redan innan jag fick barn. Knäppt, men sant. Jag gillar den :)Mamma Ce: Aha, ja, det finns väl som sagt för och nackdelar med alla val man gör. Budgeten sticker i väg alldeles väldigt mycket nu känns det som, så man får göra anpassningar på vägen. Det är ju allt på en gång med ett nybygge. Spännande med ert hus! Nära nu!Lisa: Håhåjaja. Någonstans måste man ha en liten frizon där man kan stapla lite grejer tycker jag 😉 Men vi skall organisera lite bättre – en annan dag!Vixtoria: Haha! Ja, jag gillar den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.