Fika

pajcollage-copy.jpg

Ibland får man göra om för att det skall bli bra. Jag provade en Citroncake i påskas. Smaken var galant, men konsistensen var desto mer problematisk. I går testade jag att grädda smeten i ugnen, istället för att låta anrättningen stå till sig i kylen. Det blev mycket bättre. Så testa denna variant för ett snabbt, enkelt och mycket gott fika i solen!

vitsippor-copy.jpg

Idyllen var total när jag tidigare släpade mig ut på en runda i skogen. Fåglarna kvittrade och vitsipporna blänkte vita i solen. Mitt morgonhumör höjdes markant i takt med fötterna i spåret. Sipporna är allra finast där de står och vissnar så snabbt inne, så jag återanvänder en bild från förra året.

Med hopp om en fin söndag!

15 comments

  1. Jättehärliga bilder. Hade jag varit lite huslig så hade jag givit mig ut och handlat ingredienser till din goda citron kaka…men idag känner jag mig mest lat…vilket gör att jag inte heller går ut och letar vitsippor i det underbara vädret. Jag passar på och njuter lite framför datorn nu när alla de små sover….

  2. Victoria: Sitt där du sitter du :). Här blev det molnigt och blåsigt. Jag vill ha sol ju! I dag är det inte många knop här – resterna av kakan står i kylen tills i eftermiddag 😉

  3. Den där Key lime pajen är så god!!Brukar använda 4 pressade lime i min istället för citron. Måste nog testa hur den blir med citron i nästa gång……Sen brukar vi skiva kiwi ovanpå, mmmmm….Hoppas helgen varit bra!!

  4. Hejhej, den dära kakan skulle vi haft med oss ut i skogen idag…visst är det märkligt att allt smakar så mycket mer (och godare?) bara för att man sitter bland vitsippor och knarriga löv i solen? De torra kexen blev festligare än man kunde tro. Men…som sagt, nog hade väl en citronkaka varit att föredra. Japp, så får det bli nästa helg, tack för tipset!/Kurbitsfrida

  5. Ser riktigt gott ut! Måset testas här hemma. Att det är lättlagat är ett stort plus, särskilt i dessa utetider.Lisa

  6. Hej vännen,Å tänk att jag alltid blir på så gott humör när jag kikar in här på din helt UNDERBARA blogg!!! Du har så god smak, gör så galet snygga kompositioner av bilder & text och sen är du en av mina absoulta favvoblaggar också :)SNYGGT typsnitt på receptet – heter det? *nyfiken* Hoppas du får en jättefin vecka!Jes ?

  7. Alla: Tack för era kommentarer! Prova pajen, den är jättegod och mycket lätt att fixa till. Den blir ganska söt, men citronsmaken balanserar ändå upp. Just kombinationen med blåbär är jättegod tycker jag. Jes: Glad blir jag – big smile!

  8. Hej!Vilket gott recept det verkar vara. Men jag blev lite osäker när jag skulle göra den. 4 msk citronsaft 1 citron? Är det alltså 4 msk koncentrerad citron på flaska och sen en pressad citron utöver det? Eller är det 4 msk från 1 citron? Du har jättefin blogg förresten!/Annika

  9. Annika: Tack! Nix, inga koncentrat här. Jag brukar ta cirka två citroners saft, men bara skalet av en. Det beror ju lite på storleken på citronerna. Om man vill mäta så kan man ta en citron plus fyra matskedar av en annan. Lycka till! Den är jättegod!

  10. Hej igen!Tack för snabbt svar och guuud vad god den blev. Den kommer jag göra fler gånger.Glad valborg!/Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published.