Grilla

grillpremiar-copy.jpg

Jodå, nu har vi också blivit med grill. I går var det dags för premiär ute på dansbanan. Vi införskaffade även en eltändare för att slippa hålla på med tändvätska – mycket smidigt. Vi var inte de enda som var ute efter altantillbehör i går. Det var smockat i affärerna och högt tryck på försäljningen av solstolar och parasoll.

Med sommarens intåg kommer även grilloljor och marinader. I tidevarven där smakförstärkare i det vi sätter i oss är i fokus, fick jag mig ännu en tankeställare och en puff av nya Lantliv där Paolo Roberto fixar egna tillbehör. Tidningen erbjöd ett antal recept ur Mina gästers mat som står högt på min önskelista. Sagt och gjort och så himla svårt var det ju icke. Och så blev det faktiskt rosévin på altanen. En läcker förpackning med gott innehåll. Rekommenderas varmt!

I dag har det börjat blåsa kallare vindar igen och vardagen närmar sig. Men än finns det tid kvar! Ha en fin söndag!

11 comments

  1. Här är det samma saker: dansbana, grill och eltändare. Vi har inte många kokböcker generellt, men “Killen vid grillen” fick maken i present och den känns lovande. Rosévinet ska jag hålla utkik över i butiken – alltid roligt med annorlunda förpackningar (förutsatt att det smakar gott förstås:-). Vi blev bjudna på ett gudomligt rödvin häromdagen, “Big House Red”, till en lammrätt. Den ska jag också hålla utkik över, om nu samma årgång finns att köpa längre (tror den vi fick var från 2004).Nej, nu får jag dra på arbetsbyxorna och bege mig ut till resten av familjen som har greppat spadarna. Häckförberedelser… och kommer vi till skott så blir det nog en beställning redan imorgon.Ha en skön söndag!

  2. Välkomna i gänget “vi-som-grillar-i-villaområden”! I vår lilla stad och på vårt lilla område ligger grill-doft över nejden de flesta helger vår och sommar. Gott är det!

  3. Mmm underbart med grillat, likadan grill har vi, men en ännu större finns på önskelistan jodå boken likaså den;) Grilltändare kannke man med skulle införskaffa, klämde på en sist på plantagen, hrmm ja kasnke det!Rosé vin tips tackar man för=) Kram M

  4. Vill bara kommentera detta med grilltändare. I mer än 10 år har vi tänt vår grill med en sådan, fast i termen av varmluftspistol. En billigare variant av varmluftspistol utan termostat fungerar precis lika bra för er som funderar på att köpa en tändare men ännu inte gjort det.

  5. Vad spännande med Rosévinet, det måste vi prova! Vi är lite tokiga i Aussie land här, med halva släkten boendes där 🙂 Fin grill! Snygg grill, ser ut som vår men ett annat märke.Lisa

  6. Jamen visst har vi haft en underbar försommar i helgen! Här har det också grillats minsann, och ett antal glassar har vi tryckt i oss…. o just ja, några myror blev det visst oxå 🙂

  7. Välkommen in i gänget( det gänget som står vid sina grillar nu och då) Ja grilltändare är guld värda. Har använt vår i flera år nu och det är grymt smidigt!!Ha aldrig fått kläm på just rosevin men tycker det ser otroligt gott ut. Får nog ta mig en promenad till systemet och inhandla en sådan till helgen. Måste ju enligt dig testas.Ha en fin dag kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.