Första maj

forstamaj-copy.jpgDen första dagen i maj bjuder på strålande sol. Livet på en plaststol är alldeles alldeles underbart.

forstamajalmanacka.jpg

Förra året gjorde jag en sammanfattning av vad maj skulle kunna bjuda på utifrån den fina almanackan av Ingela på Kleveland Ord. Jag har kvar förra årets variant, eftersom jag tycker att den är så fin och att säsongsorden passar så väl in på sinnesstämningen just nu. Så jag kör årets utifrån förra årets.

* JOGGINGRUNDOR. Nix, inte detta år heller. Däremot har jag fått in ett flyt när det gäller mina snabba promenader i skogen. Det är väl tidigt att tala om rutin ännu, men nu vaknar jag och vill ut. Det som fungerar nu är att snöra på sig skorna direkt på morgonen och ut i spåret. En perfekt start på dagen och något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Ibland är det bra att bryta vanor.* ROSÉVIN UTE PÅ BALKONGEN. Ja, det vore inte helt fel. Vi har en stor balkong nu på nästan femton kvadratmeter. Den är i nuläget helt tom, men där finns potential till mycket roligt framöver.* GRILLPREMIÄR. Visst är det något visst med den där karakteristiska grilldoften som står som ett moln vissa kvällar i kvarteret ;). Vi har ingen grill ännu, men det står på den långa listan. Och oj vad vi skall grilla sedan på vår altan!* DAGS ATT SMIDA SEMESTERPLANER: Det blir samma i år igen. Två veckor på sommarpassionen Gotland. Vi längtar. Sedan blir det första sommaren i huset. Barnen planerar poolpartyn vid sin barnpool och inköp av studsmatta. Anders planerar målning. Jag planerar allt möjligt. Vi har ett hus – äntligen!* FÖRSOMMARVÄRME: Ja! Jag har blivit alldeles vädergalen sedan vi flyttade ut i huset. Sol gör mig på gott humör helt enkelt. Jag har aldrig varit någon som gillat att pressa i solen, men nu är det som om jag inte kan få nog. Värme och sol – ja tack!* PICKNICK I DET GRÖNA: Jo, det är trevligt med picknick, men efter otaliga sejourer i stadens lekpark, njuter jag nu av att slippa packa oändliga kassar med grejer. Jag picknickar helst på vår altan just nu :).* GROW CURIOUSITY: Ja, eller kanske nej. Just nu njuter jag mest av det som är här nu och som faktiskt finns. Vad väntar bakom hörnet? Ja, det får vi se.* ÄNTLIGEN LJUSA KVÄLLAR: Ja! Förra året satt vi i en lägenhet i staden och då längtade jag ihjäl mig efter möjlighet att vara ute på kvällarna. Nu är vi här. Det är fantastiskt att glömma bort tiden och bara vara. 

forstamaj1.jpg

Trädäcket är nästan klart nu. Tomten är nästan anlagd. Det fattas en del kantstenar och så gräset som kommer nästa vecka. Sedan blir det häckplantering framöver. Åh, det är bara att sätta sig och tycka att det är så skönt att det börjar arta sig! Från en lerklump till en trädgård i vardande. Ljuva tider!

Jag hoppas att Ni får en fortsatt fin helg!

6 comments

  1. Jag håller med om att det är lugnast och skönast och svalast att ge sig ut på morgonen och jogga/promenera! Skön start på dagen!När det gäller grill så tipsar jag om klotgrill med lock, eltändare, briketter.

  2. Tack det samma. Här har det njutits a frisk luft och sol i fulla drag. Hopas du får en fortsatt trevlig helgkram kram

  3. Det är så roligt att följa utvecklingen. Inte utan att man blir hussjuk själv… även om det numera är ett tag kvar tills det är dags. Önskar dig en riktigt skön helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.