Ute

solstolar-copy.jpg

I dag har det regnat och regnat. Härligt! Men nu får det gärna bli lite sol igen när det nalkas lördagsöndag. Jag fick en fråga nedan om våra stolar som skymtar på bilden. Vi (och många med oss) ståtar med baden baden från Hillerstorp. Det är sannerligen inte likt mig, som gärna klurar fram och tillbaka när det gäller inköp, att i affären utbrista “vi tar dem”. Efter att ha levt stadsliv i många år har vi i princip ingenting när det gäller altanutrustning. Femhundra pix på Plantagen – katching :).

I dag bläddrade jag i några trädgårdsböcker under en visit i staden. Uteplatser verkar vara en jättefin bok med hög inspirationsgrad. Jag fastnade även för Trädgårdens form av arkitekten Margareta Diedrichs. Här pratar vi en mer handfast bok med konkreta råd, men med (vad det verkar) ett mycket inspirerande bildurval. Jag bestämde att dessa böcker ingår i vår trädgårdsbudget och därmed är de hemklickade från Adlibris – katching!

Ha en riktigt fin helg!

10 comments

  1. Superfina stolar, måste börja titta på lite möbler inser jag. Trädgårdens form är hru bra som helst, jag pärmläste den och bläddrar bland bilderna ofta ofta.

  2. En precis sådan står högt på önskelistan till mamman i huset. Stolarna som förut användes när hon skulle få sol på näsan har kasserats förrförra året och till denna säsongen måste det helt enelt bli ett inköp.Är du nöjd med dina från plantagen?Kram

  3. Vi slog också till och köpte solstolarna från Plantagen, de står nu på vårt nya trädäck på landet! Jag gillar att det inte är några (oftast fula) dynor att släpa in och ut, de är ju sköna ändå! Ha en bra lördag! Ida

  4. Sköna stolar! För vår del har det till en början varit “nä, vi ska vänta och se innan vi köper något dit ut”. Men sen när solen tittar fram så börjar man få smått panik och inser att vi måste köpa något NU! :-)Så parasoll och stolar till utebordet inhandlades förra året.”Uteplatser” ska jag helt klart överväga, nu när ute-inspiration satt fart. Och med det sagt är det dags att klä på familjen så att vi kan hänga på låset hos den lokala trädgårdshandlaren.Ha en skön lördag!

  5. Hej W!Jag borde också katchinga hem den där trädgårdsboken. Det här är första gången som jag börjar med en trädgård från scratch och behöver massor med tips och idéer.Hur har det gått med er gräsmatta? Du får lägga ut en bild så vi andra får se. Det blir verkligen en enorm skillnad på före och efter projekt gräsmatta. Vår är några veckor nu och vi har skött om den som en baby med vattning. Förra veckan blev det gräsklippningspremiär och nu är det så fin, så fin!Ha en bra fortsättning på lördagen!//Charlotta.

  6. Boken trädgårdsdesign av Rosenholm och Rosenholm är riktigt bra om man vill planera sin trädgård… ett litet tips! och Boken Perenner av Hansson och Hansson har jag nästan bläddrat sönder sen jag köpte den tidigare i våras… Den ger tips om goda grannar och växtplats, jord etcetera. Överskådlig och ovärderlig

  7. Linruz: Nu har det ju varit uselt väder ett tag, men den där varma lördagen när vi satt i dem fungerade de alldeles galant. Som sagt – sittcomfort utan krångliga dynor – och mycket design för de pengarna. Rekommenderas efter en kort användning 🙂

  8. …vad glad jag blir att du tycker om min bik, Trädgårdens Form – det har varit något av det roligaste jag har gjort, och det är klart att man blir lyckligt över att andra tycker den är inspirerande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.