Just det

vadskallviata-copy.jpg

Precis. Live What You Love. Eller hur?! Älska en mycket seg måndagskväll när matidéerna är lika med noll, trots storhandling i går. Illa. En snabb genombläddring i nya Laga Lätt (jag har en provprenumeration för tillfället) gav vid handen en Timjangrön laxpasta. Jag återkommer med resultatet av min variant som blir en modifiering av receptet utifrån vad kylen här hemma har att erbjuda.

Mina tryck från Hijiri anlände i dag. Urfina i vanlig ordning. Jag kan snart anordna en liten utställning med olika färger på lämplig vägg :).

laxpasta-copy.jpg

Visst blev det gott! I orginalreceptet är det en kruka färsk timjan och en burk Kesella, men det förmådde inte köket. Jag gjorde som följer:* Koka pasta och lägg i Haricots Verts när det återstår två minuter av koktiden.* Rör ihop en sås av creme fraiche/kesella och en vitlöksklyfta i små skivor. Smaka av med timjan och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.* Häll av kokvattnet. Blanda pasta, Haricots Verts med såsen och körsbärstomaterna. Servera med laxskivorna.

En mycket fräsch rätt med goda smaker – som barnen totaldissade ;).

7 comments

  1. Laga Lätt är min nya favorit bland mattidningarna faktiskt. Allt om Mat håller alltid hög klass och Elle Mat & Vin har många fina bilder men kommer ut lite för sällan. Köpte Allt om Mats festnummer sist jag var i Sverige och den var en guldgruva! Timjangrön laxpasta låter gott, måste se om det nya numret anlänt till Norge ännu och spana in receptet! Hoppas att kvällen blir mysig och maten god!

  2. Läckert! (Syftar till trycken)Själv har jag inte hunnit till postlådan ännu (ligger en bit bort), men jag hoppas att det ligger 2 ex. och väntar på mig där! Jag har gått och grämt mig över att jag inte beställde den gråa vid min förra beställning och såg en ypperlig chans att beställa både den och den cerisefärgade! :-DOch med det sagt måste jag ju bara springa iväg och tömma dagens post!

  3. Japp mina anlände idag med, jag är såå lycklig för dem, dom var vekligen större än jag trodde och nu sitter jag och funderar på hur stor din inspirationstavla är egentligen för där ser de ju ganska små ut! Iallafall, tack för att du ledde mig till at våga shoppa;) Nu kasnke jag itne får nog till makens fasa;) Skulle köpt ett rosa till hrmm…Kram iallafall från andra sidan i nybyggarland!

  4. MMM vad gott tänkte jag när jag läste detta, fast mina barn skulle nog bara peta i maten. Blev full i skratt när jag såg att även dina barn totaldissade detta läckra recept. Det är just det som är problemet att hitta något som är både nyttigt, snabbt, gott och som hela familjen äter. Ingen lätt ekvation det där….Ha en bra dag!//Charlotta.

  5. Ingela: Jag har hittills inte köpt några mattidningar förutom Elle Mat & Vin. Med mitt nyvaknande intresse för nyheter i köket testar jag nu Laga Lätt. Förra numret tyckte jag var sådär, men det som kom i går innehöll en del som jag fick lust att laga. Jag är ju dock en succer för snygg layout i det jag konsumerar och i det är det svårt att slå Elle Mat & Vin som jag alltid blir så inspirerad av. jag har fyra nummer av tidningen och efter det skall jag utvärdera inspirationsfaktorn. Nu finns ju även Veckomatsedeln för utmärkt inspiration. Keep up! Ni gör ett jättebra jobb!Mrs B: Hoppas att det låg tryck i lådan då :). Jag har det i ett antal färger, så den där installationen är fullt möjlig här hemma. Vi får se :)Mia: Skoj! Min inspirationstavla är STOR. Den är 1,4 meter gånger 1,2 meter, så där ryms det massor. På den ser kanske trycken lite pyttigare ut än IRL :). KramIda och Purple Area: Smaklig spis!Charlotta: Det är svårt! Vad som är svårt är också att det är ett sådant väldigt motstånd mot att smaka nya grejer. Själv vill man variera sig lite, men skulle barnen få bestämma så vore det ett rullande schema med deras rätter… Ibland äter vi olika grejer. Det är väl bara att fortsätta försöka helt enkelt :). Hoppas att Du har en fin dag också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.